Sitirile editiei din data de 3 Aprilie, 2009

Indiferenta crasa a reprezentantilor Lafarge Medgidia

3 Aprilie 2009, Redactia

Anchete jurnalisticeCasele crapate de masinile Lafarge, reparate tot din banii celor pagubiti Medgidienii ale caror case au fost pe punctul de a se darama in urma circularii masinilor de mare tonaj apartinand societatii Lafarge spun ca nici macar nu i-au vazut la fata pe reprezentantii societatii producatoare de ciment si ca au fost nevoiti sa scoata bani frumosi din buzunar pentru a-si repara casele distruse Oamenii spun ca au fost bataia de joc celor de la Lafarge Romcim si a autoritatilor locale care nu au miscat nici un deget pentru a contribui la reabilitarea locuintelor &cutremurate” de masinile unitatii economice.

CJC continua sa acorde bursele de merit

3 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

SocialAlti elevi de gimnaziu si din clasa a IX-a din judet au beneficiat, saptamana aceasta, de bursele de merit oferite de Consiliul Judetean Constanta (CJC), la initiativa presedintelui Nicusor Constantinescu.

80% din cernavodeni sustin aplicarea taxei de risc

3 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPeste 300 de persoane din Cernavoda s-au inghesuit, ieri, in Casa de Cultura, pentru a lua parte la o dezbatere publica organizata de Primarie, care a avut ca teme construirea Unitatilor 3 si 4 ale Centralei Nucleare Electrice (CNE), extinderea depozitului de deseuri radioactive si aplicarea taxei de risc.

Alte 80 de locuinte ANL pentru tineri se vor construi la Mangalia

3 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a purtat, in aceasta saptamina, o serie de discutii cu reprezentantii Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) Bucuresti, delegatie condusa chiar de directorul general Pavel Belinski.

Primaria Deleni a semnat un protocol cu Asociatia transfrontaliera romano-bulgara a producatorilor agricoli

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul local al comunei Deleni si reprezentanti ai Asociatiei transfrontaliere romano-bulgara a producatorilor agricoli au semnat un protocol de colaborare in data de 23 martie. Obiectivele protocolului de colaborare sunt : realizarea unui complex agroalimentar cu o suprafata construita de 901mp.

Proiect de recalificare a somerilor din judet

3 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

SocialAsociatia Tineretului Liber, filiala Constanta desfasoara in perioada 2.12.2008-30.11.2009 proiectul Recalificarea tinerilor someri din judetul Constanta, proiect finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale, linia de buget Phare 2006-Masuri active pentru ocuparea fortei de munca.

Sedinta de Consiliu Local la Oltina

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul local Oltina s-a intrunit marti, 31 Martie, incepand cu ora 14.00 in sedinta ordinara din aceasta luna. Pe ordinea de zi s-au aflat sase proiecte de hotarari initiate de primarul orasului Gheorghe Chirciu si supuse dezbaterii consilierilor locali.

Sedinta de consiliu la Cobadin

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul Local Cobadin s-a reunit marti, 31 Martie, la ora 17.00, pentru a dezbate cele sase proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi. Primul punct al sedintei a vizat alegerea presedintelui de sedinta pentru urmatoarele trei luni. Un alt punct important aflat pe ordinea de zi a sedintei ordinare a fost cel legat de construirea unei sali de sport cu 150 de locuri si a unui bazin de inot acoperit in comuna.

Primaria din Saligny a impartit bugetul

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaBugetul administratiei loacle din comuna Saligny a fost aprobat in sedinta ordinara a Consiliului Local ce a avut loc in data de 31 martie. Din bugetul local in valoare de 15 miliarde de lei vechi consilierii au aprobat alocarea sumei de 2 miliarde, bani ce vor fi folositi in vederea schimbarii conductei de apa din comuna.

Loturi de casa gratuite oferite tinerilor din Deleni

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Deleni va oferi incepand cu saptamana viitoare loturi de casa (500mp) gratuit tinerilor casatoriti din comuna. &Functionarii publici, preotii, si cadrele didactice care vor dori sa se stabileasca in comuna noastra vor primi 1000 de mp gratuit”, a declarat primarul comunei Deleni, Dan Marian.

Sala de sport la Scoala de Arte si Meserii Jean Dinu din Adamclisi

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul din Adamclisi, Emilian Burcea a declarat ca in prezent se continua lucrarile de infrumusetare la Centrul Civic al comunei, mai exact Piata Muzeului, unde se vor amplasa pavele, borduri, fantana arteziana, se vor planta arbusti si se vor ridica si doua foisoare pentru batrini.

Scoli si gradinite noi la Cobadin

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaO mare parte a investitiilor din acest an a Primariei Cobadin va fi in constructia de noi unitati de invatamantGrupul Scolar Cobadin este reabilitat printr-un proiect finantat de Banca Europeana de Investitii (BEI).

Atragerea de fonduri europene, prioritatea Primariei Ciocarlia

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Ciocarlia are in derulare o serie de proiecte pe care intentioneaza sa le depuna in curand, cu scopul obtinerii de fonduri europene prin Programul National pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii.

Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara intre Aliman si Adamclisi

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Aliman a infiintat o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara cu localitatea Adamclisi pentru accesarea de fonduri europene si realizarea de proiecte benefice populatiei din cele doua comune. &Proiectul comun al acestei asocieri il reprezinta realizarea drumului dintre localitatile Aliman si Urluia”, a precizat Topalu.

Club ecologic al copiilor la Cumpana

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaVineri, 3 aprilie, autoritatea locala din Cumpana a organizat cea de a doua conferinta de presa din cadrul proiectului &Colectare selectiva si constructia unei statii de sortare in comuna Cumpana, judetul Constanta”.

Curatenie de primavara si sedinta de consiliu la Lipnita

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din comuna Lipnita a demarat in aceasta perioada activitati de igienizare a tuturor localitatilor. Igienizarea comunei va fi realizata cu cele cateva sute de persoane beneficiare ale legii 416/2001, privind venitul minim garantat Actiunea de igienizare va consta in varuirea stalpilor, a arborilor din aliniamentele stradale, curatirea cismelelor si fantanilor din comuna. &Am realizat pana in prezent curatirea tuturor cimintirelor din comuna de ierburi si boscheti.

Campanie de impadurire la Cumpana

3 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Cumpana in parteneriat cu Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanta si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta &Dobrogea” Constanta a lansat sambata, 28 martie proiectul &Padurea - Izvor de sanatate a societatii&, program ce se inscrie in campania de impadurire lansata la nivelul intregii tari &Romania prinde radacini&.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara intre Castelu si Cuza Voda

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAsociatia de Dezvoltare Intercomunitara Castelu-Cuza Voda a stabilit in sedinta desfasurata pe 1 aprilie o serie de propuneri de proiecte ce vor realizate cu fonduri europene. Proiectul comun al celor doua localitati include realizarea drumului de legatura Castelu-Cuza-Voda (8km), construirea unui camin de ingrijire batrani la Ferma 3, si achizitionarea de utilaje pentru situatii de urgenta (masina de pompieri).

"Electra", pusa in scena de studentii Facultatii de Arte

3 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

CulturaCercul Militar Mangalia a fost vineri, 27 Martie, incepand cu ora 18,30, gazda spectacolului &Electra”, sustinut de tinerii studenti din cadrul Facultatii de Arte a Universitatii Ovidius din Constanta, Specialitatea Teatru.

Primaria Rasova a inceput curatenia de primavara

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaincepand din aceasta saptamana autoritatea locala din comuna Rasova a demarat o actiune de igienizare a localitatii. &Am inceput curatirea de la Drumul Judetean 223 din localitate si vrem ca sa continuam cu varuirea stalpilor, si a plopilor de la marginea soselei” a declarat viceprimarul din Rasova Toma Iulian.

Ziua Mondiala a Teatrului, marcata la Castelu

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Culturaincepand din anul 1962, ziua de 27 martie a devenit Ziua Mondiala a Teatrului. De-a lungul anilor, in aceasta zi, in toata lumea sarbatoarea este marcata printr-un spectacolCu prilejul acestei zile deosebite trupa de teatru &Papusa” a Scolii cu clasele I-VIII Castelu a sustinut vineri, 27 Martie, in jurul orei 11,30, in Caminul Cultural, spectacolul &Soarele si omuletii-de-zapada” dupa povestirea cu acelasi nume.

Tinerii din Ostrov se implica activ in igienizarea comunei

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Ostrov a demarat in aceasta perioada o ampla actiune de salubrizare a comunei, dar si a satelor apartinatoare. Elevii si profesorii Grupului Scolar din comuna Ostrov au participat la ecologizarea localitatii prin organizarea unei actiuni de igienizare desfasurata sambata, 4 aprilie.

Pachete pentru batranii din Mircea Voda de Paste

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCa in fiecare an, cu ocazia sarbatorilor Pascale, Primaria din Mircea-Voda va oferi pachete cu alimente pentru virstnicii din localitate. &Am decis sa-i sprijinim pe batranii care locuiesc in comuna prin acordarea a 450 de pachete”, a declarat Dumitru Dedu primarul comunei Mircea-Voda.

Piata agroalimentara la Baneasa

3 Aprilie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain sedinta din 31 martie a Consiliului Local Orasenesc Baneasa, au fost supuse spre aprobare 9 de proiecte de hotarare, majoritatea vizand dezvoltarea localitatii Astfel, la punctul 1 de pe ordinea de zi s-a aflat prelungirea unui contract de inchiriere pentru un spatiu ce apartine domeniului public si detinut prin contract de inchiriere de B.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771