Sitirile editiei din data de 17 Octombrie, 2008

Chitac si Stanculescu, condamnati la 15 ani de detentie

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaGeneralii Mihai Chitac si Victor Stanculescu, condamnati la 15 ani de detentie pentru revolutia din decembrie 1989 de la Timisoara, au fost ridicati, miercuri dupa-amiaza, de politistii bucuresteni, care au pus in executare mandatul emis de instanta militara.

Guvernul nu a alocat fonuri pentru scoala din Baraganu

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Baraganu se confrunta cu o criza bugetara fara precedent: toate lucrarile au fost oprite, din cauza lipsei fondurilor. Primarul din Baraganu, Constantin Bentea, sustine ca pietruirea drumurilor a fost oprita desi situatia este extrem de delicata. Piatra a fost intinsa deja, iar daca lucrarea nu se va finaliza, toata piatra se va risipi in sezonul rece. Lucrarea a fost inceputa cu fonduri proprii, in speranta ca vom beneficia de bani de la Consiliul Judetean.

Proiecte blocate in lipsa finantarii, la Amzacea

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Amzacea a demarat recent un nou proiect de pietruirea doi kilometri de drum in localitatile Amzacea si Casicea. Nu a trecut mult iar lucrarile s-au oprit. Mai mult, localitatea se extinde pe orizontala, cu noi cartiere.

Cursuri ECDL pentru functionarii si profesorii din Independenta

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Independenta organizeaza cursuri pentru obtinerea Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL European Computer Driving Licence). Acesta este cel mai raspandit program de certificare a aptitudinilor de operare pe calculator recunoscut la nivel international in peste 135 de tari. Participantii, functionari publici si profesori, au fost impartiti in doua grupe. Prima este alcatuita din 28 de persoane, care sustin cursurile la scoala din localitate, intr-un laborator special.

Ortodocsii din Mereni au celebrat hramul bisericii

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCredinciosii ortodocsi din Mereni au participat pe 14 octombrie la slujba religioasa oficiata la biserica cu hramul sfintei Parascheva. La eveniment au asistat 300 de persoane, iar la ceremonie au luat parte un sobor preotesc si un cor alcatuit din studenti ai Facultatii de Teologie.

Credinciosii din Gradina au participat la hramul bisericii

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCredinciosii din localitatea Gradina au praznuit in aceasta saptamana hramul Sfintei Paraschieva. Slujba religioasa a inceput la primele ore ale diminetii si a fost oficiata de preotul bisericii Florin Carabuz.

Suita de manifestari religioase, la Cumpana

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale, invitati si cetatenii din Cumpana s-au rugat la Sfanta Parascheva pentru sanatate si belsug. Primarul din Cumpana, Mariana Gajus a asistat la Sfanta Liturghie inchinata Cuvioasei Parascheva, alaturi de locuitorii comunei si de invitati.

Satul Ramnic, in sarbatoare

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Cogealac si satele aferente dateaza din anii 1890 -1900, sub numele turcesc Hogeainlic, care inseamna posta marerdquo; fiind amplasata la jumatatea drumului dintre orasele Constanta si Tulcea. Aici poposeau in trecut care si postalioane trase de cai, care transportau zilnic posta si se facea schimbul de cai pentru continuarea drumului spre nordul sau sudul Dobrogei.

Sfanta Parascheva, ocrotitoarea sarmanilor

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAn de an, manifestarile religioase prilejuite de Sarbatoarea Sfintei Parascheva de la Iasi, pe 14 octombrie, strang mii de credinciosi ortodocsi. Ei vin din toata tara si se aduna in fata Mitropoliei pentru a se inchina la racla. Anul acesta se implinesc 500 de ani de la trecerea sa la cele vesnice, iar Moastele Sfintei Parascheva si ale Sfantului Nifon, Patriarhul Constantinopolului au fost cinstite de credinciosi.

Modernizarea sediului Primariei Dumbraveni

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Dumbraveni au inceput in forta reabilitarea si modernizarea sediului administratiei publice locale. Dupa ce au finalizat o mare parte din lucrarile interioare, respectiv montarea de lambriuri, gratii, dotarea cu usi, s-a trecut la exteriorul cladirii.

Negocierile dintre MS si producatori si distribuitori de medicamente au esuat

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNegocierile dintre Ministerul Sanatatii (MS) si producatorii si distribuitorii de medicamente au esuat pentru a treia oara, miercuri seara, urmand a fi reluate joi dupa-amiaza, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Echilibru in fruntea celor trei serii

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa opt etape, nicio echipa nu a reusit sa se desprinda in Campionatul Judetean de fotbal. in Seria Est sint sint trei formatii despartite de un singur punct, in Nord gasim patru echipe insirate pe doua puncte, iar in Sud primele doua clasate sint la egalitate de puncte! Dintre evenimentele ultimei etape, sa notam performanta lui Marian Gisca, de la Viitorul II Cobadin, care duminica a inscris cele doua goluri in victoria cu CSM II Medgidia Valea Dacilor, scor 2-0, dupa ce simbata marcase golul victoriei pentru prima echipa a clubului, 1-0 in deplasare cu infratirea Cogealac! Mai putin obisnuit este ce s-a intimplat la Pantelimon, meciul fiind oprit in min.

Vosganian pune frana trenului de Constanta

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaMinisterul Economiei si Finantelor nu mai vrea sa asigure banii pentru repararea caii ferate Bucuresti-Constanta. Constructorii ameninta ca opresc lucrarile in noiembrie. Romanii s-ar mai putea chinui ani buni facand cel putin cinci ore cu trenul intre Bucuresti si Constanta.

Firmele incep sa fie refuzate la credit

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaApetitul bancilor de a da bani imprumut firmelor a scazut considerabil, se plang oamenii de afaceri romani. Dificultatile intampinate de companii in relatia cu bancile sunt comune la nivelul UE.Credite mai putine, cu garantii mai solide, aprobate cu greutate si la a caror acordare imaginea firmei solicitante conteaza mai putin decat in urma cu cateva saptamani, acestea sunt efectele recentei crize financiare asupra mediului de afaceri, dupa cum au fost zugravite de oamenii de afaceri romani care au participat la prima intrunire a Parlamentului European al intreprinderilor, desfasurata la Bruxelles la inceputul saptamanii.

Proiect integrat pentru canalizare si drumuri, la Topraisar

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Topraisar fac eforturi pentru implementarea proiectului privind realizarea retelei de canalizare in localitate. Proiectul intocmit de autoritatea locala a fost depus la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru obtinerea finantarii, in primavara acestui an.

Teren de sport in Fantanele

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectele de modernizare a infrastructurii si dezvoltare a agrementului continua in comuna Fantanele. Primaria a demarat proiectul de amenajare a unui teren de sport polivalent pentru locuitorii din comuna. Potrivit afirmatiilor primarului, Gheorghe Popescu, acest proiect ar fi trebuit sa fie deja finalizat, insa firma care a castigat licitatia a intarziat inceperea lucrarilor. Terenul de sport va fi amenajat cu gazon artificial, nocturna si va putea gazdui tot felul de sporturi.

Amenjarea centrului comunei Sacele

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCetatenii care locuiesc in mediul rural au sansa de a beneficia de spatii verzi, locuri de joaca pentru copii la nivel european, dar numai daca primarii isi dau interesul sa acceseze programul national de realizare de spatii verzi.

Lipsesc casele modulare pentru sinistratii din Sinoe

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatea Judeteana de Sanatate Publica (AJSP) Constanta a finalizat imunizarea prin vaccinare a satenilor din Sinoe, in urma inundatiilor produse dupa ploaia torentiala care a lovit localitate. Potrivit directorului adjunct al AJSP, dr.

Proiect integrat pentru dezvoltare si modernizare, la Istria

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local impreuna cu Primaria Istriab au elaborat un proiect integrat pentru modernizarea infrastructurii locale. Proiectul prevede in primul rand amenjarea si asfaltarea a aproximativ 5 kilometri de drum, in Istria si Nuntasi.

Amenajarea infrastructurii in Lumina

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria comunei Lumina a demarat, recent, un proiect de pietruire a drumurilor din localitate. Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru a declarat ca nu este firesc ca o comuna precum cea pe care o conduce sa aiba in 2008 drumuri de pamant.

Primaria Comana asteapta cererile pentru ajutorul de incalzire

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica locala din Comana sustine acordarea ajutoarelor de incalzire populatiei. Actiunea are loc conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.107 din 13 decembrie 2006pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.

Receptia sistemului de alimentarea cu apa din Vartop, blocata in lipsa banilor

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria comunei Albesti modernizeaza drumurile din localitate. Lungimea totala a retelei ce urmeaza a fi reabilitata este de 12,6 kilometri. Valoarea investitiei este de 49 de miliarde de lei vechi.

Cresc salariile profesorilor

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaJudecatorii Curtii Constitutionale au decis ca legea privind cresterea salariilor profesorilor cu 50 de procente este constitutionala. Decizia survine pe fondul mitingului organizat de dascalii din intrega tara care protesteaza in strada tocmai din cauza faptului ca nu ar primi cresterile salariale promise de Parlament, despre care guvernul spune ca ar destabiliza economia.

PSD vrea sa dea alocatie de 200 lei pana la majorat

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

ReportajePresedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, la Targu Mures, ca partidul intentioneaza sa extinda pana la varsta majoratului acordarea alocatiei de 200 de lei. Nu adoptam legi in Parlamentul Romaniei doar pentru trei saptamani sau patru saptamani, pana la alegeri.

Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi de 85% din venituri

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

ReportajeCamera Deputatilor a adoptat, cu 171 de voturi pentrurdquo; si doua abtineri, propunerea legislativa care prevede acordarea unei indemnizatii de crestere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei, cat este in prezent nivelul indemnizatiei.

Mai multi manageri publici din 2009

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaincepind de anul viitor, numarul managerilor publici va creste cu 108% datorita faptului ca ei sint pregatiti in domeniu printr-un proiect PHARE. Proiectul Tinerilor Profesionisti (YPS), finantat de catre Uniunea Europeana cu 3,5 milioane de euro, in cadrul programului PHARE 2005, este implementat de Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA).

Consiliile locale, responsabile pentru chiriasii evacuati

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPotrivit unui raport al unei comisii parlamentare de ancheta, consiliile locale care nu au cerut bani de la Finante pentru construirea de locuinte sociale sunt responsabile de situatia chiriasilor evacuati din casele nationalizate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771