Sitirile editiei din data de 21 Noiembrie, 2008

Inaugurarea Primariei Tortoman

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateConsiliul Local si Primaria Tortoman au inaugurat joi, 20 noiembrie, noul sediu in care isi vor desfasura activitatea functionarii publici. Evenimentul a avut loc in prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean Constanta, Cristian Darie, deputatului Lucian Balut, dar si a primarilor Mihai Soare, Gheorghe Murat, Valentin Vrabie etc.

Singura pe lume

Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialO batranica de aproape 60 de ani a fost descoperita de catre agentii Politiei Comunitare din Medgidia intr-un automobil abandonat pe strada Jiului. Politistii au fost sesizati de cetateni care si-au aratat compasiunea si s-au temut pentru viata femeii tinand cont de temperaturile scazute din ultima perioada. Asupra ei s-a gasit un certificat de nastere pe numele unei persoane din localitatea Castelu.

Haita de caini cucereste un cartier din Medgidia

Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialNumarul cainilor vagabonzi creste din zi in zi si nimeni nu face nimic pentru a-i aduna de pe strazi. Locuitorii din zona VS-uri a municipiului sunt terorizati de o haita de sapte caini. Oamenii spun ca nu mai pot iesi pe strazi din cauza animalelor care sunt zilnic in preajma tomberoanelor in cautare de hrana si sunt de multe ori agresivi.

Adiana Rusu inlaturata de la conducerea ALOFM

Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

ActualitateSeful Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta, Dragos Poteleanu a declarat ca agentia locala din Medgidia nu mai are sef deoarece Adiana Rusu nu mai este angajata agentiei, transferandu-se la o alta institutie publica.

Circulatie feroviara blocata in zona Medgidiei

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateCirculatia feroviara a fost blocata joi, 20 noimebrie, in judetul Constanta dupa ce un tren de marfa a deraiat, doua dintre vagoanele sale rasturnandu-se. Garniturile erau incarcate cu calcar, substanta care s-a varsat atat peste liniile circulate de trenurile de calatori cat si de cele de marfa.

Ore de liniste stabilite de Consiliul Local Medgidia

Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialAgentii Politiei Comunitare Medgidia au actionat pentru identificarea persoanelor care nu respecta prevederile legale referitoare la mentinerea ordinii si linistii publice si pastrarea curateniei pe raza municipiului.

Cantina sociala din zona Nord si-a intrerupt activitatea

Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialOamenii nevoiasi din zona Nord a orasului care beneficiau de serviciile cantinei sociale in perioada de iarna nu vor mai avea de unde sa isi procure hrana zilnica deoarece activitatea a fost sistata. Cantina a fost inaugurata acum doi ani in urma unui acord incheiat intre biserica &Betleem” din Medgidia si fosta administratie locala.

Liviu Tit Brailoiu un senator pentru Medgidia

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticUnul dintre cei mai tineri politicieni care candideaza la Senatul Romaniei, Liviu Tit Brailoiu aduce un suflu nou si revigorant in politica autohtona. Dinamismul si daruirea de care da dovada in activitatea sa profesionala si in relatiile cu cei din jurul sau sunt garantul reusitei in activitatea politica.

Deputatul Lucian Balut, recunoscut international drept personalitate a Romaniei

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticDespre profesorul si candidatul Partidului Social Democrat la Camera Deputatilor in colegiul uninominal nr.2, Balut Lucian, se poate vorbi foarte mult datorita activitatii extraordinare pe care a avut-o si o are, ca profesor al Universitatii Maritime Constanta.

UDT acuza Curtea Constitutionala de politicianism

Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

PoliticReprezentantii uniunii se declara frustrati si descurajati de decizia luata de Curtea Constitutionala in data de 6 noiembrie care a declarat prevederile invocate de acestia constitutionale. &Solutia Curtii Constitutionale este una politica si nu juridica, deoarece motivatia acesteia nu are nici o legatura cu principiile de drept”, a declarat Naim Belgin, presedintele organizatiei.

Caravana fondurilor structurale a vizitat Medgidia

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Fonduri EuropenePrefectura Constanta, in parteneriat cu Oficiul Teritorial pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC), Centrul Europe Direct Constanta si Agentia de Dezvoltare Regionala 2 Sud-Est - Biroul Teritorial Constanta, a derulat, in perioada 30 octombrie - 15 noiembrie 2008, actiunea &Caravana Fondurilor Structurale II”.

Economia UE, sustinuta de Comisia Europeana

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneComisia Europeana intentioneaza sa cheltuiasca 130 miliarde euro pentru a ajuta economia Uniunii Europene sa treaca peste efectele crizei economice mondiale. Astfel, statele membre UE ar trebui sa contribuie cu un procent din PIB pentru a se ajunge la suma respectiva, a anuntat ministrul german al Economiei, Michael Glos.

CNA a impartit somatii electorale

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Actualitatein primele doua saptamani de campanie electorala, Consiliul National al Audiovizualului a aplicat o amenda si 70 de somatii posturilor de televiziune si de radio. Amenda, de 2.500 lei, a fost data postului B1 TV pentru emisiunea in care a fost invitat presedintele Traian Basescu, emisiune careia i-au lipsit, in opinia membrilor CNA, impartialitatea si dovezile.

Scoala Castelu a castigat programul Comenius

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaElevii si cadrele didactice din scoala Castelu deruleaza in aceasta perioada multiple activitati. Unitatea de invatamant a castigat programul Comenius, prima componenta a Planului de invatare pe Tot Parcursul Vietii.

Tinerii din Cernavoda si-au ales primarul si Consiliul Local

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda a initiat recent proiectul privind infiintarea Consiliului Tinerilor prin care sprijina initiativele tinerilor din oras. Pe 20 noiembrie, in intervalul orar 12.00 14.00, cei aproape 1200 de elevi din cele doua licee cernavodene au fost asteptati la urne pentru a-si alege primarul care sa ii reprezinte.

Imprejmuirea institutiilor publice in Comana

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Comana au inceput actiunea de amenajare a gardurilor principalelor institutii publice din comuna si satele aferente. Primarul din Comana, Adam Ion, a specificat ca in prima faza a demarat actiunea de inlocuire a 300 metri gard la biserica din Comana.

Autoritatile din 23 August ajuta cetatenii sa obtina acte de proprietate

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local 23 August ajuta in continuare cetatenii din localitate sa isi definitiveze actele de proprietate asupra terenurilor si locuintelor. Dupa Revolutie, doar 7% din populatia comunei 23 August detinea acte de proprietate asupra caselor.

Tuzla va fi iluminata special in preajma sarbatorilor de Craciun

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta a alocat 400.000 lei pentru pietruirea si asfaltarea a 3 kilometri de drum in Tuzla. Autoritatile locale sustin ca se va interveni pe strazile Pasajului, Farului, Morii, Salcamilor si Costinesti.

Targul european de la General Scarisoreanu, model pentru alte primarii constantene

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Amzacea au finalizat o mare parte din lucrarile de amenjare a targului european din satul General Scarisoreanu. Chiar si inainte de modernizare, in fiecare sambata, producatorii agricoli din judet isi expuneau marfa in aceasta locatie. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Constantin Radu, in prezent, targul se afla inca in stadiu de dotare corespunzatoare standardelor moderne.

Primaria Albesti poate intra in colaps financiar

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica din Albesti se confrunta cu mari probleme financiare, in lipsa alocatiilor guvernamentale si a sprijinului Consiliului Judetean Constanta. Primarul din Albesti, Gheorghe Moldovan, a declarat ca Primaria are o serie de lucrari neplatite, realizate de fosta conducere locala: reteaua de apa de la Cotu Vaii-6 miliarde lei vechi, sistemul de la Vartop alte 4 miliarde lei, reteaua de drumuri-48 de miliarde lei, sediul primariei 3,5 miliarde lei, bisericile din Coroana si Cotu Vaii 50.

Inaugurarea laboratorului de informatica, la Pecineaga

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain prezenta a numeroase personalitati, la Pecineaga s-a inaugurat pe 11 noiembrie laboratorul de informatica al scolii. Peste 300 de elevi de la scoala cu clasele I - VIII din Pecineaga au acum posibilitatea sa invete in conditii optime in cadrul orelor de informatica, fara a mai exista vreo diferenta intre salile de clasa de la sat sau cele de la oras. &Acest laborator este foarte bun pentru micutii din comuna noastra.

A inceput constructia gradinitei, in Cuza Voda

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCei 300 de copii prescolari din Cuza Voda vor invata in curand intr-o gradinita noua. Autoritatile locale au demarat deja lucrarea de amenjare a unitatii de invatamant cu orar normal, iar cei 14 miliarde lei necesari lucrarii vor proveni din partea Guvernului Romaniei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771