Sitirile editiei din data de 8 Mai, 2009

IPS Teodosie, ingenunchiat in fata procurorilor

8 Mai 2009, Redactia

Anchete jurnalisticeArhiepiscopul Tomisului, inalt Prea Sfintia Sa Teodosie traieste un adevarat iad in aceste zile dupa demascarea sa de reporterii ziarului Romania Libera. Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este cercetat penal pentru luare de mita si complicitate la fals intelectual, de catre Parchetul Tribunalului Constanta, care s-a autosesizat in urma unui articol in care jurnalistii relatau ca i-au dat bani si cadouri acestuia pentru a-l ajuta pe unul dintre ei sa devina preot, desi nu avea pregatirea necesara.

Campanie de igienizare la Topalu

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Topalu desfasoara in aceasta perioada o campanie de igienizare a localitatii si de inchidere a gropii de gunoi.Constientizarea populatiei reprezinta prioritatea administratiei locale din Topalu in cadrul acestui proiect.

Primarul din Harsova vrea sa valorifice apele termale din localitate

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDe 1 Mai, orasul Harsova a fost in sarbatoare. Primarul Tudor Nadrag a sponsorizat o serbare campeneasca la care au participat 1000 de invitati, in principal angajati ai primariei si locuitori ai Harsovei.

Primarul Mihai Soare sprijina comunitatea muslumana

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaincheierea lucrarilor de modernizarea a geamiei din comuna Silistea, condusa de primarul Mihai Soare a fost sarbatorita printr-o ceremonie religioasa ce a avut loc la sfarsitul lunii aprilieLa eveniment au fost prezenti, Muurat Iusuf, Muftiul Cultului Musluman din Romania, deputatul Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Muslumani din Romania, Amet Aledin, reprezentantii firmelor care au sustinut financiar reabilitarea geamiei si aproximativ 100 de persoane din comunitatea muslumana a localitatii Silistea.

Primaria Istria a concesionat serviciul de apa si canalizare

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrintr-o hotarare a Consiliului Local Istria serviciul de apa si canalizare a fost concesionat societatii RAJA Constanta. Decizia a fost luata de consilierii locali in sedinta ordinara din 30 aprilie. Una cate una, gropile de gunoi din judet se inchid pana la termenul limita de 16 iulie.

Comuna Lumina a sarbatorit 20 de ani de la infiintare

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaConsiliul Local si Primaria Lumina au organizat duminica, 10 mai, Ziua Comunei.Manifestarea a debutat la sediul primariei, in prezenta primarului Dumitru Chiru, incepand cu ora 9.00, cu actiunea &Crosul primaverii”.

Sate "inverzite" prin programul CJ "Caravana Estivala"

8 Mai 2009, Bogdan Chirita

ActualitateCampania initiata de Consiliul Judetean Constanta (CJC) &Caravana estivala”, prin care se distribuie material dendrologic in toate localitatile din mediul rural constantean, a ajuns, ieri, in alte cinci comune constantene: Mihai Viteazu, Istria, Gradina, Pantelimon si Crucea.

Cernavodenii vor colecta selectiv deseurile

8 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Cernavoda deruleaza proiectul privind implementarea sistemului de management integrat al deseurilor urbane in orasul Cernavoda si comunele limitrofe Seimeni, Saligny, Rasova.Proiectul in valoare de 725.

Drumuri in reabilitare la Silistea

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Silistea deruleaza un amplu proiect de reabilitare prin pietruire a drumurilor aflate pe raza comunei. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Mihai Soare, in aceasta perioada se va reabilita 10 km de drum, cu fonduri provenite de la Consiliul Judetean Constanta (CJC).

Iuliana si Elena Zlatov si-au lansat primul album de muzica populara

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaPrimul album al artistelor intitulat &Hai la hora dobrogeana” a fost lansat joi, 7 mai, in prezenta prietenilor, a mai multor oficialitati cat si a unor invitati de seama.” Albumul contine 16 piese, cu sarbe, geamparale, si hore dobrogene.

Comuna Tortoman, racordata la telefonie fixa si internet

8 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuitorii din comuna Tortoman vor beneficia de servicii de telefonie fixa si internet. Primaria Tortoman a semnat pe 6 mai un acord de principiu cu Romtelecom. &Acordul semnat cu Romtelecom este unul benefic pentru comuna noastra si speram ca lucrarile din cadrul acestui proiect sa se demareze in cel mai scurt timp pentru ca cetatenii sa se bucure de internet de mare viteza, telefonie si televiziune digitala”, a declarat Lucian Chitic, primarul comunei Tortoman.

Centru de batrani in comuna Saraiu

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain comuna Saraiu se va construi un camin pentru batrani de 16 locuri, pentru locuitorii din localitate. & Vrem sa construim un camin pentru batrani de 16 locuri, in special pentru oamenii care au ramas singuri la batranete iar acestia vor beneficia si de asistenta medicala deoarece se va afla in apropierea dispensarului uman din localitate.

Primaria Cogealac va avea un sediu nou

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrioritatea administratiei locale din Cogealac va demara un program de realizare a unei retele de apa si canalizare in Cogealac si Tariverde. Proiectul prevede construire a doua statii de epurare, in localitatile Cogealac si Tariverde, amenjarea canalizarii in cele doua sate si implementarea sistemului de alimentare cu apa in Tariverde.

Primaria Mihail Kogalniceanu a investit intr-un teren de fotbal

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPe langa investitiile realizate anul acesta de Primaria Mihail Kogalniceanu, in localitate s-au mai facut investitii de construire a unui teren de fotbal modern pe care va juca din toamna echipa localitatii.

Au fost aduse eolienele la Fantanele

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaTerenul de sport multifunctional din comuna Fantanele va fi inaugurat pe 14 iunie. in aceasta perioada se monteaza gazonul sintetic iar in curand vor fi aduse tribunele. Valoarea proiectului ajunge la aproximativ doua miliarde lei vechi, bani alocati in intregime din bugetul local al comunei.

Apa la Galbiori si Stupina

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala a comunei Crucea intentioneaza sa finalizeze proiectul de alimentare cu apa potabila a satului Baltagesti pana la vara pentru ca locuitorii sa se poata bucura de apa. Noutatea in cadrul acestui proiect este tratarea pei cu raze ultraviolete. De asemenea, pe 14 mai, primaria ii va sarbatorii intr-un cadru festiv, pe cei care implinesc 50 de ani de casatorie si mai mult. Primaria va oferi o masa festiva, 1000 de lei fiecarui cuplu, si flori pentru doamne.

Primarul din Vulturu afla problemele locuitorilor

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul din comuna Vulturu Eugen Marius Berbec a ales o metoda cel putin originala de a afla pasurile locuitorilor. Toti cei peste 700 de sateni vor raspunde la cele 71 de intrebari ale unui chestionar pregatit de admninistratia locala.

Ziua comunei Horia, sarbatorita pe 3 mai

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaPrimaria Horia si Consiliul Local impreuna cu parohia din localitate au organizat duminica, 3 Mai, cea de-a X-a aniversare a Zilei Comunei, de la reinfiintarea sa din 1999. Manifestarea a inceput cu o slujba religioasa oficiata de preotul paroh la Biserica Sfantul Dumitru din satul Horia. intre orele 12 si 14 a avut loc partida de fotbal dintre Sport Club Horia si Sportul Tortoman, meci desfasurat in cadrul campionatului judetean de fotbal seria Nord.

Insamantari de primavara la Garliciu

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain comuna Garliciu s-a incheiat insamantarea culturilor de floarea -soarelui si a porumbului. insemantarea s-a facut in comuna pe o suprafata de 700 de ha. &Culturile arata bine, iar ploile din ultima vreme favorizeaza cresterea si dezvoltarea in bune conditii a tuturor culturilor inclusiv a celor furajere”, a declarat primarul comunei Garliciu.

83.000 lei pentru Clinica de Chirurgie Cardiovasculara

8 Mai 2009, Bogdan Chirita

SocialConducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Constanta a anuntat, ieri, ca prin intermediul programelor nationale au fost alocate Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, 83.000 de lei, bani necesari pentru achizitionarea stimulatoarelor cardiace. Directorul medical al CJAS, dr. Mihaela Vrinceanu, a declarat ca stimulatoarele cardiace sint extrem de scumpe si ca bolnavii vor fi scutiti astfel de unele taxe.

Primaria Nicolae Balcescu va construi trei parcuri

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii din Nicolae Balcescu vor avea in curand trei parcuri in localitate.Primarul comunei, Viorel Balan a declarat ca cele trei spatii verzi vor fi amenajate in incinta gradinitei din localitate, in fata caminului cultural si la o alta gradinita din comuna.

Functionarii primariei Gradina, injurati de turisti recalcitranti

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCei care au ales sa isi petreaca minivacanta de 1 Mai la Cheile Dobrogei au uitat de bunul simt. Acestia au lasat in urma lor pet-uri, hartii, pungi si resturi de mancare.Primarul comunei Gradina, Gabriela Iacobici spune ca a instituit o taxa de camping simbolica de 5 lei insa in momentul in care functionarii primariei au fost trimisi sa o incaseze acestia au fost injurati de petrecareti. Mizeria lasata de cei care au petrecut la iarba verde va dura o lunga perioada de timp.

Apa in satul Miorita

8 Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii satului Miorita din comuna Ciobanu nu beneficiaza de apa potabila. in prezent,cinci fantani asigura apa necesara cetatenilor din Miorita.Prin grija Primariei Ciobanu, s-a demarat un proiect de introducere a sistemului de apa potabila in acest sat.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771