Sitirile editiei din data de 10 Aprilie, 2009

Ruinezi, distrugi Lafarge te numesti…

Aprilie 2009, Redactia

Anchete jurnalisticeDrumul judetean care face legatura intre Medgidia si Ciocarlia se afla intr-o stare avansata de degradare Soseaua a fost sfaramitata bucata cu bucata, de rotile si greutatea camioanelor de mare tonaj ale societatii Lafarge Medgidia.

Oituz in sarbatoare

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

CulturaZiua localitatii Oituz va fi sarbatorita de autoritatile locale impreuna cu satenii pe 24 aprilie &Vrem sa organizam o zi deosebita pentru locuitorii satului Oituz prin contributia consiliului local si a unor sponsori”, a declarat primarul comunei Lumina Dumitru Chiru.

COBADIN - Olandezii, multumiti de investitia in statia de epurare a apei

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaViceministrul Transporturilor si Apelor din Olanda, JC HuizingaHeringa, insotita de ambasadorul Olandei la Bucuresti, Jaap Werner, au vizitat, ieri dupa-amiaza, statia de epurare a apelor uzate din comuna Cobadin, investitie asigurata in cea mai mare parte a sa de catre Guvernul Olandez.

Spectacol daruit copiilor la Horia

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaAdministratia locala din comuna Horia a oferit un spectacol de exceptie copiilor. Aproximativ o suta de elevi ai scolii generale din comuna au ras au dansat si s-au intalnit cu personaje pe care le-au indragit imediat : Profesorul de Zambet si Pedro.

Impozitul pe poluare va fi aplicat gradual din 2010

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateTaxa de mediu, anuntata de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va intra in vigoare la inceputul anului viitor. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat ieri la Alba Iulia ca actuala taxa de mediu va fi inlocuita incepand de pe 1 ianuarie 2010 cu "impozitul pe poluare", care va functiona pe principiul "poluatorul plateste". "Noul impozit va fi calculat gradual in functie de poluarea autoturismului, adica in functie de cantitatea de dioxid de carbon emisa in mediul inconjurator.

Duminica Pastelui pentru catolici si a Floriilor pentru ortodocsi

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

CulturaWeekendul acesta vine cu o dubla sarbatoare: maine, catolicii celebreaza Pastele, iar crestinii ortodocsi - Floriile, urmand sa primeasca Lumina duminica viitoare, pe 19 aprilie. Sarbatoarea Pastelui catolic e marcata, incepand de azi, cu o Vigilie Pascala, in cadrul careia credinciosii asteapta intalnirea cu Cristos cel inviat din morti.

Specula in ajunul sarbatorilor: adaosuri de 70% la pretul carnii de miel

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateDe Paste, putini romani isi vor permite sa manance carne de miel, intrucat pretul acesteia este unul de delicatesa. Mielul se vinde cu 6-8 lei/kilogram la producatori, insa adaosurile comerciantilor, dar si taxele pentru sacrificarea mieilor impuse de procesatori si de Autoritatea Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) scumpesc carnea cu 70%. &Procesatorii ne cer 18 lei pentru sacrificarea unui animal, platim si taxe pentru transportul de la ferma la procesatori, mai dam 6 lei inspectorilor sanitari pentru verificarea si stampilarea animalului.

Sali de sport in mai multe localitati din judet

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

ActualitatePrezent la Constanta, secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Razvan Murgeanu, a declarat ca judetul nostru are in desfasurare o serie de proeicte finantate de minister. Murgeanu a precizat ca, in prezent, au fost aprobate finantarile pentru salile de sport de la Lumina, Tuzla, Constanta, urmind ca, in etapa a doua, sa fie semnate contractele pentru construirea de sali de sport la Castelu, Cogealac si Techirghiol.

Ziua internationala a romilor, sarbatorita la scoala din Cuza-Voda

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaScoala generala din Cuza-Voda a marcat intr-un mod deosebit ziua internationala a romilor, sarbatorita in data de 8 aprilie. La eveniment au participat reprezentanti ai etniei rrome elevi rromi si romani si cadrele dicatice ale unitatii de invatamant.

Retea de apa la Cuza-Voda

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaReprezentantii Consiliului Judetean Constanta (CJC) si ai autoritatii locale din comuna au semnat, Cuza-Voda ieri, receptia definitiva a unei statii moderne de pompare si clorinare a apei potabile in satul Dorobantu.

Laura Badea, invitata de onoare la concursul de scrima de la Cumpana

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

SportSala de sport a Complexului Sportiv &Victoria”, din Cumpana, a gazduit, sambata, 11 aprilie un concurs de scrima intitulat &Scrima - Arta Fair Play-ului la Cumpana”. Initiativa organizarii evenimentului sportiv a apartinut administratiei locale.

Curatenie de primavara la Tortoman

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaOdata cu venirea primaverii, Primaria din Tortoman a demarat un proiect de igienizare a a zonelor verzi. Potrivit afirmatiilor primarului din Silistea, Lucian Chitic, in urma cu cateva saptamani au inceput lucrarile de revitalizarea a spatiilor verzi.

Taxa de pasunat, anulata la Sacele

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaCrescatorii de animale din comuna Sacele vor folosi gratuit pasunile din localitate. Consiliul Local al comunei Sacele a anulat taxa pentru paza obsteasca, si taxa de pasunat. Masura a fost luata avand in vedere faptul ca taxa de pasunat incasata intr-un an este de aproximativ 6.

Sistem de alimentara cu apa la Dorobantu

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaMembrii Consiliului Judetean Constanta (CJC) si ai autoritatii locale din comuna Nicolae Balcescu au semnat, in data de 7 aprilie, receptia lucrarilor de amenajare a unei statii moderne de pompare si clorinare a apei potabile in satul Dorobantu.

Locuitorii din Silistea participa la curatirea comunei

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Silistea a demarat un program de curatire a comunei atat in intravilan, in interiorul localitatilor cat si in extravilanul comunei pe pasunea comunala si la gropile de gunoi. La aceasta actiune au fost invitati sa participe toti cetatenii comunei Silistea, a declarat primarul Mihai Soare.

Caminul cultural din Saraiu, bijuteria comunei

Aprilie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaProiectul de montare a unui sistem de alimentare cu apa si a unei retele de canalizare in comuna Saraiu ar putea fi accesat in curand. &Am avut la inceputul lunii o verificare pe teren si nu am avut probleme.

Geamie veche de peste 200 de ani al Gradina

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaComunitatea musulmana din Gradina are nevoie de sprijin pentru reabilitarea geamiei din comuna veche de peste 200 de ani. Administratia locala a contribuit la renovarea ei prin inlocuirea geamurilor vechi cu cele de termopan.

Comuna Fantanele va avea cel mai mare parc eolian din Europa

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala in colaborare cu un grup de investitori cehi a demarat un amplu proiect de construire a unui parc eolian ce va avea 142 de centrale eoliene cu capacitatea de 2,5 megawati fiecare. ”in acest moment este cel mai mare din Europa si in mod sigur va avea un impact benefic pentru comunitate”, a declarat primarul comunei Fantanele Gheorghe Popescu.

Proiect revolutionar de reabilitare a retelei de iluminat public la Harsova

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaUn proiect unic de reabilitare a sistemului de iluminat public va fi infaptuit in curand la Harsova Administratia locala a depus in data de 31 martie a.c, un proiect integrat in valoare de 300.000 lei alcatuit din mai multe programe ce vizeaza dezvoltarea orasului.

Laborator de informatica la scoala din Vulturu

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Vulturu a aprobat infiintarea Serviciul de Asistenta Sociala in cadrul primariei. De asemenea, consilierii locali s-au intrunit pe 10 aprilie pentru a aproba bugetul local pe anul 2009.

Parc eolian la Garliciu

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaEnergia provenita din surse nepoluante este tot mai necesara, iar o astfel de sursa este energia vanturilor ce pot antrena instalatiile eoliene. Un parc eolian de producere a energiei electrice va fi pus in functiune in curand in localitatea Garliciu.

Locuinte sociale la Ciobanu

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din Ciobanu spera sa castige selectia pentru proiectul depus in vederea realizarii a 2 km de canalizare si asfaltare si sa inceapa lucrarea de la 1 ianuarie 2010. Potrivit sefului administratiei locale proiectul de construire a unei baze sportive a fost aprobat iar lucrarile vor fi demarate in cel mai scurt timp.

Sacandal cu iz electoral la Ciobanu

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Politicincercarea administratiei locale din Ciobanu de a anula o lucrare a unei conducte de scurgere montata ilegal cu suprafata de 300 mp montata ilegal de Tudorel Gurgu s-a soldat cu amenintari, pagube materiale si un scandal de proportii intr-un bar din localitate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771