Sitirile editiei din data de 6 Martie, 2009

S.C IMUM S.A Medgidia, in atentia Directiei Generale de Anticoruptie

6 Martie 2009, Redactia

Anchete jurnalisticeSalariatii IMUM au oprit lucrul de cateva zile si au somat conducerea societatii pentru a-si primi drepturile banesti cuvenite pentru ultimele doua luni prin miscari spontane de protestSurse ce doresc sa iti pastreze anonimatul spun ca muncitorii sunt foarte suparati pe administratie iar pe 4 martie, prima zi a protestului au intrat furiosi in biroul vicepresedintelui Ibrahim Halil Dede cerand socoteala pentru neplata salariilor.

CJC intentioneaza sa reabiliteze Centrul de Plasament Traian cu bani europeni

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

SocialStrategia Nationala de Dezvoltare Regionala, elaborata pe baza Planurilor de Dezvoltare Regionala, precum si Cadrul Strategic National de Referinta 2007 - 2013 au identificat imbunatatirea infrastructurii sociale ca o prioritate de dezvoltare regionala, astfel incit dezvoltarea sociala sa acompanieze in mod armonios dezvoltarea economica, in vederea reducerii disparitatilor dintre regiunile de dezvoltare ale Romaniei.

Inca patru parcuri amenajate la Pestera

6 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria din Pestera va demara, odata cu venirea primaverii, un amplu program de amenajare a spatiilor verzi din satele arondate comunei. Potrivit afirmatiilor comunei Pestera Valentin Vrabie in curand vor fi amenajate inca patru parcuri de agrement in localitatile Pestera, Ivrinezu Mic, Ivrinezu Mare, si Izvoru Mare.

Ziua Femeii, sarbatorita la Cumpana

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaPeste 250 de doamne si domnisoare au petrecut in data de 8 martie la sarbatoarea organizata de catre Primaria comunei Cumpana si Consiliul Local. Evenimentul a avut loc in sala mare a Casei de Cultura din localitate, incepand cu ora 13.

O primavara in suflet

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaSala Mare a Casei de Cultura din Cumpana a gazduit in data de joi 5 martie ora 16.00, actiunea &in dar de ziua ta”, eveniment dedicat femeii in cadrul careia au fost prezente 200 de mamici si copii.

Consiliul Local Cernavoda a aprobat bugetul si planul de investitii pe acest an

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda d-na Mariana Mircea a convocat luni seara consilierii locali, intr-o sedinta extraordina pe ordinea de zi aflandu-se 5 proiecte de hotarari. Primul proiect a fost aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli, previzionat pe anul 2009.

Noua magarusi abandonati, salvati de autoritatile din Rasova

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAnimalele au fost lasate pe un camp din localitatea Rasova si li s-a gasit un adapost provizoriu unde au primit mancare si apa pana la limpezirea situatiei. Cei noua magarusi si-au facut aparitia in data de 25 februarie pe un camp din comuna.

Baza sportiva la Negureni

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Baneasa a demarat un proiect de realizarea a unei baze sportive de tip I in localitatea Negureni. in aceste zile se va organiza licitatia publica in vederea realizarii acestui proiect de amploare.

Cursuri de instruire pentru agricultori printr-un proiect transfrontalier la Adamclisi

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaCursurile de instruire in domeniul agricol organizate in februarie si martie la Caminul Cultural din satul Zorile, comuna Adamclisi, pentru un grup tinta format din 120 de agricultori din Adamclisi si Deleni, precum si din Bulgaria, prin Programul PHARE CBC 2006 Romania - Bulgaria, prin proiectul &Mediul rural transfrontalier - un teritoriu de actiune colectiva”, sint pe ultima suta de metri.

In Medgidia se vor construi 200 de locuinte ieftine pentru tineri

6 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaJoi, 26 februarie, de la ora 17.00 a avut loc Sedinta Ordinara a Consiliului Local Municipal Medgidia. Unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi a fost cel privind realizarea studiul de prefezabilitate pentru ansamblul de locuinte &Grigorescu” din zona Spital Proiectul a fost initiat de consilierii PSD ca urmare a cererilor numeroase primite de la tinerii casatoriti care nu dispun de resurse materiale suficiente pentru achizitionarea de locuinte de pe piata imobiliara si va fi aplicat in Medgidia dupa modelul oferit de primarul Constantei Radu Mazare.

Constructia campusului colegiului ,, Kemal Ataturk’’, demarata peste jumatate de an

6 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaConsulul Turciei la Constanta Haluk Agea a fost prezent la Medgidia vineri, 27 februarie pentru a discuta despre proiectul realizarii unui campus scolar in municipiuConstructia va fi realizata de consulat, dar constructia va apartine orasului.

Amenzi aplicate de jandarmi

6 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

SocialO femeie de 38 ani, din Medgidia, a fost sanctionata drastic de jandarmi deoarece comercializa imbracaminte fara sa poata justifica provenienta marfii. Maria Florea a fost surprinsa de jandarmi in timp ce incerca sa intre in cladirea Trezoreriei din Medgidia pentu a le oferi angajatilor institutiei spre vinzare imbracaminte sport si tricouri, in valoare de 1.

Primarul Cernavodei mai apropape de UE

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, d-na Mariana Mircea a participat in aceasta saptamana la cea de-a 16-a sedinta a Comisiei pentru cultura, educatie si cercetare ( EDUC ) din cadrul Comitetului Regiunilor Uniunii Europene ( CoR), care se desfasoara la Bruxelles.

Ziua Comunei Oltina

6 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaComuna Oltina se pregateste de sarbatoare. in a doua zi de Paste, pe 20 aprilie administratia locala va organiza Ziua Oltinei. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Chirciu sarbatoarea va cuprinde un program cultural-artistic si il va avea ca invitat pe preotul Anghel Dincu, fiu al satului si realizator al emisiunii &Lumina lui Hristos”, difuzata pe TV Neptun. &Avem o colaborare cultural-artistica cu localitatea Dabovia si mai dorim sa aducem o echipa de fotbal din Crusa, Bulgaria pentru a participa la ziua comunei.

Ansamblul de dansuri din comuna Lipnita a castigat "Festivalul Cucilor" de la Branesti

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaAnsamblul din Lipnita a obtinut premiul intai la Festivalul Cucilor organizat de Primaria comunei Branesti, Casa Corpului Didactic al Judetului Ilfov si Asociatia Culturala Bulgara &Sedeanka” BranestiAceasta manifestare culturala are loc intotdeauna in prima zi dupa Lasata Secului de Branza din calendarul ortodox iar in acest an sarbatoarea a fost pe data de 2 martie.

Teren de sport in Dobromir

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Dobromir va demara un proiect de amenajare a terenului de sport din localitatea Lespezi (Tekekoy). &in momentul de fata se realizeaza vestiarele si sunt vizate lucrari de pentru realizarea tribunelor.

Drumurile, apa si gradinita prioritatile Primariei Ostrov

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din localitatea Ostrov au foarte multe proiecte demarate anul trecut pe care doresc sa le finalizeze in acest an. in prezent se afla in desfasurare lucrari de reabilitare a sistemului de apa din comuna&Proiectul trebuia finalizat in 2008 prin ordonanta 7 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural insa nu am primit resursele financiare si am demarat lucrarile cu bani de la bugetul local si intentionam sa finalizam programul prin forte proprii ”, a declarat primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir.

Locuitorii din Cobadin nu au simt civic

6 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din comuna Cobadin se plange faptul ca locuitorii depoziteaza gunoiul in locuri neamenajate. Primarul spune ca satenii arunca gunoaiele in locuri nepotrivite si chiar la cateva zeci de metri de gropa de gunoi.

Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara intre Aliman si Ion Corvin

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Aliman a infiintat o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara cu localitatea Ion Corvin in vederea accesarii de fonduri europene si realizarea de proiecte benefice populatiei din cele doua localitati. Cele doua primarii vor demara un proiect comun de asfaltare a 38 de km de drumuri comunale ce vor crea trei drumuri de legatura si anume Ion Corvin-Viile, Viile-Dunareni si Dunareni Aliman.

Administratia din Eforie a organizat Balul Martisorului

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaAsociatia umanitara & Oameni pentru oameni sanatatea si familia” Primaria orasului Eforie si Casa de Cultura & Carmen Silva” au organizat duminica 1 Martie, ora 13,00, in incinta restaurantului &Club Restaurant Berlin”, Eforie Nord, cea de-a IV a editie a &Balului Martisorului”.

Proiect romano-bulgar la Deleni

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaSaptamana viitoare va avea loc la sediul primariei din comuna Deleni evenimentul &Lansarea Asociatiei Producatorilor agricoli Romano-Bulgari” in cadrul proiectului &PHARE CBC 2005”. La intalnire vor fi invitati sa participe parteneri din partea autoritatii locale din localitatea Dobricha din Bulgaria. Vor mai fi prezenti invitati ai Prefecturii Constanta, ai Consiliului Judetean, reprezentanti ai Directiei Agricole si nu in ultimul rand producatori agricoli ai comunei Deleni.

La Ciocarlia se recultiva izlazul comunal

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrioritatea numarul unu a administratiei locale din comuna Ciocarlia o reprezinta, in prezent, infiintarea unui izlaz comunal. in sedinta din luna februarie a Consiliului Local din comuna Ciocarlia a fost aprobat un proiect de reinfiintare a izlazului comunal pentru 132 de hectare.

Proiect aprobat la Cerchezu

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul depus de administratia locala din comuna Cerchezu depus la Cancelaria Primului Ministru anul trecut in vederea infiintarii unei baze sportive ce va fi amplasata intre satele Viroaga si Cascioarele a fost aprobat. &Dosarul a fost depus anul trecut iar zilele acestea am fost anuntati ca proiectul nostru se afla printre cele 10 aprobate in judetul Constanta”, a declarat primarul localitatii Cerchezu Ion Constantinescu.

ANL nu renunta la constructiile prin credit ipotecar

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateSecretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Razvan Murgeanu, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca ANL nu va renunta la constructiile facute prin credit ipotecar si, mai mult, Guvernul ar putea forta bancile sa fie mai permisive in privinta creditarii.

Nisipari un sat din stepa dobrogeana

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

CulturaAsezat la jumatatea distantei dintre Dunare si Marea Neagra, in mijlocul stepei, satul Nisipari ocupa toata regiunea din stanga Vaii Carasu (pe Valea Caratai), fiind dominat de dealurile Nisipari (78,6 m) si Hagi-Cabul (95,6 m). Este strabatut de la NE spre SV, prin centru, de paraul Caratai care se varsa in Canalul Dunare - Marea Neagra, dupa ce strabate circa 4 km de la iesirea din sat. Croindu-si drum prin patura de loess, acest parau si-a creat o vale stramta si putin adanca destul de bine individualizata de-a lungul dealurilor satului.

Delegatie de profesori straini in vizita la scoala din Castelu

6 Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaUn grup de 15 cadre didactice din sapte tari au vizitat marti, 3 martie Scoala cu clasele I-VIII din comuna Castelu in cadrul unui schimb de experienta derulat prin proiectul Plan de invatare pe Tot Parcursul Vietii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771