Sitirile editiei din data de 19 Decembrie, 2008

Cooperare transfrontaliera romano-bulgara

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneAutoritatile din Romania si Bulgaria lanseaza o cerere pentru propuneri privind un proiect strategic ce vizeaza evolutia socio-economica a regiunii transfrontaliere romano-bulgare in perioada 2009-2015, ce va beneficia de fonduri de maximum sase milioane euro.

Elaborarea strategiei de dezvoltare durabila, in Cumpana

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Fonduri EuropenePrimaria Cumpana va incepe &Elaborarea strategiei de dezvoltare durabila a comunei Cumpana”, pentru a continua eficientizarea administratiei publice. Proiectul se deruleaza prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PO DCA), Axa Prioritara 1 - imbunatatirea de structura si proces ale managementului ciclului de politici publice cu Domeniu Major de Interventie 1.

Mii de infectii acute ale cailor respiratorii

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

SocialSpecialistii Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana (ASPJ) Constanta au continuat monitorizarea afectiunilor sezonului rece si in aceasta perioada. Potrivit directorului adjunct al ASPJ, dr. Mihaela Dinisov, in cadrul sistemului de supraveghere a infectiilor respiratorii, in saptamana 8 - 14 decembrie 2008, au fost semnalate mii de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si pneumonii.

Programul national de sanatate, prelungit

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

SocialGuvernul Tariceanu ar putea modifica HG nr. 357/2008 pentru aprobarea programelor nationale de sanatate in anul 2008. Potrivit noului act normativ, mult mediatizatul Program national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei (PNESSP) in asistenta medicala primara se prelungeste pina la 31 ianuarie 2009, iar perioada de decontare a serviciilor in cadrul programului pana la 31 martie 2009.

Cetatenii din Mereni au stomatolog

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

SocialSfintele sarbatori de Craciun sunt marcate si in localitatea Mereni prin serbari si spectacole dedicate pomului de iarna. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta (CJAS) a incheiat contracte cu inca sapte medici stomatologi, dintre care unul in mediul rural, in comuna Mereni.

Copiii din Baraganu au primit in dar o scoala noua

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

SocialCel mai important cadou oferit de autoritatile locale copiilor din Baraganu este noua unitate de invatamant. Sute de pachete cu dulciuri si fructe completeaza darul de Craciun. Primarul din Baraganu, Constantin Bentea, sustine ca scoala a fost un proiect grandios, iar administratia publica s-a confruntat cu lipsa banilor.

Administratia judeteana ofera daruri de Craciun

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru al doilea an consecutiv, Consiliul Judetean Constanta (CJC) ofera in aceasta luna cadouri tuturor copiilor din mediul rural. Actiunea CJC intitulata &Pomul de Craciun& a demarat pe 17 decembrie, Mosul vizitandu-i pe copiii din comuna Topraisar, unde a oferit peste 900 de pachete continand dulciuri, racoritoare, fructe si jucarii atat pentru fete, cat si pentru baieti.

Mos Craciun vine in Valu lui Traian

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaInitiativa de acorda pachete cu alimente locuitorilor comunei Valu lui Traian apartine primarului Florin Mitroi, care a declarat ca a dorit ca cetatenii cu situatie materiala precara sa aiba un motiv de bucurie in preajma sarbatorilor de Craciun.

800 de cadouri pentru elevii din Tuzla

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain perioada 16-18 decembrie, primarul din comuna Tuzla, Constantin Micu, impreuna cu ceilalti reprezentati ai administratiei locale vor imparti pachete cu daruri celor aproximativ 800 de elevi din Tuzla.

Sediu nou pentru administratia publica din Targusor

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Targusor, Iulian Barsan, a declarat ca, la inceputul lunii, au fost demarate lucrarile de modernizare a cladirii in care isi are sediul Primaria. Pentru refacerea imobilului, Consiliul Local a alocat doua miliarde de lei vechi, urmand ca fondurile sa fie suplimentate de Consiliul Judetean Constanta, care va contribui la refacerea sediului Primariei.

Investitii in infrastructura, in Sacele

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Sacele, Ion Oprea, vrea sa asigure 500.000 de lei pentru intreaga infrastructura a celor doua cartiere nou infiintate. Oprea a declarat ca sprijinul financiar consistent va veni din partea Guvernului. Mai mult, edilul asteapta sa primeasca finantarea pentru desfasurarea proiectului de construire a unui nou stadion, derulat tot cu fonduri guvernamentale. Oprea are in vedere si realizarea unor proiecte intercomunitare.

Administratia din Mihai Viteazu, la sfarsit de an

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSase sute de copii din clasele I-VIII din Sinoe si Mihai Viteazu vor primi in acest an daruri din partea primarului Gheorghe Grameni. Rechizitele, fructele si dulciurile provin din sponsorizari. Vor beneficia de acest ajutor financiar si pensionarii sau batranii fara venit.

Modernizarea comunitatilor din Istria si Nuntasi

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Istria, Ioan Herdean, impreuna cu membrii Consiliului Local vor oferi elevilor cu ocazia sarbatorilor de Craciun 400 de pachete. La sfarsit de an, reprezentatii administratiei publice locale au realizat si un bilant al realizarilor.

Daruri pentru elevii din Gradina

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Gradina a pregatit pachete pentru toti copiii si familiile cu venituri modeste din satele care apartin unitatii administrativ teritoriale, cu ocazia sarbatorilor de iarna. Primarul localitatii, Gabriela Iacobici, spune ca, pentru familiile cu venituri modeste, pachetele au inceput sa fie acordate de doua zile, iar cele pentru copii se vor oferi joi.

Anul nou aduce investitii masive in Fantanele

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain afara darurilor obisnuite, autoritatile locale din Fantanele au reusit in acest an sa ofere localnicilor si programe cu influente benefice asupra comunitatii. Primaria Fantanele a inceput in aceasta toamna un amplu proiect de pietruire a drumurilor comunale din localitate.

Autoritatile din Comana s-au pregatit pentru iarna

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Comana doreste sa ameajeze un parc eolian in zona satului Tataru. Primarul din Comana, Ioa Adam, sustine ca sunt interesati de proiect reprezentantii unei firme din Austria. intr-o prima etapa, se doreste construirea a 10 generatoare necesare producerii energiei alternative.

Autoritatile din Cogealac amenajeaza 300 de hectare de pasune

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Cogealac, Cati Hristu: &Doresc cetatenilor multa sanatate, rabdare si intelegere. impreuna vom reusi sa rezolvam toate problemele, dar nu se poate intr-un singur an. La multi ani!” Autoritatile locale din Cogealac au semnat conventia pentru programul de apa si apa uzata.

Refacerea iluminatului public din Pecineaga si Vanatori

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProiecte importante derulate de autoritatile locale in parteneriat cu administratia judeteana au dus la cresterea nivelului de trai in localitatile constantene. Printre cele mai importante realizari ale primarului comunei Pecineaga, Niculae Stan, se numara demararea programului de pietruire a 18 kilometri de drum, proiect care face parte din Programul Consiliului Judetean Constanta privind &Scoaterea ulitelor de pamint din noroi”.

Daruri multe pentru elevii cuminti din Cerchezu

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSute de cadouri sunt oferite copiilor din localitatea Cerchezu de reprezentatii administratiei publice locale. Printre realizarile acestui an, primarul din Cerchezu, Ion Constantinescu, se poate mandri cu modernizarea infrastructurii.

Voestalpine blocheaza investitia de la Agigea

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateCompania austriaca Voestalpine spune pas investitiilor pana in anul 2010 cel putin, acest lucru insemnand si punerea pe linie moarta a fabricii de otel ce urma sa fie construita in una din tarile cu iesire la Marea Neagra (Romania - zona Constanta, Bulgaria, Ucraina sau Turcia).

PSD-PC si PD-L au impartit ministerele

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitatePremierul Emil Boc, a declarat ca viitorul Guvern are 18 ministere, un premier, un vicepremier si un post de ministru pentru Relatia cu Parlamentul. Marea impartire s-a finalizat, fiecare dintre cele doua grupari, alianta PSD+PC si PD-L, aflate in coalitie, luand cate noua ministere.

Scade TVA-ul pentru alimentele de baza

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateTaxa pe valoarea adaugata (TVA) va fi redusa la 5% pentru alimentele de baza, concomitent cu cresterea TVA pentru produsele de lux la 25%, potrivit programului de guvernare 2009-2012 al coalitiei PD-L-PSD+PC. Totodata, persoanele fizice care vor efectua tranzactii imobiliare in scopuri comerciale vor achita si taxa pe valoarea adaugata de 19%, iar castigurile obtinute din astfel de operatiuni, indiferent de cine sunt efectuate, vor fi impozitate cu 16%, la nivelul cotei unice de impozitare.

Nasterea Domnului, prilej de bucurie

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaCraciunul sau Nasterea Domnului este o sarbatoare crestina celebrata la 25 decembrie (dupa calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (dupa calendarul iulian) in fiecare an. Ea face parte din cele 12 sarbatori domnesti (praznice imparatesti) ale Bisericilor bizantine si este a treia mare sarbatoare dupa cea de Pasti si de Rusalii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771