Sitirile editiei din data de 24 Aprilie, 2009

Lafarge vrea cariera la Remus Opreanu

Aprilie 2009, Redactia

ActualitateLacomia reprezentantilor societatii Lafarge Medgidia nu are limite Dupa exploatarea carierei din municipiu la maximum, aceasta ajungang la limita resurselor de calcar, Lafarge Medgidia a &ochit” un teren de peste 40 de ha in satul Remus Opreanu unde intentioneaza sa deschida o noua exploatare in sedinta ordinara a Consiliului Local din luna martie a fost inclus un proiect de hotarare privind aprobarea concesionarii prin licitatie publica a unor imobile-teren cu suprafata totala de 29,88 ha situate in extravilanul municipiului Medgidia.

Inspectorul general scolar Petrica Miu:Directoarea din Dumbraveni va fi demisa dupa concediu

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

SocialA devenit o moda printre cei care sunt pe picior de a fi demisi din functia ocupata sa apeleze la concedii pentru a mai trage putin de timp. Asa a procedat si directoarea scolii din localitatea Dumbraveni, Ionela Baciu.

S-a clatinat Romania

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateSeismul nu a produs victime, ci doar a creat panica in randul populatiei, care a fost la un pas sa blocheze serviciul 112. Seismul a inceput in zona epicentrala la ora 20.18 si s-a terminat la ora 20.23.

Accident grav de circulatie urmat cu 4 morti pe DN 22C

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

SocialPatru persoane si-au pierdut viata vineri seara, intr-un accident rutier petrecut in apropierea localitatii constantene Saligny, dupa ce un autotren incarcat cu nisip s-a rasturnat peste un microbuz care transporta calatori pe ruta Constanta - Bucuresti.

Noua finantare pentru lucrarile capitale la Spitalul de Urgenta

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

SocialMinisterul Sanatatii, la solicitarea Consiliului Judetean Constanta, a alocat echivalentul a sapte milioane de euro Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta a primit de la Ministerul Sanatatii, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), echivalentul a sapte milioane de euro pentru continuarea lucrarilor de reparatii capitale. Presedintele/director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Constanta, dr.

Clinica de Chirurgie Cardiovasculara necesita finantare de la bugetul de stat!

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

SocialClinica de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta necesita finantare cit mai urgenta de la bugetul de stat, asa cum se intimpla cu toate unitatile similare din tara.

Herghelia din Mangalia va trece sub administrarea autoritatilor locale

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a declarat, saptamana aceasta, ca a primit informatii cu privire la faptul ca hergheliile vor trece in subordinea Consiliilor Judetene si locale. Tusac a precizat ca, in cazul in care herghelia de la Mangalia va trece in administrarea autoritatilor locale, turistii si locuitorii din Mangalia se vor putea bucura, din nou, de celebrele curse de cai, dar si de demonstratii western.

Proiecte importante la Albesti

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Albesti are in lucru un proiect de extindere a retelei de curent electric in cartierul nou al localitatii. De asemenea, lucrarile de introducere a sistemului de alimentare cu apa in satul sunt finalizate in proportie de 50%.

Subventia la hectar va creste cu 35 de euro

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneSubventia la hectar va creste de la 107 la 142 de euro, existand o promisiune verbala din partea Comisiei Europene in acest sens, a declarat sambata, 25 aprilie, la Galati, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

Jumatate din proiectele primariilor primesc finantare

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneO cercetare a fundatiei Soros legata de accesul autoritatilor locale la fondurile europene releva faptul ca primariile au realizat, in medie, 2,5 proiecte pentru fonduri europene si guvernamentale, intre 2004 si 2008.

Comisia Europeana va mari la 50% pragul pentru platile in avans la proiectele de dezvoltare rurala

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneComisia Europeana (CE) va majora de la 20%, cat este in prezent, la 50% nivelul maxim al platii in avans care poate fi achitata beneficiarilor pentru proiectele de dezvoltare rurala autorizate in 2009 sau 2010, a anuntat, marti, forul european.

Parc tematic la 23 August

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala va depune un proiect cu scopul realizarii unui parc tematic. Potrivit declaratiilor primarului Mugur Viorel Mitrana parcul va fi amenajat in partea de est a localitatii, vizavi de zona turistica si va avea o suprafata de 22 de hectare.

BM, FMI: Criza financiara devine una a somajului

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

SocialCriza financiara propagata din statele dezvoltate s-a transformat intr-o problema economica mondiala si devine o criza a somajului in fata careia nicio regiune nu este imuna, iar tarile sarace sunt cele mai vulnerabile, potrivit unui raport realizat in comun de Banca Mondiala si FMI.

Sarbatori pascale fara incidente la Pecineaga

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaToata suflarea comunei Pecineaga a fost prezenta pe 23 aprilie la hramul bisericii Sfantul Gheorghe din localitate. La eveniment a participat edilul comunei Stan Niculae si viceprimarul Georgeta Ionita.

O comisie va stabili beneficiarii locuintelor pentru rromi din Cumpana

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaIn perioada 14 - 17 aprilie, a avut loc intrunirea comisiei de evaluare in vederea realizarii selectiei persoanelor ce vor beneficia de un trai decent intr-o casa noua, si a cetatenilor de etnie rroma, ce vor participa la cursurile de calificare profesionala.

Ziua comunei Dumbraveni, sarbatorita de 1 Mai

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Culturainceputul primaverii semnifica vremea deschiderii sezonului serbarilor campenesti si zilelor comunelor si oraselor.Locuitorii comunei Dumbraveni vor sarbatori de 1 Mai ziua comunei. Administratia locala a pregatit numeroase surprize pentru locuitorii comunei printre care se numara organizarea de diverse activitati sportive, o masa campeneasca si un spectacol artistic. Fratii Buzoieni, Mioara Velicu, Ion Dragan, Angelica Stoican, trupa Nemuritorii, Liliana Mitrana, Sorin Suteu, Aurel Sava, Cristel Marin sunt doar cativa interpreti de muzica populara ce vor participa la sarbatoarea comunei.

Lupte tataresti la Amzacea

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaPrimaria si Consiliul Local al comunei Amzacea sarbatoresc in data de 1 Mai &Ziua Fii Satului Amzacea”. Potrivit declaratiilor primarului Constantin Radu programul sarbatorii va include un moment artistic oferit de Fratii Buzoieni, si o actiune sportiva specifica etniei tataresti, &Kures& (lupte tataresti).

Locuitorii din Agigea, chemati la referendum

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaCetatenii comunei Agigea vor iesi la vot, pe 19 iulie pentru a se pronunta in privinta introducerii suprafetei de 988 de ha, reprezentand Portul Constanta Sud Agigea, in unitatea administrativ-teritoriala a comunei Agigea si stabilirea granitei portuare cu municipiul Constanta in prelungirea punctului geodezic Tirpitz. &Prin granituirea acestei zone de 988 ha comuna Agigea va incasa taxe si impozite pe cladirile ce apartin Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta (CNAPMC), si agentilor economici, aspect care va fi in beneficiul comunei si implicit al cetatenilor”, a declarat primarul localitatii Agigea Cristian Cirjaliu.

Ministerul Muncii promite, in 2013, salariul minim de 1.600 de lei

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Socialin ciuda previziunilor Ministerului, specialistii apreciaza ca practic aceasta suma ar fi imposibil de atins, in conditiile in care la acest moment acesta atinge suma de 600 de lei. Promisiunea apartine ministrului muncii, Marian Sarbu, care a sustinut ca suma va fi atinsa dupa ce va fi pusa in aplicare noua grila de salarizare a bugetarilor.

Drum comunal la Tuzla

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaLucrarile de construire a noii primarii din comuna Tuzla sunt aproape de final. &Desi avem termen de finalizare a constructiei in luna august noi suntem siguri ca va fi gata peste o luna de zile si ne vom muta in sediul nou”, a declarat primarul comunei Tuzla Constantin Micu. Cladirea va avea birouri, sala de conferinte, si apartamente pentru eventualii musafiri sositi din tara sau din strainatate care vor fi cazati in sediul primariei.

Slujba religioasa deosebita la Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Negru Voda

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaPrimarul comunei Ion Nicolin, viceprimarul Ion Mosoianu, autoritati locale si sute de credinciosi au participat la slujba religioasa oficiata cu ocazia hramului Bisericii Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe din localitate.

Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara intre Baraganu si Ciocarlia

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Baraganu este in curs de infiintare a unei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara cu localitatea Ciocarlia. Prin formarea acestei asociatii ambele administratii intentioneaza sa realizeze proiecte de introducere a sistemului de apa, canalizare si asfaltare drumuri. "Prin asociatie vom achizitiona o cisterna, o masina SMURD si o masina de pompieri. Consider ca mijloacele de interventie trebuie sa fie grupate si sa fie disponibile mult mai rapid in situatii de urgenta”, a declarat primarul comunei Baraganu Constantin Bentea.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771