Sitirile editiei din data de 13 Februarie, 2009

Drumuri in curs de pietruire la Vulturu cu sprijinul CJC

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Vulturu a dat, anul trecut, in administrarea Consiliului Judetean Constanta (CJC), trei drumuri apartinind localitatii. Este vorba de strazile Vasile Pirvan, Iulia Hasdeu si George Cosbuc, care aveau nevoie de reabilitare pentru a se facilita circulatia autovehiculelor in comuna.

Alimentare cu apa la Nicolae Balcescu

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Nicolae Balcescu intentioneaza sa continue si in acest an lucrarile de canalizare si pietruire a drumurilor din localitate. Valoarea proiectului de pietruire este de doua miliarde, bani ce vor fi primiti de la Consiliul Judetean.

Proiecte importante la Saraiu

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul de la Saraiu vrea ca in acest an sa finalizeze proiectele deja incepute si sa demareze altele noi care sa multumeasca locuitorii comunei. Astfel, administratia locala din Saraiu va initia in acest an un plan de largire si modernizare a retelei de apa potabila, infiintarea unei retele de canalizare menajera si a unei statii de epurare in localitate.

Campanie de igienizare la Nicolae Balcescu

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierul local Ionel Ioan a declarat ca primaria Nicolae Balcescu va demara in luna martie o ampla actiune de igienizare a maselor plastice de pe strazile si campurile din comuna. Consilierul a spus ca la manifestare vor participa consilierii locali, primarul comunei Nicolae Balcescu Viorel Balan, viceprimarul, functionari din cadrul primariei, cadre didactice si elevi ai unitatii de invamant din localitate.

Pensionarii din Agigea, scutiti de taxele de gunoi si paza

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPotrivit unei hotariri a Consiliului Local Agigea, adoptata in ultima sedinta, toate familiile de pensionari care cumuleaza venituri sub 1.500 de lei vor beneficia, de acum inainte, de scutiri la taxele de paza si gunoi, care se ridica in total la 80 de lei.

Taxele si impozitele locale din Targusor s-au marit dupa 3 ani

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPotrivit unui proiect de hotarare adoptat de consiliu local in luna mai a anului trecut, impozitele si taxele locale pentru anul 2009 din Targusor s-au marit cu 20%. Indexarea a fost facuta in functie de nivelul inflatiei si in conformitate cu legea 571 a Codului Fiscal din 2003 care stabileste cadrul legal pentru impozitele si taxele ce constituite venituri la bugetul de stat si bugetul local.

Centrala de biogaz la Saraiu

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaO cladire veche din comuna Saraiu a fost incredintata printr-o hotarare a consiliului local unui investitor care va deschide in curand o brutarie. Angajarea a sase persoane in brutarie si deschiderea unui punct de lucru in comuna au fost conditiile impuse de consilierii locali pentru aprobarea cedarii cladirii.

Sedinta de consiliu local si A.D.I la Sacele

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul Local Sacele s-a intrunit in data de 11 februarie pentru a dezbate cinci proiecte de hotarari. Primul proiect de hotarare s-a referit la aprobarea incheierii contului de executie bugetara pe anul 2008, si a fost urmat de insusirea si aprobarea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunei Sacele. Cel de-al treilea punct a vizat modificarea taxei pentru eliberarea certificatelor de urbanism aplicabila in anul fiscal 2009, fiind urmat de planul anual de organizare rationala a pasunatului pe teritoriul comunei Sacele.

Locuinte sociale pentru rromii din Harsova

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

SocialVineri, 12 februarie a avut loc la Primaria Harsova lansarea proiectului &Construirea de locuinte sociale (inclusiv mica infrastructura) pentru 8 familii din localitatea Harsova-judetul ConstantaDe la eveniment nu au lipsit reprezentanti ai Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca , ai Consiliului Judetean Constanta, ai Directiei de Munca si Protectie Sociala, primarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu, primarul comunei Saraiu Vasile Bajan, functionari din cadrul primariei Cumpana.

Proiect de alimentare cu gaze naturale la Istria

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul local al comunei Istria a aprobat in sedinta din luna aceasta infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunala. Din asociatie face parte si primaria comunei Cogealac iar anul acesta cele doua administratii locale vor sa demareze un proiect comun de alimentare cu gaze naturale pe distanta Tari Verde-Nuntasi. Viceprimarul din Istria, Alexandru Tabirca sustine ca reteaua de alimentare cu gaze naturale va avea o lungime totala de 9 km.

Sapte milioane de euro pentru asfaltare in Harsova

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaLa fel ca in multe alte comune sau orase din judetul Constanta, si la Harsova se doreste dezvoltarea comunitatii. in acest sens, autoritatea locala din Harsova s-a angrenat in mai multe proiecte cu finantare europeana.

Proiecte importante la Garliciu

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria din Garliciu a amplasat pe raza localitatii patru troite, din care una reprezinta ochiul lui DumnezeuCelelalte trei troite sunt construite de Consiliul local, sub forma hexagonala, din lemn, iar pe timp de noapte vor fi luminate.

Cernavodenii isi doresc un centru atractiv

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda a derulat saptamana trecuta un sondaj de opine in randul cetatenilor, cu privire la avantajele/dezavantajele unui centru pietonal in oras. Noua administratie locala a orasului a luat initiativa amenajarii zonei centrale a orasului si transformarea sa intr-un loc linistit de promenda, in care cernavodenii sa se plimbe linistiti.

Guvernul vrea un parteneriat pentru dezvoltare cu comunitatile locale

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneBugetul Ministerului Administratiei si Internelor este mai mare decat cel din 2008, iar Executivul va suplimenta fondurile pentru comunitatile locale in masura in care economia va permite acest lucru, a declarat pe 10 februarie premierul Emil Boc, care a participat la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania.

Subventii pentru firmele afectate de criza

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneFirmele romanesti pot depune cereri de finantare, de pe 30 martie 2009, pentru ajutoare de pana la doua milioane de euro.133 de milioane de euro vor veni de la UE prin Fondul Social European in urmatorii doi ani pentru angajarea de personal, formarea celor existenti sau crearea de conditii de munca mai bune, a anuntat luni Marian Sarbu, ministrul Muncii. &La sfarsitul lunii martie vom lansa oficial schema de ajutoare de stat in valoare de 133 de milioane de euro disponibili in urmatorii doi ani.

Locuinte sociale pentru romi la Medgidia

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

SocialConsiliul local Medgidia, in parteneriat cu Asociatia Dobrogea-Liga Deportatilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial, a lansat pe data de 10 februarie proiectul cu titlul & Construirea de locuinte sociale pentru 8 familii de romi din localitatea Medgidia judetul Constanta”.

Carti de specialitate donate bibliotecii municipale Medgidia

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaBiblioteca municipala din Medgidia a primit de curand o donatie de carte insumand in total un numar de noua volume. Cele noua titluri de carte au fost donate de Ministerul Culturii prin Biblioteca Judeteana pentru cititorii orasului.

Primarii comunelor din judet s-au reunit in capitala

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Actualitatein perioada 8-12 februarie 2009 la Bucuresti, Hotel Rin Grand s-a desfasurat Adunarea generala, in sesiune ordinara pe anul 2009 si Consiliul director la sedinta ordinara pe semestrul I/2009 a Asociatiei Comunelor din Romania.

Taxele locale la terenuri, cladiri si mijloace de transport se vor mari cu aproape 25%

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Actualitate"Ajustarea in sens crescator a valorii impozabile nu reprezinta o crestere efectiva de fiscalitate, avand un caracter de recuperare, in urma mentinerii acestui nivel neschimbat pentru ultimii ani. Procentul de crestere corespunzator este de 24,3 %", se arata in comunicatul Finantelor.

Adiana Rusu, din nou sefa la ALOFM Medgidia

13 Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitateDragos Poteleanu, fostul sef al AJOFM Constanta anunta in luna noiembrie a anului trecut desfiintarea agentiei locale de ocupare a fortei de munca din municipiu si inlaturarea Adianei Rusu de la conducerea institutiei. Ea a fost transferata anul trecut la Agentia de Prestatii Sociale. Prezenta in cadrul unei conferinte de presa la Medgidia, sefa AJOFM Constanta Emilia Murineanu a declarat ca punctul de lucru din Medgidia va redeveni agentie locala.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771