Sitirile editiei din data de 20 Martie, 2009

Gradinita moderna inaugurata la Tortomanu

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitateAdministratia locala din Tortomanu a inaugurat, joi, 19 Martie, gradinita comunei. Cladirea reabilitata este situata in centrul localitatii iar in prezent se poate spune ca institutia de invatamant le concureaza cu succes pe cele din mediul urban Evenimentul a fost onorat de prezenta presedintele Consiliului Judetean Nicusor Daniel Constantinescu, prefectul Liviu-Tit Brailoiu, senatorul PSD Nicolae Moga, inspectorul general al Inspectoratului General Scolar, Petrica Miu, primarul comunei Cuza Voda, Eugen Dumitru, edilul localitatii Silistea, Mihai Soare, seful administratiei locale din comuna Pestera Valentin Vrabie, primarul din Agigea Cristian Carjaliu, primarul comunei Giurgita, judetul Dolj, Valentin Mitrica.

Directoarea scolii din Dumbraveni acuzata ca face state fictive

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Anchete jurnalisticePrimarul din Dumbraveni o acuza pe directoarea scolii din comuna, Ionela Baciu de neregului grave in contabilitatea institutiei. Edilul spune ca pe statele de plata sunt persoane care nici macar nu vin la ore dar nu uita sa se prezinte la casieria primariei pentru a-si ridica banii primiti pe degeaba Conducerea scolii a fost reclamata de cateva ori de catre primarul comunei Dumbraveni la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.

Comunitatea din Cernavoda sustine aplicarea taxei de risc

20 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din Cernavoda nu renunta la obtinerea drepturilor ce se cuvin comunitatii locale in ceea ce priveste taxa de risc. La sfarsitul anului trecut Consiliul local Cernavoda a aprobat prin HCL nr.

Proiect de asfaltare a arterelor principale la Harsova

20 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaLa fel ca in multe alte comune sau orase din judetul Constanta, si la Hirsova se doreste dezvoltarea comunitatii. in acest sens, autoritatea locala s-a angrenat in mai multe proiecte cu finantare europeana. Primarul orasului, Tudor Nadrag, a declarat ca, in prezent, asteapta sa primeasca sapte milioane de euro in cadrul unui proiect aprobat de toate institutiile responsabile, care se refera la asfaltarea tuturor arterelor principale din oras.

La Tuzla au inceput lucrarile de construire a sensului giratoriu

20 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul localitatii Tuzla, Constantin Micu a demarat lucrari de construire a unui sens giratoriu ce va fi amplasat in in centrul comunei. Avand in vedere faptul ca lucrarea va fi facuta pe un drum national, cheltuielile de amenajare a sensului giratoriu vor fi suportate de Directia Regionala de Drumuri si Poduri.

Proiect integrat de canalizare si statie de epurare la Topraisar

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Topraisar este singura din judet care a obtinut finantare din partea Uniunii Europene in vederea realizarii proiectului &infiintare retea de canalizare cu statie de epurare, modernizare retea de drumuri si achizitionare echipamente pentru situatii de urgenta”. Viceprimarul localitatii, Aurelia Balanescu , spune ca proiectul este foarte important pentru locuitorii comunei.

Proiect de construire a unui stadion la Targusor

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Targusor va reabilita reteaua de alimentare cu apa din localitate. Costurile lucrarilor de modernizare a retelei de apa s-ar putea ridica la suma de 14 miliarde de lei vechi. in prezent sursa de apa care alimenteaza comuna este in satul Gura Dobrogei, iar sistemul de alimentare cu apa ce deserveste locuitorii din Targusor este vechi de 41 de ani.

Gradinita noua la Osmancea

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaUn proiect de construire a unei gradinite noi in satul Osmancea se va materializa in curand. &Lucram la realizarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect. Programul este unul important pentru locuitorii nostrii avand in vedere cresterea numarului de copii din ultimii ani si nevoia de mai mult spatiu pentru desfasurarea orelor in conditii adecvate”, a declarat primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac.

Curatenie de primavara la Amzacea

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaintreaga retea de apa potabila din localitatea Casicea, va fi schimbata in totalitate printr-un proiect pregatit de administratia locala. Sistemul de apa masoara 7,5 km. De asemenea, Primaria Amzacea va schimba si cei 14,5 km de retea de apa din satul General Scarisoreanu.

Primaria Mihail Kogalniceanu a primit 0 lei de la Trezoreria Constanta

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Mihail Kogalniceanu va trebuie sa isi dramiuasca fiecare leu avand in vedere ca nu a primit nici un sfant la distributia fondurilor facuta de Trezoreria Constanta pentru administratiile locale din judet.

Alimentarea cu apa prioritate la Baltagesti

20 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaO investitie aflata in plina desfasurare in comuna Crucea este cea de alimentare cu apa a satului apartinator Baltagesti, finalizata in proportie de 70%. Finantarea pentru aceasta investitie a fost obtinuta de la Guvern, in baza HG 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local si alimentarea cu apa a satelor.

Proiecte europene importante la Indepedenta

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Independenta a pregatit un proiect integrat pentru alimentare cu apa, canalizare si drumuri, care vizeaza mai multe sate ale comunei Proiectul mai cuprinde un program de colectare si epurare a apelor uzate in satul Tufani, modernizare drumurilor de interes local (1,4km) din comuna, infiintarea unei gradinite cu patru grupe si dotari moderne in satul Independenta si organizarea festivalului & 1 Mai la iarba verde”.

Fred Iacobovschi se joaca de-a medicina, pe barba pacientilor

20 Martie 2009, Redactia

Anchete jurnalisticeLocuitorii din Sacele: Mihaela Dobosan e asistenta fara sa aiba pregatirea necesara! La dispensarul din Sacele, medicul Fred Iacobovschi a angajat-o pe Mihaela Dobosan in functia de asistenta medicala.

Proiect de construire a 60 de locuinte sociale la Pecineaga

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAgentia Nationala pentru Locuinte dezvolta anual proiecte de investitii publice in constructia de locuinte pentru tineri, constructia de locuinte sociale si de necesitate, constructia altor locuinte proprietate publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, in colaborare cu organele administratiei publice locale si centrale interesate. in acest sens, primarul comunei Pecineaga Niculae Stan a demarat un proiect de construire a mai multor locuinte sociale de tip ANL in localitate.

Demolari in lant la Lumina

20 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din comuna Lumina, va finaliza in acest an asfaltarea strazilor interioare, pe o lungime totala de sapte kilometri. Valoarea totala a proiectului este de circa 20 de miliarde de lei vechi.

Banii europeni aduc canalizare locuitorilor din 23 August

20 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaEdilul comunei 23 August, Mugur Mitrana, va demara un proiect de realizare a unei retele de canalizare in localitate si in zona turistica. &Planul de infrastructura este unul amplu si de o maxima importanta pentru dezvoltarea comunei noastre”, a declarat primarul.

Autoritatile pot accelera procedurile de achizitie publica

20 Martie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateAutoritatile contractante au dreptul de a accelera procedura de licitatie restrinsa pentru contracte de achizitie publica prin invocarea naturii exceptionale a situatiei economice actuale ca motiv de urgenta, se arata intr-un ordin al presedintelui Autoritatii de Reglementare a Achizitiilor Publice.

A murit Ion Dolanescu

20 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaCantaretul de muzica populara Ion Dolanescu a incetat din viata, in dupa-amiaza zilei de joi, 19 martie, in locuinta sa din Bucuresti, in ciuda eforturilor de resuscitare depuse de medicii sositi la domiciliu, au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii Smurd Bucuresti.

Nica anunta descentralizarea spitalelor, in doua saptamini

20 Martie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateMinistrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat, ieri, dupa reuniunea Comitetului interministerial pentru descentralizarea serviciilor publice, ca, in doua saptamini, spitalele vor trece in subordinea autoritatilor locale. &Ministerul Sanatatii are toate actele normative pregatite si intra in dezbatere publica, iar in doua saptamini, spitalele din Romania vor trece in subordinea autoritatilor locale, asa cum sint ele finantate, fie de Consilii Locale, fie de Consilii Judetene”, a spus Nica.

A murit dupa ce a adormit la volan

20 Martie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateOboseala la volan a facut inca o victima, in zorii zilei de ieri, cind un constantean, de 59 de ani, si-a pierdut intr-un tragic accident de circulatie petrecut intre localitatile Murfatlar si Valu lui Traian.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771