Sitirile editiei din data de 6 Februarie, 2009

Primaria din Independenta a incheiat un protocol de colaborare cu Muzeul National al Agriculturii din Slobozia

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaReprezentantii administratiei locale din Independenta au semnat de curand un protocol cu Muzeul National al Agriculturii din Slobozia prin care se incearca realizarea unui program mai complex de vizitare a muzeului.

Gradinita in Viroaga

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain satul Viroaga, comuna Cerchezu se va construi in curand o gradinita ce va avea toate dotarile necesare derularii in conditii optime a procesului de invatamant. &Gradinita va avea grupuri sanitare proprii, centrala termica proprie, sase incaperi, o sala de sport, un cabinet medical, o sala de calculatoare, un parc in fata instutiei de invatamant, un loc de joaca si recipient pentru deseuri”, a declarat Ion Constantinescu, primarul comunei Cerchezu.

Gradinita si centru medical la Baraganu

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Baraganu si-a propus ca in 2009 sa finalizeze proiectul inceput in urma cu trei ani privind amenajarea unei gradinite pentru copii din localitate. in prezent gradinita functioneaza intr-un spatiu din incinta Caminului Cultural.

Loturi pentru case pentru locuitorii din comuna Saraiu

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Saraiu si-a propus sa construiasca in jur de 100 de locuinte pentru tineri si pentru persoanele de peste 35 de ani din Saraiu, care doresc sa-si ridice o locuinta cu sprijinul administratiei locale. Primarul localitatii, Vasile Bajan, spune ca a luat aceasta initiativa pentru a veni in special in sprijinul tinerilor, dar si al celorlalti locuitori din comuna. &in prima sedinta de Consiliu Local din acest an am aprobat un proiect prin care vom acorda 38 de loturi de teren a cite 1.

Primul hram al Bisericii din Sibioara

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaLocuitorii din satul Sibioara au participat, ieri, la slujba de vecernie a primului hram bisericesc de la inaugurarea bisericii "Sfintilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur" din localitate.

Sistemul de iluminat public va fi reabilitat la Horia

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Horia va derula in acest an 14 proiecte de care vor beneficia locuitorii comunei. Primul proiect se refera la alimentarea cu apa in sistem centralizat pentru satele Horia, Closca, Tichilesti, si satele Siriu si Crisana Comuna Crucea si reabilitarea retelei de distributie apa. Valoarea acestui proiect este de 1 milion de euro. Lucrarile se vor demara in luna aprilie si se vor finaliza in luna mai.

Talentele dobrogene premiate de CJC

Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPresedintele CJ Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, a oferit recompense in bani si aparatura electronica elevilor participanti la concursul de pictura cu tema &Unirea Principatelor&.La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, i-a premiat pe elevii claselor V-VIII din judet participanti la concursul de pictura cu tema &Unirea Principatelor”.

Functionarii, sub zodia pensionarii

Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaFunctionarii publici care au atins sau au depasit varsta legala de pensionare si care au vechimea in munca prevazuta de lege circa 6.500 de persoane vor iesi astazi la pensie, cu forta. Masura face parte din programul anticriza, iar sindicalistii s-au declarat de acord cu aceasta solutie. Primul episod al procesului de reducere cu 20% a cheltuielilor bugetare se va consuma astazi la Casa de Pensii, care va intocmi dosarele de pensionare pentru 6.

Primaria Topraisar vrea sa atraga investitori

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaGestionarea deseurilor, continuarea lucrarilor de construire a gradinitei din localitate, pietruirea drumurilor de pamant, reabilitarea si extinderea conductelor de apa sunt prioritatile din acest an ale administratiei publice locale din Topraisar.

Sediul primariei Dumbraveni, reamenajat

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul din Dumbraveni si-a propus in acest an extinderea cimitirului din comuna. De asemenea, gradinita din satul Furnica va fi reabilitata atat in exterior cat si interior. &Va fi un grup sanitar in interiorul institutiei, partea electrica va fi schimbata in totalitate, usile din cladire se vor schimba, si salile de clasa vor fi incalzite cu lemne”, a declarat primarul comunei Dumbraveni, Gheorghe Cenusa.

Biserica din Cheia a fost inaugurata

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaLacasul din satul Cheia a fost inaugurat in ziua de 29 ianuarie, in prezenta primarului comunei Gradina, Gabriela Iacobici si a majoritatii satenilor. Biserica a fost sfintita printr-o slujba si stropirea cu aghiasma mica de catre un sobor de preoti, urmand ca Sfintirea Mare sa se faca in curand.

Administratia din Topalu sustine crescatorii de animale

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrintr-un proiect initiat de reprezentantii administratiei locale din comuna Topalu, anul acesta se va realiza alimentarea cu apa potabila in Capidava. &Avem aproape 50 de oameni care au inceput sa sape santurile. Proiectul este realizat din bugetul local iar reteaua are 12 km in total”, a declarat Gheorghe Murat, primarul comunei Topalu. Administratia locala a luat masuri de siguranta in ceea ce priveste securitatea bunurilor din principalele institutii din comuna.

Proiect de constructie a unei sali de sport in Mircea Voda

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Mircea Voda va duce mai departe proiectul de pietruire a strazilor demarat anul trecut din localitatile Mircea Voda si Satu Nou. &Lucrarile de pietruire au fost intrerupte o perioada din cauza timpului nefavorabil dar speram ca pana in primavara sa finalizam cei 8,2 km inclusi in proiect”, a declarat primarul comunei Mircea Voda, Dumitru Dedu.

Proiect de reamenajare a fostei cladiri a CAP-ului in comuna Ciobanu

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaFostul sediu al CAP-ului din comuna va fi reabilitat in acest an cu bani proveniti din bugetul local. &Am realizat acoperisul in toamna anului trecut si vrem sa punem si geamuri in valoare de 10.000 de euro”, a declarat primarul comunei Ciobanu Ioan Suciu.

Participarea publica la Cernavoda

Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda si Centrul pentru Resurse Civice au organizat joi seara la Cernavoda, dezbaterea Participarea publica la ea acasa. Scopul intalnirii a fost acela de a imbunatati relatia cetatean administratie locala prin aducerea fata in fata si punerea in discutie a problemelor din comunitate.

Locuitorii Medgidiei sustin proiectul Parcului Industrial

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCasa de Cultura a Sindicatelor &Lucian Grigorescu” a gazduit joi, 29 ianuarie , dezbaterea publica a raportului de mediu intocmit pentru Planul Urbanistic Zonal al Parcului Industrial Medgidia. Aceasta dezbatere publica reprezinta ultimul pas inaintea obtinerii avizului de mediu de la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Galati, aviz necesar ulterior la procedura prin care Ministerul Administratiei si Internelor va decide ca zona propusa de Municipiul Medgidia este un Parc Industrial conform normelor europene in vigoare.

Omagiu adus pictorului Lucian Grigorescu

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaDuminica, 1 februarie s-au implinit 115 ani de la nasterea pictorului Lucian Grigorescu. Artistul plastic s-a nascut la Medgidia in anul 1894 si a trecut in nefiinta in anul 1965 la Bucuresti. Pictor postimpresionist, Lucian Grigorescu a lasat opere cunoscute precum Catedrala Notre-Dame, Peisaj cu vapor, Peisaj din Cassis, Balcic, Turnul Baratiei, Peisaj din Dubrovnik, Aspect bucurestean.

Investitiile "verzi": o solutie pentru criza economica si criza climatica

Februarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneUna din temele principale de discutie din cadrul conferintei Natiunilor Unite din decembrie 2008 cu privire la schimbarea climatica a fost criza creditelor si implicatiile acesteia asupra luptei impotriva schimbarii climatice.

Deseurile si zona costiera, prioritatile Ministerului Mediului in 2009

Februarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneBugetul Ministerului Mediului pentru anul acesta va fi de 2,58 miliarde de lei. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, se declara &destul de multumit& de rezultatele negocierilor privind bugetul.Suma pe care se va baza Ministerul Mediului in acest an reprezinta 0,28% din Produsul Intern Brut (PIB).

O femeie trimisa acasa de la Urgenta a murit dupa cateva ore

Februarie 2009, Bogdan Chirita

SocialO femeie de 71 de ani din Tatarasti, judetul Satu Mare, a murit dupa ce a fost pasata de la un spital la altul doua zile si apoi trimisa acasa de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean. Trimisa acasa de medicii de la Urgente, dupa doua zile petrecute pe holurile spitalelor si o noapte in salonul de garda, Cornelia Bozga a murit cu zile la 71 de ani.

Bugetul la Parlament

Februarie 2009, Bogdan Chirita

PoliticPremierul Emil Boc a anun¬tat, dupa intalnirea de cate¬va ore de luni, cu sindica¬tele si patronatele, ca Proiectul de Buget pentru 2009 este definitivat si va fi depus la Parlament. Blocul National Sindical (BNS) nu este de acord cu proiectul Bugetului de stat si al Bugetului asigurarilor sociale pe 2009, cel putin nu in forma pe care o are la dispozitie in momentul de fata, a declarat Ovidiu Jurca, vicepresedinte al BNS.

Prima misiune a lui Nica: eliminarea oamenilor lui Vanghelie

Februarie 2009, Bogdan Chirita

PoliticVanghelie a fost nevoit sa-si retraga propunerile pentru &doi si-un sfert”, iar Oprisan s-a autopropus ministru de Interne. Presedintele Mircea Geoana a venit, marti seara, cu numele ministrului de Interne in buzunar, de la intalnirea avuta cu Emil Boc si Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, dupa ce seful statului a spus ca doreste sa se implice personal in deblocarea crizei de la MAI.

Medgidienii sunt nemultumiti de actuala conducere a Primariei

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

ReportajeMajoritatea locuitorilor Medgidiei se plang de felul in care este administrat orasul si spun ca in cele aproape opt luni de zile scurse de la investirea primarului Marian Iordache nu exista o schimbare in municipiu. Medgidienii se plang de strazile pline de gropi, cainii comunitari agresivi, si atitudinea neprofesionista a unor angajati din primarie. &Activitatea primariei este slaba. Iordache va trebui sa se impuna mai mult.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771