Sitirile editiei din data de 31 Octombrie, 2008

Clanul Saban ataca decizia magistratilor

Octombrie 2008, Ghiulseren Abduraman

ActualitateDupa ce Tribunalul Constanta s-a pronuntat pentru a doua oara si a condamnat reteaua de trafic de persoane din Medgidia, cunoscuta sub numele Serban, traficantii au atacat sentinta data de magistratii constanteni si au facut apel in data de 27 octombrie 2008.

Zilele Medgidiei - atac la buzunarele participantilor

Octombrie 2008, Ghiulseren Abduraman

ReportajeCei peste 40.000 de locuitori din Medgidia au avut prilejul sa sarbatoreasca zile si nopti la cea de-a X-a editie a Zilelor Medgidiei”. Mai cu bune, mai cu rele, oamenii au dansat si s-au distrat in Piateta Decebal, din centrul orasului.

Autoritatile din Saligy aniverseaza 'cuplurile de aur'

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Saligny sunt in faza studiului de pre(si)fezabilitate cu privire la aducerea agentului termic de la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda in cele trei sate ale localitatii. Primarul din Saligny, Gabrile Tatulescu, s-a aratrat increzator vizavi de benenficiul pe care cetatenii l-ar putea obtine in urma iancheierii unui parteneriat cu reprezentatii Centralei.

Drumul comunal Lipnita Cuiugiuc a fost finalizat

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria Lipnita au in derulare un vast proiect de amenajare a drumurilor din comuna si satele aferente. Primarul din Lipnita, Georgel Florin Onescu, sustine ca fondurile alocate recent de Guvern si Consiliul Judetean Constanta vor fi directionate spre finalizarea drumurilor.

Sistem de alimentare cu apa la Dunareni

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria Aliman a ales sa investeasca fondurile alocate de Guvern si Consiliul Judetean Constanta in modernizarea infrastructurii. Autoritatile locale au in plan realizarea unei retele de canalizare, sistem de alimentare cu apa, reabilitarea drumurilor si iluminatului public din comuna. Primarul din comuna Aliman, Gheorghe Topalu, sustine ca cei 400.000 lei alocati de Guvern si 200.

Amenjarea centrului comunei Rasova

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Rasova au finalizat recent amenjarea parcului din fata Primariei. De asemenea, o parcare moderna a fost construita in centrul localitatii. Primarul din Rasova, Neamtu Mihalache, a demarat acest proiect la inceputul anului.

Lucrari de imbunatatire a infrastructurii in Oltina si Strunga

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Oltina a demarat proiectul de finisare a drumurilor de piatra din localitate si satele aferente. in campania electorala din vara, o mare cantitate de piatra a fost imprastiata pe strazile judetului. Dupa alegeri, multe dingtre utilaje au plecat, iar drumurile au fost lasate de izbeliste. Sansele de distrugere a drumurilor, prin risipirea pietrei, au crescut in aceste conditii foarte mult.

Scoala de Arte si Meserii din Baneasa a intrat in reparatii

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLucrari intense de consolidare si modernizare se desfasoara la Scoala de Arte si Meseri din orasul Baneasa. Proiectul include amenjarea peretilor, inlocuirea instalatiilor electrice, geamuri si usi, dar si zugraveli interioare si exterioare.

Doua unitati de invatamant din Ciocarlia au intrat in reabilitari

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din Ciocarlia continua seria investitiilor in unitatile de invatamant. &in lucru sunt doua scoli, care beneficiaza atat de finantare din partea Ministerului Educatiei cat si din partea Bancii Mondiale.

Reabilitarea scolii din Urluia

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaO echipa a Consiliului Judetean Constanta a vizitat, in urma cu trei saptamani, comuna Adamclisi si satul Urluia. in vizorul autoritatilor a intrat scoala din Urluia unde nu exista grupuri sanitare potrivit cerintelor europene.

Consolidarea bisericii din satul Raristea

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCu ocazia sarbatoririi hramului bisericii din localitatea Raristea- Sfantul Dimitrie cel Mare, ocrotitorul asezarii, autoritatile locale au promis ca vor reabilita vechiul loc de inchinaciune. Lacasul de cult are peste o suta de ani si are nevoie de reparatii consistente.

Drumul spre Manatirea Deleni a fost amenajat

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Deleni deruleaza lucrari de reabilitare a rutelor circulabile comunale ramase inca la stadiul de drum negru de pe vremea fostei administatii locale, care s-a ocupat mai putin de infrastructura. Potrivit declaratiilor primarului Marian Dan, se lucreaza intens pe drumurile principale pentru a putea asigura o circulatie corespunzatoare. &in satul Sipote lucrarea a ajuns la jumatate si speram ca in maxim trei saptamani sa se finalizeze.

Scoala Romana din Cobadin intra in reabilitare

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria Cobadin au demarat un proiect de reabilitare a doua scoli din comuna. Primarul din Cobadin, Cristian Telehoi, a declarat ca s-a luat aceasta decizie intrucat unitatile de invatamant aveau nevoie de imbunatatiri.

13 primarii amendate pentru incalcarea drepturilor angajatilor

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaInspectoratul Teritorial de Munca (ITM) a inceput controalele de toamna cu o ampla campanie la nivelul primariilor constantene. in ultimele doua luni, inspectorii au &calcat” autoritatile publice locale in scopul verificarii incadrarii in munca a asistentilor sociali. Potrivit inspectorului sef adjunct al ITM Constanta, Tiberiu Plesu, pina la sfarsitul acestei luni au fost efectuate 70 de asemenea controale, fiind vizati 2.

Cristina Dumitrache si Nicoale Moga si-au lansat candidaturile la Pestera

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticLa sfarsitul lunii noiembrie vor avea loc alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat. Sistemul uninominal, dupa care se vor desfasura alegerile parlamentare, este vot mixt, bazat pe alegeri derulate in circumscriptii uninominale.

Ilie Sirbu, noul presedinte al Senatului

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticSenatul s-a reunit, ieri, in sedinta de plen, pe ordinea de zi aflindu-se alegerea noului presedinte al acestei Camere, validarea mandatelor unor senatori, votarea unui membru al Consiliului National de Integritate si mai multe proiecte de lege. inaintea alegerii noului presedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, Senatul i-a validat pe senatorii Mihai Dorin Drecin (PRM), Zsoltan Lajos Sezentmiklosi (UDMR) si Luminita Gheorghiu (PSD).

Candidatii isi angajeaza spioni ca sa afle miscarile rivalilor

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticUninominalele introduc in nomenclatorul neoficial al meseriilor spionul de campanie. La fel cum o echipa de fotbal urmareste inaintea unui meci important casete cu meciurile adversarilor pentru a le studia tactica de joc, candidatii la alegerile parlamentare isi spioneaza contracandidatii ca sa afle ce actiuni electorale organizeaza, cum le organizeaza, unde si cand, ce strategii adopta pentru a castiga voturi, ce pomeni electorale fac, pentru a nu veni si ei cu aceleasi produse - adica daca unul imparte pui si zahar, celalalt sa vina cu gogonele si excursii la Bran pentru pensionari.

PD-L a depus la Parlament motiunea de cenzura "Educatia ramane. Guvernul pleaca"

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

PoliticPurtatorul de cuvant al PD-L, Liviu Negoita, a anuntat, miercuri, ca motiunea de cenzura intitulata "Educatia ramane. Guvernul pleaca" a fost depusa la Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, si cere demiterea Guvernului, pentru ca incalca in mod flagrant Constitutia, informeaza Mediafax. Negoita a aratat intr-o conferinta de presa ca motiunea de cenzura intitulata "Educatia ramane.

Uniunea Democrata Tatara 'vocea celor multi'

Octombrie 2008, Ghiulseren Abduraman

PoliticUn grup de tineri tatari din Medgidia au format o noua structura asociativa, cu scopul de a asigura implicarea tuturor tatarilor, indiferent de conditia lor sociala, varsta sau sex in deciziile care privesc comunitatea musulmana, in general, si cea tatara, in special.

'Izolarea termica', manevra pentru inselat asociatiile de proprietari

Octombrie 2008, Ghiulseren Abduraman

SocialDoi barbati din Medgidia care au abandonat o lucrare inceputa fara autorizatie, sunt acuzati de inselaciune de Constantin Tananau, administratorul blocului P3. in luna septembrie, trei familii ce locuiesc in blocul P3 din Piateta Decebal impreuna cu administratorul blocului, Constantin Tananau, s-au gandit sa demareze lucrarile de reabilitare termica a blocului inainte de aparitia sezonului rece.

Burse lunare pentru elevii merituosi din judetul Constanta

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

SocialCopiii din mediul rural constantean au inceput sa primeasca incepand de miercuri 29 bursele lunare destinate celor mai buni elevi la invatatura din clasele V-VIII oferite de Consiliul Judetean Constanta (CJC).

Incepind din 2009 Autoritatile publice trebuie sa achizitioneze produse "verzi"

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

ITDin 2009, 7% din totalul achizitiilor facute de administratiile publice vor trebui sa fie ecologice. Potrivit declaratiilor ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, intr-o conferinta organizata pe tema produselor si solutiilor verzi din industria ITC, aceasta tinta va trebuie sa ajunga la 13% pina in 2013.

"Cu bucuria in suflet", carte de legamant cu pamantul Dobrogei

Octombrie 2008, Ghiulseren Abduraman

CulturaBiblioteca municipala din Medgidia a organizat recent lansarea volumelor Cu bucuria in suflet”, de Ovidiu Dunareanu, si Izbanzile unui copil”, de Fatma Sadic. Evenimentul a avut loc in Sala de Spectacole a Casei de Cultura I.N.Roman si a fost prilejuit de Zilele Medgidiei. La eveniment a participat un numar impresionant de elevi ai scolilor din municipiu si din judet impreuna cu dascalii lor, autoritati locale, si iubitori ai cartii.

Schimbare de lider in doua serii ale Campionatul Judetean de Fotbal

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Sportin etapa a 10-a a Campionatului Judetean de Fotbal am consemnat schimbarea liderului in Seriile Nord si Est. O echipa infiintata in vara, Stef Serv Seimeni, a cistigat clar la Girliciu si a detronat-o pe Dacia Mircea Voda.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771