Sitirile editiei din data de 22 Mai, 2009

Primaria Medgidia, restantiera la plata transportului profesorilor

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

ActualitateProfesorii navetisti din municipiu nu si-au mai primit banii pe naveta de sase luni. Disperati, dascalii ii descos zilnic pe directorii institutiilor de invatamant la care predau in legatura cu plata decontului pentru transport si ameninta cu neprezentarea la ore in cazul in care nu isi vor primi banii.

Peste 6000 de copii au primit rechizite scolare din partea CJC

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

SocialProgramul &Rechizite scolare”, in valoare de 16 milioane de lei, destinat celor 32.000 de copii prescolari si elevi in clasele I-VIII din scolile din mediul rural constantean, a continuat, ieri, in alte 12 localitati din judetul Constanta: Baneasa, Oltina, Lipnita, Ostrov, 23 August, Pecineaga, Limanu, Albesti, Saligny, Rasova, Aliman si Ion Corvin. Potrivit afirmatiilor vicepresedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Cristinel Dragomir, anul acesta, consilierii judeteni au decis ca elevii si prescolarii din mediul rural sa beneficieze de rechizite de doua ori pe an.

Lafarge Ciment Romania, investigat pentru posibile practici anticoncurentiale

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

ActualitateConsiliul Concurentei a declansat o investigatie asupra Lafarge Ciment Romania privind o posibila incalcare a Legii Concurentei de catre compania producatoare de ciment, controlata de producatorul francez de materiale de constructii Lafarge, a anuntat institutia anchetatoare.

Guvernul nu a alocat fonduri pentru gradinita din Cuza Voda

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria din localitatea Cuza Voda, si Consiliului Local nu pot continua lucrarile la noua gradinita deoarece Guvernul Romaniei nu a alocat fondurile necesare finalizarii proiectului. Programul este finantat de Guvernul Romaniei, iar valoarea totala a lucrarilor este de 14 miliarde lei. Potrivit Hotararii nr. 370 din 2008, Guvernul se obliga sa aloce administratiei locale pentru constructie 300.000 lei, iar conform Hotararii 962 din 2008, alti 320.

Pestera Dobrogei a promovat in Divizia D, Liga a IV-a la fotbal

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

SportMiercuri, 20 mai, echipa de fotbal Pestera Dobrogei a invins echipa comunei Mircea Voda cu scorul de 4-0 fara drept de apel. Desi initial meciul trebuia sa se desfasoare la Pestera, primarul localitatii Mircea Voda, Dumitru Dedu a contestat decizia, dorind ca meciul sa se joace pe un teren neutru.

Supraveghere video la scolile si primaria din Cobadin

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaSediul primariei Cobadin, scoala Romana si gradinita cu orar normal din comuna au fost dotate cu un sistem de supraveghere video si un sistem de alarma intrucat vechiul sistem de alarma este degradat si nu mai functioneaza la parametri normali.

Romania va fi sanctionata pentru gropile de gunoi neecologice

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneLa nivelul Romaniei s-au inchis sau au fost reabilitate pana acum doar 1.304 gropi de gunoi comunale, dintr-un total de 7.068. Comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, a spus ca daca la inceputul anului primarii comunelor cu probleme de gestionare a deseurilor erau dornici sa-si rezolve situatia gunoiului, in prezent s-a creat o stare de apatie in randul acestora.

Proiecte europene eligibile dar nefinantabile de banci

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

Fonduri Europenein ultima perioada sunt tot mai multe firme care incearca sa acceseze fonduri europene, dar, pe langa faptul ca sunt putine fonduri, mai sunt si problema blocajului de pe piata bancara si cea a redactarii deficitare a proiectelor.

15 iunie, data lansarii ultimei runde de proiecte pentru renovarea si dezvoltarea satelor!

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneConform declaratiilor Primului-ministru Emil Boc din data de 19 mai 2009 cu privire la absorbtia fondurilor europene, s-a decis ca pentru Masura 322 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) &Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” sa fie deschisa o noua runda de proiecte incepand cu data de 15 iunie 2009.

Nemirschi: In cazul gropilor de gunoi argumentul e ca ne pute in fata usii, nu ca cere UE

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

InterviuriReporter: Domnule ministru, ce mergea in minister cand ati venit, ce nu mergea si ce ati schimbat? Aveti deja cam cinci luni in functie, deci puteti face un bilant. Nicolae Nemirschi: Greu de spus. Greu de spus pentru ca, in momentul cand preiei un monolit destul de greu de zdruncinat - asta inseamna definitia administratiei centrale - si vii cu o noua politica vis-a-vis de deschideresi de transparenta, cinci luni nu sunt suficiente.

Desemnarea constructorului statiei de sortare, la Cumpana a fost aminata

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Cumpana a organizat, ieri, cea de-a treia conferinta de presa pe tema informarii populatiei privind stadiul actual de implementare a proiectului "Colectare selectiva si constructia unei statii de sortare in comuna Cumpana, judetul Constanta", respectiv demararea campaniei de informare si constientizare a populatiei. Proiectul de investitii se refera la realizarea unui sistem complet, eficient si durabil de gestionare a deseurilor in Cumpana, care va avea ca efecte: protejarea mediului si cresterea calitatii vietii, dezvoltarea economica si turistica, beneficii sociale si materiale, conformare legislativa.

Biblioteca comunei Pecineaga va primi calculatoare de la Bill Gates

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaBibliotecii Comunei Pecineaga a marcat Ziua Bibliotecii si a Cartii si 50 de ani de la infiintare. Evenimentul a avut loc la sediul situat in cladirea Caminului Cultural, iar invitatii au fost elevi si cadre didactice din cadrul Scolii Generale Pecineaga, viceprimarul Georgeta Ionita, si reprezentantul Bibliotecii Judetene I.

Locuitorii din Mircea Voda au sarbatorit ziua comunei

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaPrimaria si Consiliul Local Mircea Voda a organizat in perioada 21-23 mai &Zilele Comunei Mircea Voda &. Sarbatoarea a debutat pe 21 mai in jurul orei 11,30 cu hramul bisericii ortodoxe Sfintii imparati Constantin si Elena din localitate. De asemenea, cu prilejul zilei comunei a fost inaugurat Centrul de Documentare si Informare la scoala din Mircea Voda. Cea de a doua zi dedicata manifestarii &Ziua Comunei Mircea Voda” a continuat la ora 14 cu o competitie sportiva, respectiv un meci de fotbal.

Festivalul "Dor de cant romanesc", la Cumpana

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Culturain zilele de 23 mai si 24 mai 2009 , Casa de Cultura din comuna Cumpana a gazduit cea de-a VI-a editie a Festivalului Concurs National de Folclor pentru Tineri Interpreti ’’Dor de cant romanesc’’.

Alimentare cu apa la Saligny si Stefan cel Mare

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPentru ca ambele localitati se confrunta cu problema alimentarii cu apa potabila, autoritatile locale au lucrat la realizarea unor proiecte pentru a introduce retele de alimentare cu apa. Astfel, reteaua de apa din Saligny este finalizata in proportie de 90%. Sistemul corespunde noilor standarde, intrucat a fost realizat si sistemul de hidranti pentru alimentarea autospecialelor, in caz de incendiu.

Ghiozdane si rechizite, din partea CJC pentru copii din Castelu

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaToti copiii din Castelu au primit bucurosi ghiozdanele si rechizitele scolare prin programul derulat de CJC, la initiativa presedintelui Nicusor Constantinescu. Programul de acordare a rechizitelor scolare prescolarilor si scolarilor din judetul Constanta a ajuns pe 20 mai in localitatea Castelu.

Nepenalizarea rambursarii anticipate a creditului, criteriu de selectie pentru "Prima casa"

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

SocialNepenalizarea rambursarii anticipate a creditului si procedurile de evaluare ale imobilului vor reprezenta criterii de selectie a bancilor care doresc sa fie incluse in programul guvernamental de garantare a creditelor pentru cumpararea primei locuinte, a declarat, joi, premierul Emil Boc. "Nepenalizarea rambursarii anticipate a creditului va fi un criteriu. De exemplu, iau un credit pe 30 de ani, dar dupa 10 sau dupa 5 ani am bani sa achit creditul .

Silistea si Tortoman vor avea baze sportive noi

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaViceprimarul din Silistea, Ghetu Eugen, a declarat ca, la sfarsitul acestei luni, vor incepe lucrarile de construire a unui nou stadion in comuna. Stadionul va fi amenajat cu fonduri guvernamentale in baza Ordonantei nr.

Hramul bisericii Constantin si Elena din Sipote

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaToti cei peste 500 de localnici ai satului Sipote, comuna Deleni au sarbatorit pe 21 mai, hramul bisericii Constatin si Elena. Marian Dan, primarul localitatii Deleni, si viceprimarul Mariana Tilicea au fost alaturi de crestinii din zona.

Contorizare a consumului de apa la Albesti

22 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Albesti, Gheorghe Moldovan, a declarat ca Primaria va trece, in perioada urmatoare, la contorizarea consumului de apa de la cele 150 de case din satul Arsa. &Nu se mai putea. Locuitorii din Arsa primeau apa de la Primarie si plateau doar curentul electric.

Pachete cu alimente pentru veteranii de razboi din 23 august

22 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaJoi, 28 mai, de inaltarea Domnului, toti veteranii de razboi si vaduvele de veterani de razboi din comuna 23 vor depana amintiri si vor fi sarbatoriti de autoritatile locale. Cu aceasta ocazie, primarul Mugur Mitrana va oferi pachete cu alimente veteranilor si vaduvelor de razboi prezente la eveniment.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771