Sitirile editiei din data de 14 Noiembrie, 2008

Lansare de zile mari la Medgidia: Celia, Directia 5, Spitalul de Urgenta si Costi Ionita

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaMedgidia este asaltata in acesta seara de vedete venite sa sustina, printr-un spectacol de zile mari, candidatura social-democratului Liviu Brailoiu pentru Senat si a profesorului Lucian Balut pentru Camera Deputatilor.

Sediu modern pentru administratia publica din Cumpana

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Cumpana s-a mutat la sfarsitul saptamanii trecute intr-un sediu modern. Inaugurarea cladirii s-a facut in prezenta a sute de cetateni, reprezentati ai administratiilor publice locale, Consiliului Judetean Constanta, dar si consilieri locali etc.

Pensionarii nu il mai vor pe Ion Motoc

14 Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialSeful Clubului Pensionarilor din Medgidia, Ion Motoc, este contestat de mai multi membri care vor sa il inlocuiasca cu orice pret. Batranii spun ca Motoc se manifesta dictatorial, face politica, desi nu ar trebui si vrea sa se impuna prin militarie Dictatura instaurata de Motoc la club i-a alungat pe pensionari care nu mai doresc sa frecventeze clubul deoarece barbatul este foarte arogant, nu ii lasa sa se desfasoare in voie si nu le asculta pasurile.

Primaria Lumina a concesionat serviciul de ecarisaj

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaStrada Morii si drumurile adiacente din Lumina au intrat in plin proces de pietruire. Primaria comunei Lumina a demarat recent programul de amenajare a drumurilor din localitate. Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru a declarat ca este absurd pentru o comuna precum cea pe care o conduce sa aiba in 2008 drumuri de pamant.

Unitatile de invatamant din Independenta, dotate cu tehnica IT

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

ITPrimaria Independenta inaugureaza pe 14 noiembrie doua laboratoare de informatica, realizate cu sprijin din partea Consiliului Judetean Constanta. Unul dintre laboratoare contine 30 de calculatoare, din partea administratiei judetene, iar cel de-al doilea 14 computere oferite de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Autoritatile din Baraganu folosesc fondurile guvernamentale pentru achitarea facturilor

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Baraganu a primit din partea Guvernului si Consiliului Judetean Constanta 500.000 lei. Primarul din Baraganu, Constantin Bentea, sustine ca banii vor fi repartizati pentru plata datoriilor.

Centru de informare si documentare, la Sacele

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Sacele au inaugurat la inceputul lunii noiembrie &Centrul de informare si documentare”. La manifestare au participat directori de scoli, consilieri si elevi. Centrul este alcatuit din doua sali: una dotata cu mijloace audio-video, calculatoare, iar in viitorul apropiat tabla video-proiectoare, iar cea de-a doua sala este dedidacta studiului.

Finalizarea terenului de sport din Nuntasi

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local din Istria se apropie de finalizarea lucrarilor de constructie a doua terenuri de sport. Ele au aproximativ 52 metri lungime si 21,5 metri latime, fiind dotate cu tribune, gazon artificial si instalatii pentru iluminat pe timpul noptii. Pimarul din Istria, Ioan Herdean, a declarat ca in august a fost depusa la cancelaria Primului ministru documentatia pentru baza sportiva tip I, iar investitia va fi sustinuta de Consiliul Local Istria in procent de 10%.

Consiliul Local Mihai Viteazu ofera loturi de casa tinerilor

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaTinerii cu varsta pana in 35 de ani vor primi din partea Primariei si Consiliului Local Mihai Viteazu terenuri pentru constructia de locuinte. Seful administratiei publice din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, a declarat ca initiativa vine in sprijinul tinerelor familii care doresc sa isi construiasca case.

Ianugurarea sistemului de alimentare cu apa in Fantanele

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Fantanele a ianugurat lucrarile la sistemul de alimentare care va furniza apa potabila pentru intreaga comuna. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Popescu, proiectul pentru sistemul de alimentare cu apa a fost aprobat anul trecut intr-o sedinta de Consiliu Local, iar lucrarile propriu-zise au inceput in octombrie 2007. &Zilele trecute a fost ianugurate lucrarile la sistemul de alimentare cu apa.

Amenjarea centrului civic in Ciobanu

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Ciobanu au primit din partea Guvernului Romaniei 4 miliarde lei, bani oferiti pentru echilibrarea bugetului local. Fondurile vor fi alocate achitarii lucrarii de amenjare a centrului civic.

Teren de sport modern si drumuri pietruite la Topraisar

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliului Local Topraisar au terminat de amenajat drumurile din satul Biruinta. Primarul din Topraisar, Stelian Gheorghe, a declarat ca in acest moment toata atentia se concentreaza pe documentarea proiectului de canalizare.

Modernizarea dispensarului din Mereni

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Mereni intrunit in sedinta ordinara pe 12 noimebrie anul curent a dezbatut opt proiecte de hotarari. Prima initiativa a facut referire la incetarea mandatului de consilier a lui Titi Turculet, pentru incompatibilitate.

Fruntasi la TBC

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateTBC in Romania constituie in continuare o problema pentru sistemul de sanatate. Coordonatorul Programului National de Combatere a Tuberculozei (PNCT), conf. dr. Constantin Marica, a anuntat, la Poiana Brasov, in cadrul manifestarii Succesele si lectiile invatate dupa cinci ani de finantare bazata pe performanta” in timpul implementarii in Romania a Programului Fondului Global de lupta impotriva TBC, ca tara noastra este fruntasa in Europa in ceea ce priveste incidenta crescuta a cazurilor de tuberculoza.

Iasar Mustafa \'zvanta\' in bataie fostii angajati

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

SocialUn sofer de maxi-taxi, fost angajat al societatii S.C VETCOM CENTER S.R.L, a depus plangere penala impotriva lui Iasar Mustafa, fiul fostului patron. Iulian Moise se afla pe traseu la momentul incidentului. El povesteste ca a fost urmarit de catre Iasar, care se deplasa cu masina proprie fiind insotit de alti doi indivizi de etnie rroma. Eram pe traseu, veneam de la gara si in zona Intim, Iasar cu inca doua persoane au trecut pe langa mine cu masina.

Hotii din locuinte dau spargeri dupa spargeri

14 Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialPolitistii avertizeaza locuitorii Medgidiei in privinta inmultirii furturilor in ultima perioada si ii sfatuiesc sa isi ia toate masurile de siguranta pentru a preveni astfel de incidente. in ultimele doua luni, polistii din Medgidia s-au confruntat cu zece furturi din locuinte.

Politia Municipala Medgidia se extinde

14 Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

Socialincepand cu 1 ianuarie 2009, la Medgidia se va infiinta un birou de politie rutiera. Departamentul va avea sediul in cladirea Politiei Municipale si va functiona cu un personal alcatuit dintr-un ofiter sef si opt agenti de circulatie.

Alexandru Mazare si Eduard Martin au botezat doi copii la Cumpana

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

SocialDoi copilasi aflati in grija asistentilor sociali de la biroul de Asistenta Sociala din Primaria Cumpana si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au fost crestinati vineri, 7 noimebrie, in Biserica Adormirea Maicii Domnului din Cumpana.

Hramul bisericii Sfintii Mihail si Gavril, in Valea Seaca

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaSute de crestini au participat sambata, cu ocazia Sfantilor Mihail si Gavril, la hramul bisericii din Valea Seaca. Autoritatile locale sustin ca Primaria si Consiliul Local Valu lui Traian s-au implicat in organizarea evenimentului, in mod traditional.

Descoperiri masive in cetatea Carsium

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaInceputa in luna iulie a acestui an, campania de cercetari arheologice de pe santierul de la cetatea Carsium continua si in aceasta perioada, datorita timpului favorabil si se preconizeaza sa se incheie la data de 1 decembrie. Lucrarile se desfasoara sub coordonarea dr. Nicolae Constantin, responsabil al Muzeului din Harsova, cu sprijinul Primariei Harsova, care a pus la dispozitie o echipa de muncitori.

Renovarea lacasului de cult din Dumbraveni

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaPrimaria Dumbraveni a amenajat un laborator de informatica, ce cuprinde 20 de calculatoare, pentru prescolarii si elevii din cele doua gradinite si scoli. Cabinetul informatic este modern, dotat cu parchet, usi, termopane etc.

Traian Basescu si "loviturile de stat"

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticPresedintele Traian Basescu se dovedeste a fi un sef de stat jucator in actuala campanie electorala, desi alegerile pentru presedintie vor avea loc abia anul viitor. intr-o emisiune de la B1 Tv Basescu a atacat o ipotetica actiune de suspendare a sa de catre viitorul Parlament, facand chiar referire la o &lovitura de stat”.

800.000 euro-costul campaniei in prima saptamana

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticO analiza efectuata de IPP arata ca, pentru prima saptamana, alianta PSD-PC a cheltuit pentru publicitatea in mass-media centrala 305.832 euro, dintre care 157.344 euro pentru print si 148.488 euro pentru televiziune.

Politistii se pregatesc de greva

14 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateSectiile de votare nu vor fi pazite, daca politistii nu primesc salarii mai mari. Reprezentantii acestora cer autoritatilor sa le majoreze salariile cu 10% si sa le plateasca orele suplimentare. De asemenea, cer Parlamentului sa deblocheze noua lege a salarizarii politistilor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771