Sitirile editiei din data de 1 Mai, 2009

Profesorii intra in greva in prima zi a tezelor cu subiect unic

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

ActualitateDupa amenintari si proteste, tot personalul din invatamant va intra in greva generala pe 5 mai. Membrii sindicatelor din invatamant au anuntat ca vor declansa o greva generala in zilele in care trebuie sa se desfasoare tezele cu subiect unic, adica pe 5 si 13 mai, si 4 iunie.

Ziua copilului turc, celebrata la Castelu

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaComuna Castelu este una dintre localitatile care ilustreaza pe deplin caracterul interetnic si multicultural al Dobrogei. De sute de ani, in acest spatiu convietuiesc in buna intelegere comunitati de turci, romani, rromi si tatari. Tocmai pentru a celebra diversitatea interetnica a comunitatii, Scoala cu clasele I-VIII Castelu a hotarat sa sarbatoreasca alaturi de intreaga comunitate ziua copilului turc.

Locuinte ANL in comuna Ciocarlia

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Ciocarlia Traian Dragomir doreste sa obtina fonduri pentru construirea de apartamente tip ANL in localitate. Proiectul construirii de locuinte in sistem ANL vizeaza ridicarea a unui corp de bloc, cu 24 de locuinte in total, de care vor beneficia locuitorii comunei care indeplinesc conditiile legale.

"Ochiul electronic" supravegheaza Marea Neagra!

Mai 2009, Bogdan Chirita

ActualitateUn ansamblu tehnic ultraperformant, supranumit &Ochiul electronic”, vegheaza, de joi, la linistea apelor teritoriale romanesti: sapte senzori radar, opt senzori optici, 31 de vedete si salupe, 40 de autoturisme de teren, 14 ATV-uri, autospeciale cu termoviziune, servere de ultima tehnologie, conexiuni satelit si multe altele, pe scurt SCOMAR (Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra).

De Rusalii, ziua comunei Rasova

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaConsiliul Local Rasova a hotarat printr-un proiect de hotarare organizarea Zilei comunei Rasova in fiecare an de Rusalii. in acest an sarbatoarea va fi organizata pentru prima data. &Vom sarbatorii Ziua comunei la iesire din localitate intr-o campie frumoasa.

Sarbatoare campeneasca de 1 Mai la Deleni

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Deleni a organizat de 1 Mai o petrecere campeneasca la Cismeluta de lemn din comuna. La eveniment au participat toti locuitorii comunei, dar si cei care au vrut sa petreaca citeva ore la iarba verde.

Camin de batrani in Cuza-Voda

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localain comuna Cuza-Voda se niveleaza si se asfalteaza terenul din curtea scolii generale. Scolarii din Cuza Voda sunt bucurosi sa invete din toamna anului trecut in conditii optime in 11 sali de clasa si alte trei laboratoare.

Proiect de impadurire la Mircea-Voda

Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Mircea-Voda va intra in curand intr-un proces de modernizare. Administratia locala va demara un proiect de renovare ale anexelor sediului primariei. Un alt proiect al primarului Dumtru Dedu este betonarea rigolelor de scurgere a apelor fluviale.

Infotuch in comuna Ostrov

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaMiercuri, 29 aprilie, la Primaria Ostrov a avut loc sedinta ordinara care a avut ca principal proiect de pe ordinea de zi rectificarea bugetului de cheltuieli si venituri pe anul 2009. Al doilea punct de pe ordinea de zi a sedintei a fost proiectul de hotarare privind adopatarea planului de activitate pentru anul 2009 al caminului cultural din Ostrov.

Campanie de impadurire in comuna Lipnita

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaConsilierii locali ai comunei Lipnita s-au intrunit saptamana trecuta intr-o sedinta extraordinara pentru a dezbate proiectele initiate de primarul comunei Flrin Georgel Onescu. Aprobarea studiului de fezabilitate al proiectului Amenajare si modernizare drum de legatura intravilan localitatea Lipnita frontiera Bulgaria a fost primul punct al ordinii de zi.

Tinerii din Medgidia vor skateparc, biblioteca virtuala si pista de role

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAsociatia Centrul pentru Resurse Civice in parteneriat cu administratia locala din municipiu au organizat marti, 28 aprilie, la Casa municipala I.N. Roman din Medgidia, o dezbatere publica cu titlul &Vocea tinerilor din Medgidia da tonul comunitatii”.

Dezbatere publica la Cernavoda

Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda a organizat miercuri 29 aprilie o dezbatere publica cu tema administrarea serviciilor de apa canalizare din oras. Dezbaterea a avut ca scop informarea cetatenilor privind aderarea Consiliului Local la Asociatia de dezvoltare intercomunitara si delegarea serviciului public de apa si canalizare, unui operator regional. La intalnire au participat primarul orasului Mariana Mircea, directorul general adjunct RAJA Constanta Aurel Presura, consilieri locali, primarul municipiului Medgidia Marian Iordache si cca.

Primarul Valentin Vrabie reinvie traditia kuresului la Pestera

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaCu mic, cu mare locuitorii comunei Pestera s-au adunat la padure incepand cu ora 10,00, de 1 mai in zona cunoscuta sub denumirea de Valea Izvorului pentru a celebra cea de-a patra editie a Zilei comunei Pestera.

Petrecere mare la Cumpana de 1 Mai

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaOamenii din Cumpana dar si din alte localitati au petrecut pe cinste, unii cu lacrimi in ochi de Ziua Internationala a Muncii. Evenimentul a avut loc in mijlocul naturii, pe malul stang al Canalului Dunare - Marea Neagra, incepand cu ora 10.

Peste 20.000 de oameni au petrecut 1 Mai-ul pe litoral

Mai 2009, Bogdan Chirita

CulturaPe litoral, la munte si in marile orase ale tarii, manifestarile de Ziua Muncii s-au tinut lant.In weekend la malul marii, peste 20.000 de turisti au avut parte de un maraton al distractiei. in multe alte localitatii, distractia de 1 Mai a fost insa picnicul la marginea orasului.

Ziua comunei Saligny, sarbatorita pe 2 Mai

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Culturaincepand de anul trecut, pe 2 Mai, cetatenii din Saligny sarbatoresc Ziua Comunei. Asa s-a intamplat si sambata trecuta, cand aproximativ 500 de locuitori ai comunei s-au strans in Caminul Cultural din Faclia si au petrecut pe cinste.

Spectacol maraton de 1 Mai la Dumbraveni

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaPrimaria Dumbraveni a organizat de 1 Mai, prima editie a Zilei comunei. &Printr-o decizie a Consiliului Local Dumbraveni s-a hotarat sarbatorirea zilei comunei in fiecare an de 1 Mai. Am pregatit multe surprize pentru locuitorii comunei printre care si un spectacol maraton de aproape sapte ore cu vedete consacrate ale televiziunii nationale”, a declarat primarul comunei Gheorghe Cenusa.

Ziua Fii Satului la Amzacea

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaPe 1 Mai, micii au sfarait pe gratarele din comuna Amzacea.Locuitorii comunei au sarbatorit Ziua Mondiala a Muncii si Ziua Fii Satului Amzacea. &Consiliul Local a fost cel care a decis organizarea sarbatorii Fii Satului Amzacea in fiecare an de 1 Mai.

Politie Comunitara la Oltina

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaincepand cu 1 mai, comuna Oltina va avea Politie Comunitara. Primaria Oltina a organizat pe 29 aprilie concurs pentru ocuparea a cinci posturi de agenti comunitari care isi vor desfasura activitatea pe raza comunei.

Statie de ambulanta la Cobadin

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAgenda primarului comunei Cobadin, Cristian Telehoi este plina de proiecte pe care vrea sa le duca la indeplinire. Primul proiect aflat pe lista de programe a edilului se afla forarea unui put in satul Conacu.

Elevii din Baneasa, oaspetii Palatului Parlamentului

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAproximativ 30 de elevii (clasele VI-VIII) ai scolii generale din orasul Baneasa au vizitat pe 29 aprilie Palatul Parlamentului din Bucuresti. Ei au fost insotiti de senatorul Nicolae Moga, initiatorul acestui proiect, de cinci cadre didactice, si de administratorul public al orasului Baneasa, Nicolae Cabrancea.

Drum intre localitatile Urluia si Aliman

Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaConsiliul Local a aprobat un proiect de hotarare privind infiintarea unei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara cu localitatea Aliman. &Vom pietrui si vom asfalta 15 km de drum prin acest proiect comun inceput cu adminstratia din Aliman”, a declarat primarul din Adamclisi Emilian Burcea.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771