Sitirile editiei din data de 5 Decembrie, 2008

Taximetristii indepartati de la poarta Spitalului Municipal

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

ActualitateSoferii de taximetru din zona Spitalului Municipal sunt nemultumiti deoarece li s-a interzis parcarea in poarta Spitalului Municipal. Directorului institutiei medicale Busu Stere i-a ajuns cutitul la os acum cateva seri si a apelat la ajutorul agentilor Politiei Comunitare pentru a indeparta taximetrele din fata spitalului.

Site-ul Primariei Medgidia, o pa(ra)gina web

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPagina de internet a Primariei Medgidia www.emedgidia.ro este neinteresanta, pare conceputa de un incepator si nu raspunde intereselor locuitorilor. Site-ul este impartit in sapte categorii dintre care majoritatea sunt incomplete iar una nu este functionala.

Primul premiu Mehmet Niyazi

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

CulturaDeputatul Aledin Amet le-a acordat sotilor Nedret si Enver Mamut premiul &Memet Nizayi” pentru promovarea artei si culturii tatare in Romania, in cadrul unei ceremonii de comemorare a poetului national ce a avut loc de curand in Sala de Spectacole a Casei de Cultura I.

Ziua Nationala sarbatorita la Medgidia

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

CulturaBiblioteca Municipala Medgidia in parteneriat cu Scoala &Constantin Brancusi”, Scoala &Lucian Grigorescu”, Liceul Teoretic &Nicolae Balcescu” a organizat de curand o actiune dedicata implinirii a 90 de ani de la Marea Unire.

6 PSD, 4 PDL si 3 PNL

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticAlianta PSD+PC a obtinut, in urma votului din 30 noiembrie, cinci mandate de deputat si doua de senator in Constanta. La Camera Deputatilor: Eduard Martin - Colegiul 6, Cristina Dumitrache - Colegiul 3, Matei Bratianu - Colegiul 7 si Manuela Mitrea - Colegiul 8. Al cincilea deputat social democrat de Constanta este Antonella Marinescu - Colegiul 9. La Senat, social democratul Alexandru Mazare, candidat in Colegiul 3, a fost singurul din judet care a obtinut peste 50% din voturi la scrutinul din 30 noiembrie.

Bagat in coma de colegul de pahar

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialMensa Birgean a fost batut cu pumnii de Gemil Aisun, colegul sau de pahar in barul societatii S.C HISTRIA MIX SRL din Medgidia. in urma cercetarilor efectuate de politistii la fata locului a reiesit ca in noaptea de 20 spre 21 noiembrie, in jurul orei 1, cei doi s-au intalnit in local.

Microbuz pentru transportul persoanelor cu handicap

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

Socialincepand cu primavara anului viitor persoanele cu dizabilitati din Medgidia vor avea transportul asigurat. Cetin Geambulat, presedintele fundatiei Star Hope a reusit sa obtina o donatie constand intr-un microbuz din partea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale care va fi ulterior adaptat pentru a fi in concordanta cu necesitatile persoanelor cu handicap. Totusi folosirea automobilului este conditionata de gasirea unor sponsori care sa contribuie cu bani la adaptarea acestuia cu rampe.

Prinsa la furat in supermarket

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialO femeie din Medgidia s-a ales cu dosar penal pentru ca si-a indesat in poseta personala bunuri in valoare de 62 de lei de la supermarketul Plus din localitate. Aceasta a luat marfa de pe raft si a incercat sa iasa din supermarket cu produsele ascunse in poseta personala.

Ziua Nationala sarbatorita la Medgidia

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

CulturaBiblioteca Municipala Medgidia in parteneriat cu Scoala &Constantin Brancusi”, Scoala &Lucian Grigorescu”, Liceul Teoretic &Nicolae Balcescu” a organizat de curand o actiune dedicata implinirii a 90 de ani de la Marea Unire. La evenimentul ce s-a desfasurat in sala de spectacole a Casei de Cultura &I.N.Roman” au participat elevi si profesori ai unitatilor de invatamant participante, oficialitati locale.

Fluturasi impotriva vaccinului HPV distribuiti in Medgidia

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialAsociatia crestin ortodoxa Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti, filiala Constanta a impartit in Medgidia si in celelalte localitati ale zonei pliante trei mii de pliante care condamna vaccinul destinat prevenirii cancerului de col produs de virusul papilomatos uman (HPV).

Functionarii publici din Ion Corvin, premiati de edil

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din comuna Ion Corvin, Dumitru Nedea, a convocat pe 27 noimebrie Consiliul Local la sediul administrativ pentru dezbaterea aferenta lunii. Cu acest prilej, a fost aprobat proiectul de rectificare a bugetului Consiliului Local pentru anul in curs. Totodata, a mai fost analizata si organigrama, statul de functii si numarul de personal al aparatului de specialitate al primarului. Cel de-al treilea proiect s-a referit la stabilirea unui fond de premiere in limita a 5% din fondurile de salarii pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al edilului.

Colectare selectiva a deseurilor, in Deleni

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Deleni este partenera, alaturi de alte sapte unitati administrative constantene, in derularea unui proiect privind amenajarea de platforme pentru depozitarea selectiva a deseurilor. Comunele care au intrat in acest amplu proiect cu finantare europeana sunt: Adamclisi, Ion Corvin, Baneasa, Oltina, Lipnita, Aliman si Ostrov.

Loturi pentru tinerii casatoriti, in satul Viisoara

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Cobadin au aprobat recent rectificarea bugetara pentru rezolvarea unor probleme urgente in domeniul invatamantului. Pe ordinea de zi a sedintei s-a aflat si stabilirea conditiilor de acordare a locurilor pentru casa in satul Viisoara.

Iluminat decorativ si beculete pe strazile din Ciocarlia

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Ciocarlia a aprobat in ultima sedinta ordinara achizitionarea si oferirea de pachete celor aproximativ 1200 de copiidin localitate cu ocazia sfintelor sarbatori de Craciun. Autoritatile locale vor oferi darurile in cadrul serbarilor de sfarsit de an, organizate la cele doua camine culturale.

Violenta asupra femeii, contestata la Cumpana

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

SocialAsociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana a organizat pe 25 noimebrie dezbaterea publica &Eliminarea violentei asupra femeii&, sustinuta cu ocazia &Zilei Internationale pentru eliminarea violentei asupra femeilor”.

"Delfinul de Mare", la a VII-a editie

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaFestivalul National de Muzica Usoara pentru Copii si Tineret &Delfinul de Mare" a ajuns la cea de-a VII-a editie. Consiliul Local si Primaria comunei Cumpana, in parteneriat cu Directia pentru Sport a Judetului Constanta, Rotary Pontus Euxinus, Fundatia Culturala &Sorin Calafus" si organizatia nonguvernamentala World Vision, sub egida Consiliului Judetean Constanta, a organizat evenimentul, devenit o traditie la Cumpana, in perioada 28 - 29 noiembrie 2008.

Ziua Nationala a Romaniei, celebrata la Cuza Voda

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaReprezentatii administratiei publice, consilierii si cetatenii din Cuza Voda au participat pe 1 decembrie la celebrarea Zilei Nationale a Romaniei. Oficialitatile au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor si au luat parte la spectacolul artistic desfasurat la Caminul Cultural din localitate.

Scoala de Arte si Meserii din Rasova va fi conectata la internet

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Rasova au aprobat decolmatarea canalului pluvial din localitate. Decizia apartine consilierilor locali, intruniti in sedinta pe 24 noimebrie. Cu acest prilej, au fost stabilite impozitele si taxele locale pe anul 2009, dar si obligativitatea ca societatile comerciale de pe raza localitatii sa achizitioneze si sa se doteze cu saci menajeri in vederea colectarii selectionate a deseurilor rezultate din activitatea economica.

Autoritatile din Oltina sprijina maicile de la schitul Strunga

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCu ocazia Sfintilor Mihail si Gavril, Arthiepiscopul Tomisului, inalt Prea Sfintitul Teodosie, a oficiat slujba de sfintire a chiliilor si a pus piatra de temelie a schitului Strunga, din comuna Oltina.

Consiliul Local Lipnita pregateste pomul de Craciun

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Lipnita a aprobat in sedinta, la initiativa primarului Florin Georgel Onescu, mai multe proiecte de hotarari. Consilierii au alocat 12000 lei pentru organizarea pomului de Craciun, dar si impozitele si taxele aferente anului 2009. De asemenea, a fost aprobat proiectul de hotarare privind modificarea Hotararii Consiliului Local nr. 33 din 29 septembrie anul curent, pentru investitia &Retea de canalizare si statie de epurare, modernizare si reabilitare drumuri in intravilan si dotare camin cultural in scopul conservarii si promovarii culturii traditionale locale”.

Elevii din Castelu ofera daruri batranilor

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaElevii din localitatea Castelu pregatesc serbarile pomului de Craciun. Pe 19 decembrie, Aurica Ene si Mihaela Mircea, eleve in cadrul scolii Castelu vor sustine programul artistic &Pentru voi bunici”, pentru batranii din azilul de la Poarta Alba.

Inaugurarea Monumentului Eroilor in Negureni

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Baneasa, Gelu Iordache, functionarii publici, consilierii locali si cetatenii din Negureni au participat pe 1 Decembrie la sfintirea Monumentului Eroilor. &Cu acest prilej a fost inaugurat si parcul din sat. Lucrarea a costat 400 milioane lei vechi, iar banii au provenit din bugetul local”, a declarat primarul din Baneasa. El a specificat ca in ultima sedinta a Consiliului Local a fost aprobat un plan de achizitii.

Sute de daruri pentru copiii din Aliman

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Aliman, Gheorghe Topalu: &La multi ani cu bucurii in noul an. Aveti incredere in noi, pentru ca toate promisiunile se vor implini. Craciun fericit!” Autoritatile locale din Aliman au aprobat participarea comunei in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara de Utilitati Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apa si Canalizare &Apa-Canal Constanta”.

Autoritatile din Adamclisi organizeaza Revelionul la caminul cultural

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Adamclisi, Emilian Burcea: &Doresc cetatenilor tot binele din lume, multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor”. Cu ocazia sarbatorilor de iarna, autoritatile locale din Adamclisi vor darui pachete cu produse alimentare batranilor si copiilor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771