Sitirile editiei din data de 13 Martie, 2009

Mariana Gaju, la un nou mandat de presedinte al ACOR Constanta

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateAsociatia Comunelor din Romania s-a intrunit in data de 13 Martie in sesiune ordinara, la Biblioteca Judeteana Constanta La eveniment au participat Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, Nicolae Dragomir, sercretar general PSD, Mircea Banias, presedinte PDL Constanta, Gheorghe DRagomir, presedintele organizatiei judetene Constanta a Partidului National Liberal, parlamentarii judetului, directori ai institutiilor deconcentrate, reprezentanti ai bancilor, firme specializate in informatizarea administratiei publice locale, majoritatea primarilor din comunele judetului Constanta, precum si secretarii si contabilii sefi din fiecare comuna.

Luna curateniei de primavara la Cernavoda

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaLa Cernavoda este in plina desfasurare campania de curatenie de primavara in vederea pregatirii orasului pentru Sarbatorile de PastiPentru prima oara in oras, administratia locala isi propune sa spele strazile principale dupa modelul oraselor europene.

Loturi de casa acordate tinerilor din Mircea Voda

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul demarat de administratia locala din localitatea Mircea Voda pentru asfaltarea drumurilor din comuna si introducerea sistemului de canalizare in satul Mircea Voda Gara a fost aprobat. Proiectele de asfaltare si introducere a retelei de canalizare vor fi realizate cu fonduri structurale, costurile pentru fiecare proiect ridicandu-se la aproape 2,5 milioane de euro, a declarat primarul comunei Mircea Voda Dumitru Dedu.

Receptie la sistemul de alimentare cu apa la Ion Corvin

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaCele aproximativ 200 de gospodarii ale comunei Ion Corvin beneficiaza, de doi ani, de un nou sistem de alimentare cu apa, care, in tot acest timp, a fost in garantie. in dupa - amiaza zilei de ieri s-a facut receptia finala a lucrarii, sistemul de alimentare cu apa trecind in administrarea Consiliului Local si Primariei Ion Corvin.

Balul Primaverii, sarbatoare dedicata femeilor din Silistea

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Silistea a organizat sambata, 7 Martie &Balul Primaverii” pentru doamnele si domnisoarele din localitate, in Caminul Cultural din satul Tepes-Voda. Seful administratiei locale din Silistea, Mihai Soare a declarat ca la aceasta actiune au participat aproximativ 300 de persoane iar femeile prezente la eveniment au primit din partea sa cate o floare. Invitata speciala a balului a fost cantareata de muzica populara Didi Odagiu din Cernavoda.

Hora interetnica la Cuza Voda

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaPrimaria Cuza Voda si Consiliul Local in parteneriat cu scolile din comuna Nisipari, scoala Mihail Sadoveanu din Medgidia, Liceul Kemal Ataturk si Uniunea Democrata Turco-Tatara au organizat in data de 8 Martie o actiune dedicata Zilei Femeii.

Romania ar putea fi pedepsita de Uniunea Europeana, pentru deficit bugetar

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateStatul roman este expus riscului de a fi sanctionat in aprilie, de Uniunea Europeana pentru deficit excesiv in 2008 Premierul Emil Boc considera ca este datoria Guvernului sa previna o eventuala decizie de reducere a fondurilor europene, chiar si in cazul declansarii acestei proceduri, cu un buget echilibrat si masuri de austeritate. &Din pacate, am cheltuit beneficiile pe care cota unica ni le-a adus in economie si in loc sa fi pus bani deoparte in vremuri bune, am cheltuit mai mult decat am produs si am ajuns intr-o situatie dificila, cu un deficit bugetar de 5,2% in 2008, ceea ce ridica pentru Romania pericolul sesizarii de catre Comisia Europeana in luna aprilie a deficitului excesiv pentru Romania, cu consecintele prevazute de regulamentele europene”, a declarat Boc, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

Ziua Internationala a Femeii, memorabila pentru doamnele si domnisoarele din Seimeni

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaPrimaria Seimeni si Consiliul Local a organizat o petrecere pentru femeile din comuna Seimeni, cu ocazia zilei de 8 Martie, cand se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii. Evenimentul a avut loc duminica, 8 martie, intre orele 14,00 si 17,00 in caminele culturale din Seimenii Mici, Dumarea si Seimeni.

Infractiune noua in Codul penal: Vatamarea fatului in timpul nasterii

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateMinistrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, vineri, ca proiectul de Cod penal introduce o infractiune noua privind vatamarea fatului, de la declansarea nasterii pana la terminarea acestui proces, mentionand ca nu se sanctioneaza femeia care isi provoaca singura avortul. Noul Cod penal nu contine diferente de substanta fata de Codul penal in vigoare, in ceea ce priveste femeia insarcinata care isi provoaca avortul, singura diferenta fiind aceea ca se mentioneaza in mod expres nesanctionarea femeii insarcinate care isi provoaca singura avortul, in actuala legislatie nesanctionarea fiind dedusa din ansamblul reglementarii privind avortul.

Proiect pentru inchiderea gropilor de gunoi la Istria

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaEdilii au obligatia de a inchide spatiile de depozitare a deseurilor, pana in data de 16 iulie 2009. Pana in iulie, primarii ar trebui sa gaseasca solutii de curatare a locului si alternative la activitatea de depozitare a deseurilor colectate de la populatie.

Proiect de reabilitare a scolii din Nicolae Balcescu

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Nicolae Balcescu va demara in aceasta perioada un program de reabilitare a scolii si a gradinitei din localitate. Potrivit primarului comunei, Viorel Balan pentru aceasta investitie, administratia locala a cerut sprijinul Consiliului Judetean Constanta, iar proiectele de reabilitare a unitatilor de invatamant au fost aprobate de CJC in urma cu o saptamana.

Proiecte importante la Cogealac

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Cogealac a infiintat o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara cu comuna Fantanele in vederea realizarii unui proiect de reabilitare a drumurilor DC77-78. Drumul are suprafata totala de 12 km, insa fiecare primar al celor doua primarii prinse in proiect va mai asfalta in functie banii ramasi in plus si strazi comunale.

Locuitorii din Mihai Viteazu vor avea apa

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala a comunei Mihai Viteazu a demarat un proiect de introducere a unei retele de apa potabila in localitate Masura era necesara deoarece in prezent nici macar trei sferturi din populatie nu beneficiaza de apa potabila.

Proiect de asflatare a drumului dintre Pantelimonu de Jos si Cheia

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaDe Ziua Internationala a Femeii, Primaria comunei Gradina a organizat o petrecere pentru doamnele si domnisoarele la Caminul Cultural din localitate. De Ziua Femeii, Consiliul Local a pregatit pentru 300 de femei din toata comuna, inclusiv sotiile profesorilor, o masa festiva si un spectacol de exceptie oferit de formatia Cristal.

Proiect romano-bulgar, lansat la Pietreni

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localain data de 12 Martie, a avut loc la Caminul Cultural din localitatea Pietreni lansarea Asociatiei Producatorilor agricoli Romano-Bulgari” in cadrul proiectului &PHARE CBC 2005”La eveniment au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel, Constantinescu, vicepresedintele CJC Cristinel Dragomir, reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Agricultura si Dezvoltare Durabila Constanta, Consiliul Local al localitatii Dobricha din Bulgaria, si nu in ultimul rand producatori agricoli ai comunei Deleni.

Parcuri comunale la Saraiu

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali ai comunei Saraiu s-au intrunit saptamana trecuta in sedinta ordinara a lunii martie Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte initiate de primarul Vasile Bajan si supuse dezbaterii consilierilor locali.

Pictura bisericeasca deosebita la biserica din Horia

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaAdministratia locala din Horia a demarat lucrarile de reabilitare a bisericii Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din localitate. &Avem jumatate din lucrare inceputa iar proiectul de reamenajare a lacasului de cult va costa primaria Horia aproximativ 1 miliard si trei sute de milioane de lei vechi” a declarat primarul comunei Vasilica Matei.

Biserica Sfantul Pantelimon din Pantelimon se va sfinti dupa Pasti

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaLucrarile de reabilitare a bisericii Sfantului Pantelimon din comuna Pantelimon sunt aproape de finalizare, partea exterioara a bisericii fiind aproape incheiata. Urmatorul pas il constituie realizarea picturii interioare a bisericii, care se va efectua in functie de sumele disponibile la bugetul local.

Deseurile din Vulturu gestionate cu ajutorul agentilor economici

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Vulturu a depus de curand la Compania Nationala de Investitii toata documentatia necesara la aprobarii unui proiect de construire a unei sali de sport in comuna. Un alt program important initiat de autoritatea publica din Vulturu este amenajarea unui parc in localitate.

Camere video pentru monitorizarea institutiilor din Topalu

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Topalu a achizitionat sapte camere de supraveghere prin intermediul carora vor fi supravegheate primaria si scoala din localitate. Masura a fost luata de catre administratia locala dupa un incident ce a avut loc anul trecut cand a fost furata o orga si un calculator din scoala. Totodata prin montarea camerelor de supraveghere in fata unitatii de invamant copii vor fi protejati de eventualii agresori.

Australienii investesc la Garliciu

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaUn grup de oameni de afaceri asutralieni s-au aratat interesati de comuna Garliciu dorind sa investeasca intr-un teren de golf in localitate. Terenul de golf va fi amplasat la iesirea din localitate si va avea o suprafata de 170 de hectare care vor fi date in concesiune investitorilor straini.

La Fantanele, 500 de familii vor avea apa potabila

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuitorii comunei Fantanele au posibilitatea de a se radorda la sistemul de apa in aceasta perioada Potrivit afirmatiilor primarului comunei Vulturu Gheorghe Popescu bransamentele s-au demarat inca de la sfarsitul lunii februarie iar pana in prezent s-au bransat 50 de gospodarii. Avem un total de 500 de familii care se vor racorda la sistemul de apa si speram ca pana la vara vom reusi sa le bransam pe toate, a precizat primarul.

Demolare cu scandal la Ciobanu

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaSaptamana trecuta autoritatile din comuna Ciobanu s-au confruntat cu un scandal iscat de Done Iulian care vrea cu orice pret sa puna stapanire pe lacul din comuna si ii ameninta pe toti cei care se apropiau de lac.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771