Sitirile editiei din data de 20 Februarie, 2009

Proiectul de locuinte ieftine pentru tineri prinde contur si la Medgidia

20 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitateConsilierii locali ai Partidului Social Democrat din Medgidia au initiat in sedinta Consiliului Local din luna octombrie a anului trecut un proiect de construire de locuinte ieftine pentru tinerii din municipiu.

Scandal la Discoteca Teachers

20 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Socialin noaptea de 6 spre 7 februarie in jurul orelor 03.00, in fata discotecii Teacher’s din Medgidia a avut loc un scandal in care au fost implicate doua grupuri de persoane, unul condus de Omer Beldis, Ruxanda Iulian, Ene Andrei, Diaconu Sorin, iar de celalalt de catre Cam Tarik. in incident au fost implicate peste 20 de persoane si au fost folosite recipiente gen cocteil Molotov si bate. Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia a inceput urmarirea penala fata de Omer Beldis si Ruxanda Iulian pentru savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Licitatie pentru delegarea serviciului de transport local

20 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale din Medgidia vor organiza in luna martie o a doua licitatie in vederea delegarii serviciul de transport public local de calatori pe raza Municipiului. Prima licitatie a avut loc pe 15 ianuarie insa a fost amanata pentru o data ulterioara deoarece a existat o singura oferta din partea societatii SC Servcom Adrian SRL.

Drumurile din Medgidia vor fi reparate

20 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain Medgidia se va realiza un proiect in valoare de 7 milioane de euro destinat reabilitarii tramei stradale. Acesta va fi realizat cu finantare din fondurile europene si se afla in faza obtinerii avizului de legalitate. Astfel, in 2009 vor fi asfaltate 22 de strazi: Panselutelor, Dezrobirii, Silozului, Ion Corvin, Libertatii, Mihai Viteazu, Vasile Lupu, Moldovei, Bucovinei, Podgoriilor, Lupeni, Mihai Bravu, Vanatorilor, Tineretului, Rahovei, Romana, Ovidiu, Calugareni, Mehmet Nyazi, Dumitru Chicos, Cameliilor, Viorelelor, Republicii, Poporului, Kemal Agi Amet, Margaritarului, Nicolae Balcescu, Decebal, Vaii, Poligonul Viilor, Viilor, Pesterii.

Expozitie de porumbei la Medgidia

20 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitateColumbofilia este pe de o parte, o mare pasiune, iar, pe de alta parte, o adevarata stiinta. Columbofilii din Medgidia au organizat sambata, 14 februarie o expozitie de porumbei la care au participat oficialitati locale, si practicanti ai sportului din localitate.

Primarii constanteni, nemultumiti de bugetul alocat pentru 2009

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaFiliala judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR) s-a reunit, ieri, pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta administratia publica locala in acest moment. &Filiala Constanta protesteaza fata de aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2009, solicitind suplimentarea sumelor alocate judetului Constanta, in principal pentru infrastructura rurala, unde propunerea de buget este cu 55% mai mica decit executia anului 2008 si cu 72% mai mica fata de necesitatile reale&, a declarat presedintele ACoR Constanta, primarul comunei Cumpana, Mariana Giju.

Liga primarilor si consilierilor PSD, reinfiintata la Constanta

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

PoliticPrimarii PSD de comune, orase si municipii s-au intilnit, ieri, in prima sedinta de lucru de la recenta reinfiintare a Ligii Judetene a Primarilor si Consilierilor PSD. La intilnire a participat si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, cei doi vicepresedinti, Cristinel Dragomir si Cristian Darie, dar si prefectul judetului Constanta, Tit-Liviu Brailoiu.

Guvernul ar putea sa isi asume raspunderea pe Coduri

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateGuvernul va trimite saptamana viitoare Codurile in Parlament, pentru a fi dezbatute pentru o perioada de doua luni, dupa care intentioneaza sa isi asume raspunderea pentru adoptarea lor, au declarat, marti, surse care au participat la discutia de la Palatul Cotroceni.

Investitiile in educatie sunt cea mai buna afacere pe termen lung

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneEducatia scolara de calitate pentru toata lumea are intaietate asupra performantei in cercetare. Aceasta este concluzia ministrilor europeni ai educatiei, care s-au consultat asupra streategiilor de viitorUE priveste educatia ca pe o chestiune de echitate sociala, dar si ca pe un factor care face o tara atractiva pentru investitii.

Subventiile pentru animale, amanate din cauza APIA

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneCea de-a doua transa la platile nationale directe complementare restante pentru ovine si caprine este amanata cu cel putin o saptamana din cauza notificarilor APIA privind marirea numarului de capete de animale, care necesita recalcularea sumei, a declarat Miron Moldovan, potrivit NewsIn.

Clubul Pensionarilor in Gradina

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Gradina si-a propus continuarea lucrarilor demarate in 2008 cu termen de finalizare in 2009. Astfel, in noul an se vor incheia lucrarile de reabilitare a caminului cultural din satul Cheia si de amenajare a unui dispensar modern in localitatea Gradina. Un alt obiectiv important al administratiei publice locale este constructia unei baze sportive, imprejmuirea cu gard a cimitirului din Gradina, si realizarea scarilor si a exteriorului bisericii din comuna.

Primarul din Baraganu se lupta cu birocratia

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaApa potabila este principala prioritate a administratiei locale din comuna Baraganu care a intocmit un proiect pentru obtinerea finantarii in vederea realizarii unei retele moderne de apa pentru comunitate.

Inca 60 de locuinte se vor construi in Albesti

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din Albesti va continua in 2009 programul de pietruire a drumurilor din localitate. &Sper ca anul acesta sa se finalizeze pitruirea tutoror drumurilor din localitatea Albesti”, a declarat primarul comunei Gheorghe Moldovan.

Sensuri giratorii la Tuzla

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Tuzla va demara in acest an un proiect de constructie a doua sensuri giratorii. Acestea vor fi amplasate in centrul localitatii langa biserica si la iesire din comuna spre orasul Mangalia.

Baza sportiva la Pecineaga

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrincipala prioritate a administratiei locale din comuna Pecineaga in 2009 o reprezinta demararea lucrarilor de reabilitare a bazei sportive din localitate. De asemenea Primaria va intocmi in acest an proiectul si va obtine fonduri in vederea construirii unei sali de sport in incinta scolii generale din Pecineaga.

Subventie de 70% pentru radordarea la apa in Fantanele

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrintr-un hotarare aprobata de membrii consiliului local din comuna Fantanele, locuitorii care vor dori sa se racordeze la reteaua de apa vor beneficia de o subventionare a costurilor cu 70%.&Fiecare gospodarie va trebui sa isi construiasca caminele de apa, iar consiliul local va suporta restul cheltuielilor. De asemenea, la momentul bransarii fiecare gospodarie va plati suma de 150 de lei”, a declarat primarul comunei Fantanele Gheorghe Popescu.

Gradinita in localitatea Tataru

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale si-au propus sa pietruiasca aproximativ 7 km de drumuri in acest an in localitatile Tataru si Comana. Primaria Comana va mai demara in acest an un proiect de construire a unei gradinite noi in localitatea Tataru.

Scoala din Ciocarlia va fi reabilitata

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Ciorcarlia a demarat la sfarsitul anului trecut lucrari capitale de reabilitare a scolii pentru asigurarea unor conditii mai bune in desfasurarea actului educational. Potrivit conducerii administratiei locale unitatea de invatamant va avea un acoperis nou, salile de clasa vor fi moficate, toaleta interioara, fosa septic si incalzire.

Scoala si gradinita in Casicea

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala doreste sa finalizeze in acest an lucrarile de constructie a noii gradinite din Amzacea si a unei alte gradinite in General Scarisoreanu. Primarul din Amzacea, Radu Constantin, a declarat ca valoarea celor doua cladiri este de aproximativ 18 miliarde lei.

ANL solicita autoritatilor locale terenuri pentru constructia de locuinte

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateAgentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va solicita autoritatilor locale sa caute cat mai multe terenuri pe care sa fie construite locuinte prin credit ipotecar, a anuntat, miercuri, institutia. "ANL va transmite adrese catre consiliile locale si judetene din tara prin care va solicita terenuri libere de orice sarcina, care pot fi utilizate pentru constructia de locuinte prin credit ipotecar.

Functionarii publici cer plata orelor suplimentare si acordarea sporurilor

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPeste 300 de reprezentanti ai Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) au protestat, la inceputul acestei saptamani, timp de doua ore, in fata sediului Guvernului, nemultumiti de neplata orelor suplimentare si de reducerea sau eliminarea unor sporuri.

Guvernul a aprobat introducerea tichetelor de vacanta

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateGuvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanta de urgenta, introducerea tichetelor de vacanta, cu o valoare stabilita in limita a sase salarii minime brute pe economie, a anuntat ministrul Turismului, Elena Udrea.

Campanie pentru cardul de sanatate

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

SocialPersoanele care calatoresc in &539;arile din UE sunt sfatuite - in cadrul unei campanii de informare, lansata de Comisia Europeana - sa nu uite de cardul european de asigurari de sanatate (EHIC). Cardul faciliteaza accesul gratuit la serviciile medicale in caz de urgen&539;e persoanelor care contribuie la sistemul de sanatate publica &537;i este valabil in Uniunea Europeana, dar &537;i in Elve&539;ia, Islanda, Liechtenstein &537;i Norvegia.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771