Sitirile editiei din data de 1 Decembrie, 2006

Administratiile locale cauta fonduri pentru gestionarea sistemului de invatamint

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, Gheorghe Hansa, a luat parte, Joi, 23 Noiembrie ac, la un seminar international privind problema descentralizarii sistemului de invatamint din Europa de est, ca norma a Uniunii Europene.

PROIECTE DE HOTARÂRE APROBATE LA SEDINTA ORDINARA A CONSILIULUI LOCAL CERNAVODA

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaLuni 27.11.2006, orele 17.00, in sala 10, a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local Cernavoda, unde s-au discutat proiecte de hotarare, rapoarte si informari pe ordinea de zi. Domnul primar al orasului Gheorghe Hansa impreuna cu consilierii locali au votat in unanimitate si au aprobat urmatoarele proiecte: - proiectul de hotarare privind aprobarea statului si actului constitutiv al Fundatiei pentru dezvoltare regionala Cernavoda; proiectul de hotarare privind aprobarea programului de ocupare a fortei de munca, si acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri; s-a aprobat incheierea unui Protocol de Colaborare intre Consiliul Local Cernavoda si Patronatul intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta cat si incheierea unui Protocol de Parteneriat intre Consiliul Local si Directia pentru Tineret judeteana Constanta.

SEMINARUL DE LA CNE CERNAVODA

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Actualitatein data de 30 noiembrie 2006, ora 14.00, la CNE Cernavoda in Pavilion 2, Sala Amfiteatru a avut loc "Seminarul". La aceasta actiune, domnul Director CNE Cernavoda I. Bucur a invitat bineinteles pe primarul orasului domnul Gheorghe Hansa, viceprimarul Gheorghe Hemes, cat si consilierii I.

SARBATOAREA ZIELEI NATIONALE A ROMÂNIEI LA CERNAVODA

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaMarea Unire din 1918 a fost si ramane pagina cea mai sublima a istoriei romanesti. Maretia ei sta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorica a intregii natiuni romane, realizata intr-un elan tasnit cu putere din strafundurile constiintei unitatii neamului, un elan controlat de fruntasii politici, pentru a-l calauzi cu inteligenta politica remarcabila spre telul dorit.

Primaria municipiului Medgidia acorda Bursa de merit Medgidia

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia acorda din primavara anului 2006 burse de merit tinerilor merituosi din Medgidia, pentru continuarea studiilor preuniversitare si universitare. Bursele Medgidia se acorda pe perioada cursurilor scolare, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, pe perioada practicii in productie, precum si pe perioada vacantelor de iarna si primavara.

Topul firmelor din Medgidia

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

ActualitateJoi 30 noiembrie, incepand cu orele 12.00, in sala de protocol a Primariei Medgidia s-a desfasurat Topul Firmelor din Medgidia. Primaria municipiului Medgidia si Camera de Comert Industrie, Navigatie si Agricultura din Constanta a oferit premii celor mai merituoase societati comerciale din Medgidia pentru activitatea depusa in anul 2005.Au fost invitati sa participe reprezentati ai societatilor comerciale, institutiilor publice, societatilor de asigurare si filialelor bancare din Medgidia.

Tinerii din Medgidia spun NU, drogurilor !

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

SocialPrimaria municipiului Medgidia, Asociatia pentru Dezvoltarea aptitudinii si personalitatii tinerilor si Centrul de prevenire, evaluare si consiliere antidrog Constanta au organizat in sala Casei de cultura Lucian Grigorescu, seminarul cu tema Spune NU Drogurilor.

Sedinta Consiliului Local Medgidia

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Medgidia s-a intrunit in luna noiembrie, pentru a dezbate cele 23 de proiecte de hotarari initiate de primarul municipiului, domnul Dumitru Moinescu. Dintre acestea amintim aprobarea planului urbanistic de detaliu (PUD) zona industriala est pentru constructia unei unitati de productie, aprobarea tarifului pentru activitatea de producere si distributie a energiei termice pe baza de gaze naturale furnizata de catre SC Edilmed SA, in urma modificarii pretului la gaze naturale.

Sunteti in cautarea unui loc de munca ?

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

ActualitateAgentia locala de ocupare si formare a muncii din Medgidia va prezinta oferta de locuri de munca : Confectioner textile la SC Dresses SA, Luvia SRLInginer constructii la SC Katon Nuclear SAInginer chimist la SC Lafarge SA Lacatus mecanic la SC Katon Nuclear SA, SC Tehnomecanica SRL, SC CLS SA, Sudor electric la SC Tehnomecanica SACofetar la SC Radana Impex SRLMuncitori necalificati la SC Medprosper SRL , SC Luvia SRLInstalatori sanitari la SC Termoinstal SRL Lucrator in ateliere de modele in marmura la SC Exim Design SRLElectromecanic la SC Liftelectrok SRLContabil la SC Vetcom SRL, SC Paniroturk SRLZidar, zugrav, faiantar, mozaicar, dulgher, fierar betonist la SC CLS SA Constanta Manipulant la SC Sultan Prodexim SRLSofer la SC Sultan Prodexim SRLOperator produse zaharoase la SC Sultan Prodexim SRLInspector deputant la Primaria Mircea VodaPatiser SC Romband SRLAgent paza la SC Bronec Company SRL Relatii suplimentare la sediul Agentiei din strada Republicii (fortele de munca).

Regulament privind decontarea biletelor ti emiterea legitimatiilor pentru transportul local de calatori in municipiul Medgidia

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul local Medgidia a aprobat regulamentul ce are ca scop aprobarea unor facilitati, la serviciul public local de transport, pentru anumite categorii sociale si stabilirea procedurilor necesare aplicarii acestuia. Pentru atestarea calitatii de beneficiar al facilitatilor transportului public de calatori in municipiul Medgidia, Primaria Medgidia prin Centrul de Informare pentru Cetateni, emite legitimatii de transport cu reducere 100%, respectiv cu reducere 50%.

Primaria municipiului Medgidia va informeaza !

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaBeneficiarii acestui program sunt:bull;Tinerii casatoriti care la data contractarii locuintei au fiecare varsta de pana la 35 ani;bull;Persoane sau familii evacuate si chiriasii din locuinte ce fac obiectul unor legi de restituire catre fostii proprietari a imobilelor trecute in proprietatea statului.

1 Decembrie Ziua tuturor romanilor

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria municipiului Medgidia va organiza vineri 1 decembrie manifestari dedicate zilei de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Programul va cuprinde incepand cu orele 10.00 depunere de coroane la monumentul eroilor de pe strada Spitalului. Sunt invitati sa participe reprezentanti ai institutiilor din Medgidia, oficialitati locale, cetateni ai Medgidiei. in continuare, pe platoul din fata Casei de cultura a sindicatelor vor fi arborate pe acordurile imnului national, drapelele Romaniei si Uniunii europene.

Delegatie oficiala la Medgidia

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaRecent, o delegatie din partea Ministerului Justitiei din Turcia si Ministerului de Justitie din Romania au vizitat Medgidia.Domnul Cemil CICEK Ministru al Justitiei din Turcia insotit de ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, oficialitati ale Ministerului de Justitie din Romania au fost primiti de primarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu si reprezentanti ai Comunitatii turco-tatare din localitate.

Municipiul Medgidia lider al dezvoltarii zonale

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localain urma cu putin timp, Primarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu a luat initiativa realizarii unui sistem de management integrat al deseurilor in parteneriat cu 22 de localitati din judet dintre care Cernavoda, Tortomanu, Mircea Voda, Castelu, Poarta Alba, Baneasa, Saligny, Crucea, Ostrov, Silstea. Acest proiect amplu reprezinta in primul rand inchiderea rampelor de gunoi neconforme si deschiderea unei gropi de gunoi ecologice in Medgidia, in conformitate cu planul national de gestionare a deseurilor precum si directivele Uniunii Europene.

Consiliul local Medgidia a adoptat taxele si impozitele locale pentru anul 2007

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul local Medgidia a adopatat in sedinta proiectul de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2007. La baza aprobarii acestui proiect au stat prevederile noului Cod fiscal si a legislatiei in vigoare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale.

CINE SUNT TATARII ?

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Reportaje24.649 de tatari (0,11% din populatia Romaniei);24.011 in judetul Constanta, 267 in Bucuresti, 174 in Tulcea. Scurt istoric Asupra originii etnice a tatarilor, in lucrarile de specialitate de pana azi, (de istorie, de etnografie, de geografie, de lingvistica), parerile sunt impartite: unii sussin originea mongola, iar altii originea turca a tatarilor. Dupa cronicarul persan, Rasid-eddin, contemporan cu avansul lor in istorie (sec.

Rata somajului pe judetul Constanta in continua scadere

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

ActualitateLa sfarsitul lunii octombrie rata somajului era de 3,1%. Observam anul acesta o scadere semnificativa a ratei somajului; anul trecut, in aceeasi perioada, procentul era de 4,7%. Astfel, situatia ratei somajului din anul 2006 este cea mai buna din ultimii sase ani.

Despre Sf. Nicolae …

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Cultura

Georgiana Company, un nume in domeniul contructiei de locuinte

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

ReportajeInvestitiile societatilor private in judetul Constanta au contribuit semnificativ la cresterea nivelului de trai, dezvoltarea infrastructurii si crearea unor noi locuri de munca. Una dintre societatile comerciale care au parcurs etapa cu etapa dezvoltarea economica a Medgidiei este Georgiana Company SRL din Calarasi.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771