Sitirile editiei din data de 7 Noiembrie, 2008

Municipalitatea Medgidia a uitat gunoiul menajer pe strazi

7 Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

ActualitateDirectia de Servicii Publice Medgidia este punctuala in emiterea facturilor catre populatia municipiului insa nu mentine aceeasi punctualitate in ceea ce priveste serviciile de ridicare a gunoiului menajer.

Tit-Liviu Brailoiu

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticBrailoiu Tit-Liviu este viitorul senator PSD delegat in Parlamentul Romaniei de Colegiul Electoral nr. 1 Constanta. in acest colegiu sunt incluse Orasele Medgidia, Navodari, Harsova, precum si comunele: Mihail Kogalniceanu, Lumina, Corbu, Cogealac, Nicolae Balcescu, Ciobanu, Crucea, Mihai Viteazu, Cuza Voda, Ghindaresti, Istria, Sacele, Seimeni, Topalu, Garliciu, Targusor, Pantelimon, Tortoman, Fantanele, Silistea, Saraiu, Horia, Gradina si Vulturu.

LIVIU BRAILOIU, senatorul care il detroneaza pe Puiu Hasotti

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticTanarul politician LIVIU BRAILOIU este candidat din partea PSD in Colegiul Uninominal nr. 1 Constanta, fiind considerat un adversar de temut pentru contracandidatii sai la Senat. Este foarte posibil ca Brailoiu sa ia de la bun inceput 50 % plus unu din voturi detronandu-l astfel pe Puiu Hasotti- PNL.

SENOL ZEVRI:

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticSunt funciarmente onest, incapabil sa mint sau sa fac rau in mod fundamental. Incerc sa-mi conduc viata si sa fac politica pe baza unor principii, ceea ce ma face de multe ori sa-mi sacrific propriul interes.

Lucian Balut: "Indemnizatia de deputat de simte in bugetul familiei"

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

InterviuriCandidatul PSD pentru Camera Deputatilor in Colegiu Uninominal 1 este Lucian Balut, actual deputat de Constanta. Credeti ca ati facut tot ce v-ati propus in perioada in care ati activat ca parlamentar?Trebuie sa amintesc ca am devenit parlamentar in 5 februarie 2008, in urma decesului doctorului Corneliu Ioan Dida. Dupa cum este cunoscut, cei trei deputati PSD de Constanta, Alexandru Mazare, Eduard Martin si Corneliu Dida, erau organizati intr-o asociatie.

Aductiune a gazelor naturale in Cumpana

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuitorii din comuna Cumpana vor beneficia de gaze naturale in curand. Mirecuri, 5 noimebrie, in prezenta mai multor locuitori, a consilierilor locali, dar si a primarului, Mariana Gaju, inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti, a sfintit demararea lucrarilor de aductiune a gazelor naturale.

Secretarii din administratia locala ameninta cu greva generala

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSecretarii din primarii afiliati la Federatia Nationala a Secretarilor din Unitatile Administrativ Teritoriale (FNSUAT) ameninta cu blocarea procesului electoral, prin nesemnarea actelor oficiale, daca nu primesc indemnizatii si daca nu se modifica legea care ii subordoneaza primarilor.

Obama, primul presedinte de culoare al SUA

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateDemocratul Barack Obama a obtinut o victorie istorica, devenind primul presedinte ales de culoare al Statelor Unite. Alegerea lui Obama este istorica, intr-o tara unde afro-americanii nu aveau, practic, acces in sectiile de votare cu jumatate de secol in urma.

Inaugurarea geamiei din Silistea

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateAutoritatile locale din Silistea au finalizat recent lucrarile de consolidare, reparatii capitale si modernizare a geamiei din comuna. Au fost consolidate fundatia, tencuiala exterioara si interioara, au fost montate geamuri termopan si o noua instalatie electrica, usi etc.

"Sarmanele" averi ale consilierilor din Medgidia

7 Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPentru prima oara in istoria administratiei locale din municipiul Medgidia au fost postate pe site-ul primariei declaratiile de avere ale consilierilor locali, primarului si viceprimarului. Primarul din Medgidia, Marian Iordache, este titularul unui apartament in municipiu achizitionat inpreuna cu sotia in 2001.

Modernizarea sediului Primariei Targusor

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaVechea cladire in care isi desfasurau activitatea functionari publici din Targusor a intrat in renovare. Actiunea cuprinde inlocuirea acoperisului, instalatiei electrice, montarea unei centrale termice cu combustibil solid, recompartimentarea, schimbarea gemurilor si a usilor, faiantei si parchetului.

Unitatile de invatamant din Gradina sunt pregatite pentru iarna

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local al comunei Gradina s-a intrunit miercuri, 29 octombrie, in sedinta ordinara de lucru. Cu acest prilej, Ionescu Maria Macrina, inspector in cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Gradina, a prezentat un raport privind auditarea activitatii financiar-contabile realizata in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2006 de catre Primarie, inregistrat sub nr.

Amenajarea spatiilor verzi din Galbiori

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Crucea, intrunit in sedinta ordinara aferenta lunii octombrie, a repartizat fondurile oferite de Consiliul Judetean Constanta in functie de necesitati. Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a declarat ca banii au fost alocati pentru finalizarea unei fose septrice la internatul scolar, costruirea a doua puturi de apa in Crisan si Siriu, dar si acoperirea cheltuielilor legate de amenjarea drumurilor interioare.

Consiliul Judetean a asigurat finantarea drumului comunal Pantelimon-Nistoresti

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Pantelimon desfasoara lucrari de reabilitare a drumului comunal 75, proiectul vizand aproape sase kilometri din drumul care fac legatura intre localitatile Pantelimon - Pantelimonul de Jos - Nistoresti - Runcu, cu scopul de a extinde traseul microbuzelor pentru calatori si de a oferi locuitorilor din Pantelimonul de Jos si Nistoresti posibilitatea de a se deplasa cu mijloacele de transport in comun.

Statie de calatori si indicatoare stradale, in Nicolae Balcescu

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaStocul de combustibil necesar unitatilor de invatamant din Nicolae Balcescu a fost asigurat Primarul din Nicolae Balcescu, Viorel Balan, a declarat ca au fost achizitionate 150 tone lemnele pentru scoli si gradinite si urmeaza sa fie cumpatat si cocs-ul pentru centralele termice.

Doua fabrici se vor lansa la Harsova

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale fac eforturi pentru atragerea investitorilor si crearea locurilor de munca. Primaria si Consiliul Local Harsova vor primi din partea Guvernului, prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, fonduri in valoare de 100 miliarde lei vechi, din care 65% reprezinta contributie nerambursabila.

Primaria Tortoman se va muta in fosta cladire a IAS-ului

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta a ajutat autoritatile din Tortoman sa achizitioneze cladirea fostului IAS Tortoman pentru amenjarea sediului administrativ. Costul cladirii a fost de 150.000 lei, iar primaria si Consiliul Local au suportat cheltuielile legate de amenjare.

Retele de apa si canalizare, in Dulgheru, Saraiu si Stejaru

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectele de dezvoltare a infrastructurii reprezinta una dintre preocuparile principale ale primarilor localitatilor constantene, cu atat mai mult cu cat normele europene cer modernizari ale institutiilor din comune si dotari corespunzatoare in serviciile publice pentru a se putea functiona la standarde europene.

Consiliul Local Horia se pregateste de sarbatorile iernii

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaGuvernul Romaniei a alocat recent, prin hotarare, 100.000 lei Consiliului Local Horia. Primarul din localitatea Horia, Vasilica Matei, a declarat ca banii vor fi utilizati pentru consolidarea sediului Primariei.

Sprijin pentru manastirile de pe raza localitatii Topalu

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Topalu a aprobat recent sprijinirea manastirilor de pe raza localitatii cu doua suprafete de teren. &Manastirea de la Capidava a primit un hectar de teren, iar celei de taici din Toplau ii oferim 5 hectare.

Spitalul Municipal a renuntat la firma de curatenie

7 Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialConducerea Spitalului Municipal din Medgidia a reziliat de curand, pe cale amiabila, contractul incheiat in 2001 cu societatea de curatenie S.C Ages Prodexim Bucuresti. Angajatele firmei de curatenie au fost preluate de catre spital, iar in prezent 45 de angajate se ocupa de curatenia din spital.

Lipsa creselor streseaza mamele din Medgidia

7 Noiembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialConform unui recensamant efectuat in Medgidia, natalitatea a evoluat mult intre anii 2002-2005 ajungandu-se la un total de 1674 copii nascuti in aceasta perioada. La acestia se adauga micutii nascuti in 2006-2007. Construirea unei institutii de educatie timpurie a devenit o problema ce trebuie solutionata curand. in Medgidia au existat in trecut doua crese, insa in prezent nu mai exista nici una.

Biserica din Cheia, aproape de sfintire

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaLucrarile desfasurate la lacasul de cult din satul Cheia, comuna Gradina, sunt aproape de finalizare. Primarul din Grdaina, Gabriela Iacobici, a declarat ca in acest moment se lucreaza la exterior. Interiorul bisericii a fost amenajat cu granit, cu ajutorul unui sponsor, Cameliu Babinciuc.

Hramul bisericii Sfantul Mihail si Gavril in Vulturu

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaCredinciosii din Vulturu sunt asteptati cu ocazia Sfantului Mihail si Gavril la hramul bisericii. Slujba religioasa incepe la ora 08.00 si va fi sustinuta de preotul Ciprian Viziteu. Dupa ceremonia religioasa, credinciosii sunt invitati la masa, in Caminul Cultural. Actiunea este posibila gratie enoriasilor care au donat sumele necesare. in alta ordine de idei, primarul din Vulturu, Marius Berbec, a declarat ca in vechiul corp al scolii a amenjat o sala de sport pe o spurafata de 36 metri patrati, dotata cu aparatura speciala.

Troitele din Garliciu, aproape de sfintire

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

CulturaCele patru troite incepute de autoritatile locale din Garliciu, in urma cu cateva saptamani, sunt aproape finalizate. Cea mai mare dintre troite reprezinta ochiul lui Dumnezeu. Celelalte trei sunt construite de Consiliul local, sub diverse forme, din lemn, iar pe timp de noapte sunt luminate.

Consiliul Local Vulturu a facut primul pas pentru construirea unei sali de sport

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

SportConsilierii locali din Vulturu s-au intrunit pe 25 octombrie, la caminul cultural din localitate pentru dezbaterea a 12 proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi. Primul punct s-a referit la insusirea unor bunuri in patrimoniul privat al comunei si in administrarea Consiliului Local, dar si identificarea tuturor suprafetelor din intravilanul localitatii pentru diverse investitii. Al doilea proiect a vizat aprobarea planului de analiza si acoperire a riscului instituit la nivelul comunei si a fost urmat de modificarea anexei nr.

Autoritatile din Seimeni sprijina doua familii cu probleme financiare

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

SocialConsiliul Local Seimeni, intrunit in sedinta ordinara pe 30 octombrie anul curent, a aprobat o serie de proiecte de hotarari benefice comunitatii. in afara rectificarii bugetului local, consilierii au trecut in domeniul privat al comunei o suprafata de teren intravilan si au aprobat vanzarea prin negociere directa a unor suprafete de teren intravilan.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771