Sitirile editiei din data de 27 Februarie, 2009

Bolnavii Spitalului din Medgidia, terorizati de gandaci

27 Februarie 2009, Redactia

Anchete jurnalisticePacientii internati la unitatea medicala traiesc clipe de cosmar intrucat sunt vizitati foarte des de gandaci care le tulbura somnul si linistea. De ceva vreme, unitatea medicala s-a transformat in paradisul gandacilor care misuna in saloanele clinicii unde sunt internate peste 500 de persoane.

Proiect respins de consilierii locali din Independenta

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaSapte dintre consilierii Consiliului Local din comuna Independenta au respins proiectul initiat de primarul Cristea Gascan in cadrul sedintei ordinare din data de 27 februarie privind aplicarea unor taxe si impozite locale pentru mijloacele agricole lente producatoare de venit.

Locuitorii din Silistea vor avea acces la internet si telefon fix

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Silistea Mihai Soare lucreaza la o serie de proiecte pe care doreste sa le demareze in 2009. Cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta administratia locala va demara anul acesta un program de pietruire totala a strazilor.

Sedinta de consiliu la Saligny

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaVineri, 27 februarie, incepand cu ora 14,30 a avut loc sedinta ordinara a Consiliui Local Saligny a lunii februarie. Pe ordinea de zi au fost 13 proiecte supuse spre aprobare. Primul punct de pe ordinea de zi a fost reprezentat de aprobarea majorarii taxei de concesiune si inchiriere cu indicele de inflatie.

UE permite acordarea ajutoarelor de stat \

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneAjutoare de stat de pana la 500.000 de euro, dar si alte masuri de sprijin, pot fi permise de Comisia Europeana prin &cadrul financiar temporar” recent intrat in vigoare. Despre situatia masurilor de sprijin din Romania, problemele din Marea Britanie si stimulentele financiare de miliarde de euro din Germania au vorbit oficialii prezenti la conferinta &Criza economica din perspectiva ajutorului de stat”, organizata de Consiliul Concurentei.

Peste 600 milioane de euro, subventii directe catre fermieri. Pe 2 martie incepe depunerea cererilor de plata

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca, in data de 2 martie 2009, va demara campania de depunere a cererilor de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata.Pentru a beneficia de acest sprijn financiar, fermierii trebuie sa depuna la sediile APIA o singura cerere de plata in perioada 2 martie - 15 mai 2009.

Curs de calificare pentru somerii interesati de patisserie

27 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

SocialAgentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca din Medgidia vine in sprijinul persoanelor care sunt in cautarea unei slujbe prin organizarea unor cursuri gratuite de formare profesionala. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa aiba minim 4 clase elementare absolvite.

Delegatie bulgara, in vizita de lucru la Medgidia

27 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLuni, 23 februarie la sediul Primariei Medgidia a avut loc o conferinta in cadrul careia au fost prezentate stadiile a trei proiecte cu finantare europeana. La eveniment a fost prezenta si o delegatie bulgara, reprezentanti ai Agentiei de protectie a mediului Constanta, precum si primari din cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (Pestera, Tortoman, Mircea Voda, Cuza Voda).

Conducatorii auto vor fi monitorizati

27 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitateSectia de Politie Rutiera va fi reinfiintata cel mai probabil peste 6 luni in municipiul Medgidia. Departamentul va avea sediul in cladirea Politiei Municipale si va functiona cu un personal format dintr-un ofiter sef si opt agenti de circulatie.

Iubirea exprimata digital de tinerii din Medgidia

27 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaLiceenii de la Liceul &Nicolae Balcescu”din Medgidia au aratat ca sunt indragostiti de informatica avand in vedere numarul mare de proiecte pe care acestia le-au realizat cu ocazia Zilei Indragostitilor.

Gradinita din Furnica va fi reabilitata

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdmininistratia locala a comunei Dumbraveni va reamenaja in totalitate gradinita din localitatea Furnica. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Cenusa lucrarile au fost demarate inca de la inceputul lunii februarie, fiind inlocuite usile din interiorul cladirii, geamurile, parchetul, usa de la intrarea in institutie. De asemenea, grupurile sanitare interioare au fost inlocuite cu altele noi si moderne, si peretii interiori au fost zugraviti.

Proiect romano-bulgar la Deleni

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaMiercuri 4 martie la ora 11.00 va avea loc la sediul primariei din comuna Deleni evenimentul &Lansarea Asociatiei Producatorilor agricoli Romano-Bulgari” in cadrul proiectului &PHARE CBC 2005”.

Proiect aprobat la Deleni

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul depus de administratia locala din comuna Cerchezu depus la Cancelaria Primului Ministru anul trecut in vederea infiintarii unei baze sportive ce va fi amplasata intre satele Viroaga si Cascioarele a fost aprobat. &Dosarul a fost depus anul trecut iar zilele acestea am fost anuntati ca proiectul nostru se afla printre cele 10 aprobate in judetul Constanta”, a declarat primarul localitatii Cerchezu Ion Constantinescu.

Scoala din Sibioara a fost reabilitata

27 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaOrganizarea in bune conditii a procesului de invatamant este o prioritate pentru primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru si pentru Consiliul Local, care au inteles ca desfasurarea activitatii scolare trebuie sa fie sprijinita la nivel local prin asigurarea derularii investitiilor.

Proiect de mediu lansat la Cumpana

27 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMarti 24 februarie la Primaria Cumpana a avut loc conferinta de lansare a proiectului &Colectare selectiva si constructia unei statii de sortare in comuna Cumpana, judetul Constanta”. La eveniment au fost prezenti Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, reprezentanti ai Agentiei de Dezvoltare Regionala a Regiunii de Dezvoltare Regionala Sud-Est, angajati ai primariei care s-au implicat in proiect.

Gradinita reabilitata la Tortomanu

27 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaintretinerea in bune conditii a spatiilor de invatamant si modernizarea acestora trebuie sa fie prioritatea oricarui primar. Gradinita din Totomanu va fi reabilitata anul acesta in totalitate de catre administratia locala.

Gradinita la Cuza Voda

27 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul din Cuza Voda, Eugen Dumitru va continua si in 2009 un amplu proiect integrat de canalizare, extindere a retelelor de apa si drumuri in toata localitatea. Valoarea totala a proiectului este de 2,5 milioane de euro.

Localitatea Castelu va avea baza sportiva

27 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria din Castelu va derula multiple investitii in comunitate in acest an. Administratia locala va demara un proiect ce are ca scop realizarea unei retele de canalizare in satul Nisipari. Dosarul a fost depus pe masura 322 privind &Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”. Localitatea Nisipari are in prezent 2000 de locuitori si aproximativ 1600 de gospodarii.

Obama a anuntat retragerea trupelor SUA din Irak in 2010

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

ActualitatePresedintele Barack Obama a anuntat vineri retragerea majoritatii trupelor americane din Irak pana la sfarsitul lui august 2010, pentru a mentine o forta de cateva zeci de mii de persoane, inaintea unei retrageri totale pe care intentioneaza sa o realizeze pana la finalul lui 2011.

Sedinta de Consiliu local la Cernavoda

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Cernavoda s-a intrunit luni seara in sedinta ordinara din aceasta luna. Pe ordinea de zi s-au aflat 13 proiecte de hotarari initiate de primarul orasului Mariana Mircea si supuse dezbaterii consilierilor locali.

6.179 de elevi si copii de gradinita au primit rechizitele CJC

27 Februarie 2009, Bogdan Chirita

SocialProgramul &Rechizite scolare”, in valoare de 16 milioane de lei si destinat celor 32.000 de copii prescolari si elevi in clasele I-VIII din scolile din mediul rural constantean, a continuat, ieri, in alte 12 localitati: Tortoman, Silistea, Cuza Voda, Seimeni, Valu lui Traian, Poarta Alba, Castelu, Mircea Voda, Crucea, Horia, Ghindaresti si Topalu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771