Sitirile editiei din data de 12 Decembrie, 2008

"Dragul Stolo" a fost numit premier

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateTheodor Stolojan este premierul desemnat sa conduca Guvernul Romaniei pe o perioada de patru ani. Anuntul a fost facut la Palatul Cotroceni, de catre presedintele Traian Basescu, dupa o intalnire de 20 de minute cu partidele parlamentare.

Ziua liceului "Nicolae Balcescu"

12 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

CulturaLiceul Teoretic &Nicolae Balcescu” din Medgidia a aniversat de curand 56 de ani de existenta. Profesorii si elevii liceului au marcat evenimentul prin diverse activitati educative, culturale si artistice .

Profesorii risca sa nu isi primeasca salariile de sarbatori

12 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialFederatia Educatiei Nationale solicita Guvernului Romaniei sa inceteze cu agresiunea impotriva salariatilor din invatamant &Dupa ce a anulat prin ordonante de urgenta repetate legea de majorare a salariilor personalului didactic incepand cu data de 1 octombrie a.

Autoritatile din Cernavoda fac ordine pe strazi

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, a declarat ca Mos Craciun va veni, in acest sfarsit de an, cu un cadou foarte important pentru viitorul localitatii: bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009.

Camere de monitorizare a traficului la Medgidia

12 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain Medgidia exista inca problema traficului greu, multi soferi netinand cont de politistii comunitari si incalcand regulile, fapt pentru care, incepand de anul viitor, se va realiza o monitorizare video a traficului rutier prin montarea unor camere de luat vederi pe principalele strazi din oras. Subiectul a fost discutat la intrunirea Comisiei de Ordine Publica a municipiului ce s-a desfasurat de curand in sala de Consiliu a Primariei Medgidia.

Strazile din Medgidia, impodobite cu instalatii luminoase vechi

12 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain timp ce alte orase si chiar comune din judet sunt impodobite cu numeroase luminite, ornamente, plase luminoase si figurine, municipiul Medgidia este saracacios din acest punct de vedere. Ornamentele folosite in acest an sunt vechi de cativa ani si se pare ca nu s-au achizitionat altele noi deoarece nu sunt bani in visteria municipalitatii.

Musulmanii au celebrat "Sarbatoarea Sacrificiului"

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaMai multe sute de credinciosi musulmani din Constanta si din alte localitati dobrogene au participat, luni, 8 decembrie, la slujba religioasa oficiata pentru a marca Kurban Bayram-ul, &Sarbatoarea Sacrificiului”, la moscheea din Piata Ovidius din Constanta.

Spectacole festive la Topalu

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaPrimarul din Topalu, Gheorghe Murat: &Sarbatorile Craciunului, Anului Nou si Bobotezei sa ne aduca sanatate. Sa fim mai buni si mai intelegatori unuii cu ceilalti. La multi ani!” Primaria si Consiliul Local Topalu au pregatit pentru acest sfarsit de an o suita de manifestari artistice si culturale.

Fuego va concerta la Crucea

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaUnul dintre artistii preferati ai publicului de la malul marii, Fuego, se reintoarce la Constanta. Pe 21 decembrie, Fuego va sustine un concert de colinde in comuna Crucea. Paul Surugiu, cunoscut sub numele Fuego, va pleca &la colindat” intr-un turneu national, care se va desfasura in perioada 3-14 decembrie.

Servicii medicale moderne la Harsova

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

SocialLa propunerea conducerii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Constanta, locuitorii orasului Harsova ar putea sa beneficieze de noi servicii medicale. Potrivit presedintelui/director al CJAS, dr. Liviu Mocanu, este posibil ca in localitate sa se infiinteze un centru medico-social, dar si un centru de permanenta, si asta chiar daca in localitate exista o linie de grada. &Vom cere o derogare de la lege pentru ca linia de garda existenta nu este deloc una complexa.

Teren de sport multifunctional, in Tortoman

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

SportPrimaria si Consiliul Local Tortoman au demarat lucrarea de amenjare a unui teren de sport multifunctional, cu gazon sintetic si nocturna. Lucrarile se realizeaza cu angajatii Serviciului de Gospodarie din cadrul Primariei, iar gazonul a fost montat de o firma specializata.

PSD nu vrea unguri in Guvern

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateAnuntul facut de PSD ca doreste o guvernare cu PD-l, dar fara prezenta UDMR in guvern, i-a suprins pe reprezentantii minoritatii maghiare. Vicepresedintele Liviu Dragnea a declarat ca degeaba se mira liderul UDMR si &mai bine ar lua un distonocalm sa ii treaca”. Dragnea este de parere ca &patru ani de zile o sa le faca bine ungurilor sa stea in opozitie”. Liderii PSD au motivat cerinta partidului sau prin faptul ca o guvernare PSD-PD-L ar avea 70 de procente in parlament si nu mai este nevoie de preznta UDMR.

Uniunea Democrata Tatara isi cauta dreptatea la Curtea Suprema

12 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

PoliticOrganizatia s-a adresat mai intai Biroului Electoral Central, apoi Curtii Constitutionale si in prezent Curtii Supreme deoarece considera ca art. 9 prin alineatele 3 si 2 face o discriminare clara intre organizatiile minoritatilor care sunt reprezentate in Parlament si cele care nu sunt, incalcand art.

Administratia din Independenta interesata de accesarile fondurilor europene

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneAsociatiile de Dezvoltare Intercomunitara au devenit o alternativa pentru administratiile locale pentru derularea proiectelor. Potrivit legii, asociatiile de acest gen sunt structuri de cooperare cu personalitate juridica, de drept privat, infiintate de unitatile administrativ teritoriale pentru realizarea in comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional ori furnizarea, in comun, a unor servicii publice.

Inaugurarea laboratorului de informatica, la Vulturu

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

ITPrimarul din Vulturu, Marius Berbec: &Fac un apel mcredinta, umanitate si buna intelegere. La multi ani si sanatate in noul an” Primaria, Consiliul Local Vulturu, cadrele didactice si elevii au ianugurat luni, 8 decembrie, un nou laborator de informatica in unitatea de invatamant.

Telecentru in satul Nistoresti

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

ITPrimarul din Pantelimon, Vasile Neicu: &in primul rand doresc cetatenilor multa sanatate, putere de munca si incredere” Primaria si Consiliul Local Pantelimon, impreuna cu Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) vor infiinta in satul Nistoresti un telecentru.

Comuna Topalu s-a pregatit de iarna

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din localitatea Topalu, Gheorghe Murat, a declarat ca, inca de acum o luna, a alocat fonduri pentru constituirea necesarului de 10 tone de combustibil lichid usor pentru incalzirea celor 17 sali de clasa ale Scolii generale I-VIII din Topalu.

Podurile si podetele din Lumina, aproape de finalizare

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Lumina a implementat in urma cu doi ani un proiect de construire de poduri si podete prin Ordonanta 7/2006. Dupa doi ani de lucrari, cele patru poduri prevazute in proiect sunt aproape de finalizare.

Daruri pentru copiii din Topraisar

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaChiar daca abia am intrat in perioada sarbatorilor de iarna, Craciunul va veni mai devreme pentru prescolarii din Topraisar. in cadrul campaniei umanitare &Daruind, vei dobandi”, copiii si cadrele didactice de la Gradinita nr. 56 din Constanta au mers pe 11 decembrie, la Topraisar, pentru a oferi daruri de Craciun copiilor care invata in unitatea de invatamant din localitate. Potrivit consilierului de imagine al Gradinitei nr.

Un nou sediu al administratiei publice va deservi comunitatile Darabani si Valcele

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din orasul Negru Voda, Ion Nicolin, a propus recent infiintarea unui sediu administrativ care sa raspunda tuturor cerintelor si sa rezolve problemele satenilor. Decizia a survenit in urma propunerii cetatenilor din Darabani si satul Valcele.

Au inceput lucrarile la caminul cultural din Amzacea

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Amzacea, Constantin Radu, a declarat ca au fost demarate lucrarile de asfaltare a 8 kilometri de drum din localitatea Amzacea. Radu a precizat ca, pentru aceste lucrari, a fost alocat un milion de euro, fondurile provenind de la Guvern.

Localitatea Pestera s-a impodobit de sarbatoare

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria Pesterea au transformat comuna intr-o oaza de lumina. Arterele principale si institutiile publice au fost decorate cu ghirlande, iar copiii si elevii se pregatesc de Nasterea Domnului.

Surprize peste surprize pentru copiii din Silistea

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din comuna Silistea au pregatit din timp programul zilelor de Craciun. in cadrul serbarilor scolare, organizate pe 19 decembrie la caminul cultural, elevii si prescolarii vor primi daruri din partea Consiliului Local si Primariei.

Autoritatile din Codabin, interesate de achizitionarea utilajelor proprii

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Cobadin a achizitionat un buldoexcavator pentru muncile care se fac in agricultura, in scopul de a usura cat se poate munca satenilor din comuna. Primarul din Cobadin, Cristian Telehoi, spune ca masina de lucru a fost cumparata prin Serviciul Electronic de Achizitii Publice, in urma cu o luna, si deja si-au inceput lucrul cu ea. &Printre altele, vom folosi buldoexcavatorul si la saparea santurilor pentru montarea sistemului de alimentare cu apa in tot satul Cobadin, deoarece doar 20% din locuitori beneficiaza de acest sistem.

Autoritatile din Horia ofera daruri tuturor cetatenilor

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria comunei Topalu au decis in acest an sa acorde daruri de Craciun tuturor locuitorilor. Evenimentul va avea loc in preajma sarbatorii Craciunului, cand copiii vor organiza si un spectacol special.

Sala de sport si sistem de apa in Garliciu

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Garliciu, Constantin Cimpoiasu: &La multi ani tuturor cetatenilor!” Consiliul local Garliciu a aprobat recent, in sedinta ordinara, rectificarea bugetului local pentru alocarea celor 400.

Mos Craciun vine si pentru copiii din Ciobanu

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din localitatea Ciobanu, Ioan Suciu: &Sarbatori fericite, sanatate si un an mult mai bun” Sarbatorile de iarna nu puteau sa treaca neobservate nici in localitatea Ciobanu. Autoritatile locale au pregatit deja pomul de Craciun pentru cei aproximativ 500 de copii.

Eroii au fost cinstiti la Saligny

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Saligny, Gabriel Tatulescu, a sarbatorit alaturi de cetateni 1 Decembrie si Ziua Veteranilor de Razboi. Cu acest prilej, fiecare veteran a primit diplome. &Urez cetatenilor un calduros la multi anisi multa sanatate”, a spus Tatulescu.

Sute de daruri pentru copiii din Aliman

12 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Aliman, Gheorghe Topalu: &La multi ani cu bucurii in noul an. Aveti incredere in noi, pentru ca toate promisiunile se vor implini. Craciun fericit!” Autoritatile locale din Aliman au aprobat participarea comunei in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara de Utilitati Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apa si Canalizare &Apa-Canal Constanta”. Consilierii locali au mai decis pe 25 noimebrie rectificarea bugetului local pe trimestrul IV al acestui an, prin includerea a 200.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771