Sitirile editiei din data de 15 Mai, 2009

Hotelul Complexului Sportiv din Medgidia, concesionat in schimbul unei varuieli

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaNervi, iritare, dezbateri interminabile, si multe ore petrecute de consilierii locali in sala Consiliului Local la sedinta ordinara a lunii aprilie. Primul proiect de hotarare ce a declansat numeroase dispute si discutii a fost cel referitor la aprobarea studiului de oportunitate pentru concesionarea Hotelului din cadrul Complexului Sportiv «Iftimie Ilisei».

Administratia din Eforie sustine organizarea Campionatul National de Aikido Katana

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

SportPrimaria orasului Eforie si Clubul Sportiv Aikido, tot din Eforie, organizeaza, in perioada 15 - 17 mai, Stagiul National de Aikido si Campionatul National de Aikido Katana. Acest Stagiu National reprezinta cea mai inalta forma de pregatire sportiva si este dedicat atit instructorilor, cit si practicantilor de aikido.

Sedinta de consiliul judetean

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

ActualitateConsilierii judeteni s-au intilnit vineri, de la ora 13.00, in aula Bibliotecii Judetene Constanta, intr-o noua sedinta a Consiliului Judetean (CJC). Ordinea de zi a cuprins 75 de puncte de interes pentru locuitorii judetului.

Cernavoda orasul meu fara droguri

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta organizeaza vineri 15 mai, orele 13.00 o intalnire cu tinerii din Cernavoda. Intalnirea este prima din cadrul proiectului Cernavoda, orasul meu fara droguri ce are ca scop prevenirea consumului de droguri, alcool si tutun prin implicarea elevilor de liceu in diverse activitati de promovare a mesajelor antidrog.

Campanie de infrumusetare a orasului Mangalia

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala Printr-un comunicat de presa, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, se declara multumit de campania de igienizare si infrumusetare a orasului si a celorlalte statiuni. Potrivit lui Tusac, la inceputul lunii aprilie, Primaria, prin Directia Gospodarire, in colaborare cu firma de salubrizare din localitate, a declansat campania &impreuna pentru un litoral curat”, care s-a desfasurat in perioada aprilie - mai in oras si in statiuni.

Traditii turcesti pastrate la Fantana Mare

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaElevi turci, tatari si romani din Medgidia au marcat, pe 6 mai, impreuna cu satenii din Fantana Mare, sarbatoarea de Hidrillez. Invitatii locuitorilor din Fantana Mare la sarbatoarea de Hidrillez au fost copii tatari, turci si romani de la Gradinita nr.

Pietruirea drumurilor in comuna Cerchezu

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Cerchezu lucreaza in aceasta perioada la pietruirea a doi km de ulite in satul Cascioarele si a altor 700 metri in satul Viroaga. Primarul comunei, Ion Constantinescu, a declarat ca aceste lucrari se realizeaza prin programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) de pietruire a ulitelor de pamint de la sate.

Asigurarea obligatorie a locuintelor se va incheia pe un an calendaristic, intre proprietari si PAID

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

ActualitatePolita de asigurare obligatorie a locuintelor va fi incheiata pe un an calendaristic, de la 1 ianuarie la 31 decembrie, pentru fiecare imobil, intre viitorul Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID) si proprietari, si va fi reinnoita anual, a anuntat, vineri, autoritatea de reglementare. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a emis normele privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, acestea fiind publicate, joi, in Monitorul Oficial.

Romanii ar fi de acord cu castrarea violatorilor

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

SocialRomanii vor ca noul Cod Penal sa includa, ca pedeapsa alternativa in cazul violatorilor, si castrarea medicala (chimica), aplicata deja in alte state vest-europene, precum Cehia. Asa arata un sondaj realizat de IMAS la cererea Transparency International, in cadrul campaniei &Opriti Codurile!”.

Noapte alba in muzee

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

CulturaSambata noapte, aproximativ 20 de muzee din centrul si sudul tarii au fost deschise, cu ocazia celei de-a V-a editii a evenimentului Noaptea Muzeelor, in cadrul caruia intrarea a fost libera. in Constanta au fost deschise Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Muzeul de Marina, ambele intre orele 21.00 si 3.00, in timp ce Muzeul de Arta isi va astepta vizitatorii in intervalul orar 12.00 - 21.

Bugetarii vor cotiza pentru doua pensii

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

SocialToate categoriile profesionale ar putea avea doua pensii, una de la stat si cealalata ocupationala, potrivit principiilor stabilite ieri de grupul interministerial de la Ministerul Muncii.&Vom avea la final doua pensii din aceeasi lege, una care se va calcula in baza Legii 19/2000, privind pensiile, si a doua, prin care se va introduce pensia ocupationala, care deocamdata nu stim cum se va stabili&, a declarat Mihai Seitan, consilierul de stat pentru munca si protectie sociala.

Proiecte importante pentru tinerii din Negru Voda

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria orasului Negru Voda organizeaza pe 15 mai o serie de manifestari cu ocazia Zilei Internationale a familiei. Printre actiunile derulate de administratia de la Negru Voda se numara Nunta de aur, la care sint invitate sa participe 15 familii din localitate, care au implinit recent 50 de ani de casatorie. Un alt eveniment la care sunt invitati sa participe atat fostii cat si actualii locuitori ai orasului este Ziua Fii Satului Darabani.

Ziua Fii Satului in localitatea General Scarisoreanu

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Amzacea isi rasfata locuitorii prin organizarea de petreceri menite sa ii apropie si sa ii destinda Dupa petrecerea de succes ce a avut loc pe 1 Mai, primarul va organiza in data de 24 mai Ziua Fii Satului General Scarisoreanu.

Primaria Agigea are sediu nou

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaincepand cu 6 mai, administratia locala din Agigea si-a mutat activitatea in noul sediu al primariei comunei. Constructia complet renovata ofera acum spatii suficiente pentru ca functionarii sa isi poata desfasura activitatea in conditii normale.

Sala de sport in Tuzla

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaLucrarile de construire a unui sens giratoriu ce va fi amplasat in in centrul comunei Tuzla continua in paralel cu celelalte proiecte ale administratiei locale din localitate. Constructia va fi realizata pe un drum national, cheltuielile de amenajare a sensului giratoriu fiind suportate de Directia Regionala de Drumuri si Poduri.

Dupa lupte "seculare", locuitorii comunei Baraganu vor avea apa

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul din Baraganu, Constantin Bentea a reusit sa obtina fonduri pentru realizarea celui mai important proiect de infrastructura al comunei, introducerea a retelei de alimentare cu apa potabila in comuna &Aveam documentatia proiectului pentru alimentarea cu apa a comunei depusa pe ordonanta nr.

Ansamblul "Plai de Dor" din Albesti va participa la festivalul national de folclor din Campia Turzii

15 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAnsamblul &Plai de Dor” din comuna Albesti va reprezenta Dobrogea pe 20 mai la un festival national de folclor ce se va desfasura in localitatea Campia Turzii. Festivalul va avea loc in perioada 21-24 Mai, iar invitatul special al acestui eveniment va fi ansamblul folcloric din Mohacs, Ungaria.

Gradinita noua la Topraisar

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaConstruirea noii gradinite din comuna Topraisar este un proiect pe care administratia locala intentioneaza sa il duca la indeplinire. &Pentru noi, construirea gradinitei nu este un moft, ci este o prioritate si mai ales o necesitate, nu vom opri lucrarile deoarece in comuna noastra sunt 160 de copii care invata in doua schimburi si au nevoie de un spatiu adecvat pentru desfasurarea orelor”, a declarat primarul comunei Gheorghe Stelian.

Traditia se pastreaza la Osmancea

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Culturain data de 31 mai, Primaria si Consiliul Local Mereni vor organiza un concurs de lupte tataresti. Evenimentul a devenit o traditie a comunei si se va desfasura in padurea Osmancea. Manifestarea se desfasoara de ani de zeci de ani de zile in Padurea Osmancea si este organizata in memoria lui Kaeri, unul dintre cei mai mari luptatori de kures din Dobrogea, care a obtinut foarte multe trofee de-a lungul vietii.

La scoala din Dumbraveni, profesorul de sport preda matematica

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaElevii scolii generale din comuna Dumbraveni &rezolva” probleme de matematica cu cine apuca. intrucat, profesoara de matematica care ocupa si functia de director a unitatii de invatamant, Ionela Baciu este intr-un concediu medical prelungit, ei sunt nevoiti sa parcurga materia cu secretara, profesorul de sport sau un alt cadru didactic.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771