Sitirile editiei din data de 23 Ianuarie, 2009

Cursuri de formare profesionala pentru persoanele fara locuri de munca

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

SocialAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Constanta organizeaza, pe parcursul acestui an, cursuri de formare profesionala in 28 de meserii. Reprezentantii institutiei sustin ca de aceste masuri beneficiaza toate persoanele care intra sub incidenta legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj.

Un politist din Medgidia amenintat cu moartea

23 Ianuarie 2009, Ghiulseren Abduraman

SocialCristian Sibisanu s-a prezentat in seara zilei de 19 ianuarie, in jurul orei 20,00 la dispeceratul Politiei Municipale Medgidia, si fara nici un motiv a adus amenintari cu moartea si injurii agentului sef adjunct Liviu Stoian, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu la dispecerat.

Romanii nu au nevoie de permis de munca pentru slujbe de conducere si de inalta calificare in Italia

23 Ianuarie 2009, Ghiulseren Abduraman

SocialPotrivit unui anunt facut de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca cetatenii romani care doresc sa lucreze in agricultura, turism, asistenta pentru persoane, constructii, mecanica, dar si in functii de conducere sau posturi care necesita inalta calificare au acces liber pe piata muncii din Italia si in 2009.

CSM Medgidia a castigat "Cupa Municipiului"

23 Ianuarie 2009, Ghiulseren Abduraman

SportEchipa de handbal CSM Medgidia a cucerit turneul &Cupa Municipiului”, competitia la care au mai participat formatiile CSM Bucovina Suceava si CSM Focsani, dar si reprezentanta Bulgariei in Challenge Cup, Dobrudja Dobrici.

Proiecte cu bani SAPARD prelungite

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropenePeste 400 de proiecte SAPARD vor beneficia de prelungirea termenului de executie, iar beneficiarii trebuie sa depuna cereri de rambursare a cheltuielilor pana la finele lunii septembrie, platile aferente acestor proiecte fiind estimate la 90 de milioane euro.Programul SAPARD trebuia incheiat la finele anului trecut, dar Comisia Europeana a acordat Romaniei o prelungire de un an. in absenta prelungirii, toate platile realizate catre beneficiari dupa expirarea termenului limita ar fi fost acoperite de la bugetul de stat, nefiiind rambursate de CE.

Guvernul propune noi masuri pentru absorbtia mai rapida a fondurilor europene

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropenePentru monitorizarea saptamanala a modului in care sunt atrase resursele financiare europene, a fost infiintat, sub coordonarea directa a premierului si a vice-premierului, &Comitetul interministerial pentru absorbtia fondurilor structurale”.

5 miliarde solicitate in 2008 pentru dezvoltarea satelor

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneSumele solicitate anul trecut din fondurile europene de dezvoltare rurala au ajuns la 5 miliarde de euro, depasind de aproape trei ori alocarea anuala in valoare de 1,83 miliarde euro, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).Numarul cererilor de finantare conforme depuse la APDRP pe cele cinci masuri active si doua scheme de ajutor de stat a ajuns la 6.

Licitatiile publice, simplificate cu acordul forurilor europene

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneLegislatia achizitiilor publice va fi modificata prin noi prevederi care vor permite scaderea plafoanelor valorice in functie de care este acceptata inscrierea unei firme la licitatie si impartirea unui proiect in diferite segmente, la care vor lucra mai multi constructori.

Plati restante pentru fermieri

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va plati crescatorilor de bovine, in perioada urmatoare, restante in valoare de 203 milioane de lei. Potrivit Ministerului Agriculturii, suma reprezinta plati care completeaza sumele acordate anul trecut, iar odata cu realizarea lor, crescatorii de bovine au primit integral subventia din 2008, de 495 de lei pe cap de animal.

Alegerile parlamentare, cel mai scump scrutin

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Politicin campania electorala de anul trecut, candidatii Partidului National Liberal au cheltuit cei mai multi bani pentru a incerca sa ii convinga pe romani sa ii voteze. Pentru fiecare vot primit, PNL a investit 2,2 euro.

Guvernul limiteaza sumele defalcate din TVA

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

PoliticMinisterul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL) va fi responsabil de limitarea, prin Legea bugetului de stat pe anul 2009, a transferurilor pe destinatii, din sumele defalcate din TVA catre bugetele locale, prin stabilirea unui procent maxim al acestor transferuri, corelat cu resursele proprii/locuitor, conform documentului ce cuprinde propunerile grupurilor de lucru pentru &Platforma comuna de masuri anticriza&.

Premii importante obtinute de elevii Clubului Copiilor

23 Ianuarie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaMembrii Cercului de Creatie Literara a Clubului Copiilor din Medgidia au obtinut patru premii in urma participarii la concursul literar anual organizat de Clubul Unesco Bucuresti, Fundatia &Paul Polidor” si Academia de Interferente Culturale si Internationale.

Autoritatile din Rasova solicita fonduri pentru continuarea lucrarilor

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Rasova au realizat, la inceput de an, o nota de fundamentare privind fondurile necesare pentru realizarea unor investitii in localitate. Primul dintre obiectivele primarului Mihalache Neamtu se refera la &Reabilitarea sistemului de apa din satul Cochirleni”.

"Ziua florilor de salcam", la Pestera

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din Pestera au in planul de investitii pe anul in curs mai multe programe si proiecte demarate in 2008. Primul dintre ele se refera la finalizarea extinderii retelei de apa in localitatea Pestera, zona IAS cu 2000 metri liniari.

Investitii in unitatile de invatamant din Cobadin

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAnul nou incepe pentru administratia publica din localitate Cobadin cu o serie de proiecte aflate in derulare. Modernizarea unitatilor de invatamant este una din prioritatile conducerii locale. Primarul Cristian Telehoi spune ca doua scoli din comuna au nevoie de imbunatiri considerabile.

Prescolarii din Mereni invata intr-o gradinita noua

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Mereni a inaugurat zilele trecute, una dintre cele mai moderne gradinite din judet, pentru care conducerea administratiei locale a cheltuit aproximativ 1,1 milioane lei. Gradinita, care poate gazdui 60 de copii, impartiti in trei grupe, dispune de trei sali, vestiare, sala pentru copii bolnavi, incalzire centrala si un mobilier ultramodern.

Secretarii au cerut desfiintarea functiei de manager al administratiei publice locale

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPeste 500 de secretari de primarii din comune, orase si municipii din toata tara s-au reunit, pe 17 ianuarie, la Bucuresti, in cadrul Conferintei Nationale a Secretarilor Unitatilor Administrativ - Teritoriale din Romania, actiune organizata de Consiliul Superior al Federatiei Secretarilor Unitatilor Administrativ - Teritoriale din Romania (FSUATR).

Un nou sistem informatic de facturare a serviciilor publice la Medgidia

23 Ianuarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaincepand cu data de 1 martie 2009, Directia de Servicii Publice Medgidia va opera cu un nou sistem de facturare. Pana in prezent, angajatii acestei directii au intampinat mari probleme privind plata penalitatilor de intarziere de catre debitorii restanti la achitarea facturilor de apa si canalizare, energie termica si gunoi Din luna martie aceste penalitati vor fi bine reliefate in facturile emise.

Loturi de casa pentru tinerii din Silistea

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAmenajarea spatiilor verzi din Silistea si Tepes Voda, plantarea florilor si intarirea infrastructurii sunt doar cateva din proiectele pe care primarul din Silistea, Mihai Soare, vrea sa le lanseze in acest an.

Taxele si impozitele din Seimeni se mentin la valorile anului trecut

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Seimeni s-a intrunit pe 8 ianuarie in prima sedinta ordinara a acestui an. Cele trei proiecte, aflate pe ordinea de zi, au fost dezbatute de toti cei 11 consilieri locali. Prima dintre hotararile propuse de primarul din Seimeni, Lucian Blaj, s-a referit la bugetul provizoriu pe anul in curs si a fost urmata de proiectul de modificare a organigramei prin reducerea a trei posturi din compartimentul de gospodarie comunala.

Locuinte pentru locuitorii din Cernavoda

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda a demarat un proiect privind constructia de locuinte tip Campus, similare cu cele construite de Societatea Nuclearelectrica petru specialistii centralei nucleare. Ansamblul de locuinte propus se va construi in zona de nord a orasului, pe o suprafata de cca.

Pericolele falezei din Medgidia

23 Ianuarie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitateCandva foarte apreciata de locuitorii Medgidiei, faleza Canalului Dunare Marea-Neagra este acum un loc plin de capcane pentru cei care se incumeta sa se plimbe. Locul de promenada al medgidienilor a ajuns o ruina.

Avort la 12 ani

23 Ianuarie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitateO minora in varsta de 12 ani din Medgidia a fost supusa unei interventii de intrerupere de sarcina dupa ce a fost violata si a ramas insarcinata cu iubitul mamei sale. Fata a putut avorta dupa ce o comisie intrunita la spitalul municipal formata din specialisti medicali si reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta si pentru protectia copilului a hotarat ca sarcina de sase saptamani poate fi intrerupta.

Ginecolog constantean, acuzat de malpraxis

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateGinecologul Albota Popescu, medic in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, acuzat de malpraxis de o familie din Negru Voda, va fi &anchetat” de specialistii a trei comisii de specialitate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771