Sitirile editiei din data de 10 Octombrie, 2008

Sprijin guvernamental pentru retelele de apa si canalizare din Harsova

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Harsova vor primi din partea Guvernului, prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, fonduri in valoare de 100 miliarde lei vechi, din care 65% reprezinta contributie nerambursabila.

Omul lunii octombrie Senol Zevri

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaExista oameni carora le place sa spuna ca pun umarul la efortul de a schimba viata cetatii, dar care se multumesc doar cu a spune. Exista oameni care depasesc granita vorbelor si care chiar fac ceea ce spun, implicandu-se concret in bunul mers al societatii, cu toate resursele valorii lor umane si profesionale. Totodata, exista oameni, cei mai multi, care asteapta ca cineva sa le vina in sprijin, sa le ofere certitudini si solutii atunci cand este vorba despre viata lor ca cetateni, despre schimbarea in bine a localitatii, a orasului, a judetului, a tarii in care traiesc.

PSD Medgidia se reorganizeaza

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPresedintele interimar al PSD Medgidia, Valentin Vrabie, a declarat ca in aceasta perioada incepe idenitificarea membrilor din organizatia municipala a partidului. Alegerile locale din iunie i-au provocat fostului presedinte al PSD Medgidia, Cornelia Beres, multe probleme.

Zilele Recoltei la Cernavoda

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda organizeaza in perioada 11 12 octombrie traditionala sarbatoare a toamnei Zilele Recoltei. Evenimentul se va desfasura in centrul orasului unde producatorii isi vor expune produsele si unde vor avea loc de dimineata pana seara spectacole muzicale si de divertisment.

Patru troite pentru crestinii din Garliciu

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica din Garliciu va amplasa pe raza localitatii patru troite, din care una reprezinta ochiul lui Dumnezeu. Celelalte trei troite sunt construite de Consiliul local, sub forma hexagonala, din lemn, iar pe timp de noapte vor fi luminate.

Parc eolian la Ciobanu

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSocietatea comerciala Biozefiroas din Grecia a incheiat contracte cu primariile Cibanu, Ghindaresti, Garliciu si Horia, dar si o mare parte a cetatenilor pentru amenjarea unor centrale eoliene. in zona Ciobanu se vor monta 42 de centrale, din care 7 eoliene gigant vor fi amplasate pe terenul primariei.

Traficul masinilor de mare tonaj, interzis in orasul Cernavoda

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Cernavoda s-a intrunit, luni seara, intr-o sedinta extraordinara, pe a carei ordine de zi s-a aflat cinci proiecte de hotarire. Primarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, a propus in aceasta sedinta aprobarea sistematizarii traficului rutier pe raza orasului Cernavoda. Proiectul a fost votat favorabil de majoritatea consilierilor locali. Prin acest proiect de hotarire se va interzice traficul masinilor de mare tonaj pe anumite strazi din localitate.

Ziua Persoanelor Varstnice, celebrata la Vulturu

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCaminul cultural din localitatea Vulturu a gazduit, recent, manifestarea dedicata Zilei Internationale a Persoanei de Varsta a Treia.in sesiunea ONU din februarie 1991, s-a stabilit 1 octombrie ca Zi Internationala a Persoanelor in Varsta”, iar la 16 decembrie 1991, Adunarea Generala a ONU a adoptat, prin Rezolutia 46/91, Principiile Natiunilor Unite pentru persoanele in varsta destinate a le permite sa traiasca mai bine in anii castigatirdquo;.

Sediu nou pentru Primaria Tortoman

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaFunctionarii publici din Primaria Tortoman se vor muta in curand in casa noua. Autoritatile locale au reusit sa achizitioneze un spatiu mult mai mare, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta. Cladirea este P+1 si a fost cumparata cu 150.

Festivalul Dan Moisescu, la debut

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCea de-a XIII-a editie a Festivalului - Concurs de Interpretare a Cantului, Dansului si Portului Popular Dan Moisescu a debutat joi seara, la Topalu. Festivalul este organizat de Consiliul Judetean Constanta, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Constanta, Consiliul local si Primaria Comunei Topalu, impreuna cu Caminul cultural din localitate.

Alimentarea cu apa din Baltagesti, blocata de firme fara putere financiara

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSistemul Electronic de Achizitii Publice (www.e-licitatie.ro) reprezinta o infrastructura informatica unitara care ofera institutiilor publice din Romania posibilitatea achizitionarii de produse, bunuri si servicii prin mijloace electronice.

Ziua Recoltei, in Nicolae Balcescu

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din localitatea Nicolae Balcescu organizeaza sambata, incepand cu ora 12.00, la caminul din localitate Ziua Recoltei. Cu acest prilej, reprezentatii administratiei publice invita cetatenii la sarbatoarea comunei.

Extinderea alimentarii cu energie electrica, in Targusor

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain localitatea Targusor are loc in aceasta perioada imbunatatirea infrastructurii de utilitati publice, prin extinderea retelei de energie electrica. in planul autoritatilor locale sunt prinse 30 de gospodari de pe strazile Zambilelor si Lalelelor.

Proiect de canalizare si amenajare a drumurilor la Seimeni

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Seimeni vor depune in cursul acestei luni la Guvern proiectul integrat privind introducerea canalizarii si amenajarea drumurilor in cele trei localitati. Luna aceasta vom depune la Guvern planul privind introducerea canalizarii in comuna si cu siguranta vom beneficia de ajutor guvernamental”, a declarat primarul din Seimeni, Lucian Blaj.

Hramul bisericii "Sfantul Dumitru", la Horia

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Horia au reusit sa rezolve o problema mai veche cu care se confrunta o parte dintre cetatenii localitatii. Sapte gospodarii erau alimentate cu energie electrica direct de la panoul Primariei Horia, iar masurarea nu se putea realiza corect.

Tinerii din Silistea primesc ajutor prin programul "Banii pentru liceu"

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Silistea incurajeaza educatia tinerilor care provin din familii defavorizate. Primarul din Silistea, Mihai Soare, a declarat ca tinerii beneficiaza de ajutor pentru continuarea studiilor, prin intermediul programului guvernamental Bani pentru liceurdquo;.

Mobilier nou pentru unitatile de invatamant din Pantelimon

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Pantelimon vor sa ofere copiilor cele mai bune conditii. Pentru a venii in sprijinul elevilor, la inceput de an scolar, Primaria a efectuat o serie de lucrari. in ceea ce priveste unitatile de invatamant, scoala veche-Scoala de Arte si Meserii Pantelimon- a fost reparata, intrucat a fost necesara amenajarea a doua sali de clasa.

Casele nationalizate nu vor mai fi retrocedate

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCasele nationalizate nu vor mai fi retrocedate proprietarilor, ci acestia vor fi despagubiti. De asemenea, actualii chiriasi vor putea ramane in case. Actul normativ va fi trimis spre promulgare presedintelui Traian Basescu. Legea caselor nationalizate a fost adoptata de Parlament cu 117 voturi "pentru", 79 "impotriva" si 28 de abtineri. Conservatorii, principalii sustinatori ai legii, au mobilizat in sedinta de plen cateva zeci de chiriasi ai caselor nationalizate ce sunt pe punctul de a fi evacuati din locuinte.

Viceprimarul din Mangalia a demisionat

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLiberalul Viorel Oleniuc si-a anuntat demisia din functia de viceprimar al municipiului Magalia. in cadrul unei conferinte de presa, el a explicat ca, dupa patru luni de zile, nu a reusit sa ajunga la nici un fel de colaborare cu actualul primar al municipiului Mangalia, Claudiu Tusac.

Criza in invatamant

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala A plecat Adominitei, a venit Anton Cristian Adomnitei a fost demis din functia de ministru al Educatiei pentru ca nu si-a indeplinit obligatia de a monitoriza dezbaterile din comisiile parlamentare, pentru a evita "derapaje" precum adoptarea Legii prin care au fost majorate salariile profesorilor cu 50%, a declarat marti, Calin Popescu Tariceanu.

Indemnizatii diferite pentru nasterile de gemeni si tripleti

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSenatorii au votat diferentierea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru nasterile de gemeni, tripleti si multipleti. Indemnizatia pentru nasterile simple va fi de 600 lei, pentru nasterile gemelare - 800 lei si 1.

Functionarii publici au intrat in greva

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaFunctionarii publici din directii de finantare, trezorerii, vami, case de pensii, directii de statistica, primarii, consilii judetene si directii pentru asistenta sociala si protectia copilului au inceput, joi, greva de avertisment de doua ore, cerand majorarea salariilor cu 50 la suta.

Vin banii de la Uniunea Europeana. Cum procedam?

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSprijin financiar pentru producatorii din sectorul vitivinicolGuvernul a aprobat in sedinta de miercuri masurile pentru care se acorda sprijin financiar producatorilor din sectorul vitivinicol, in conformitate cu Regulamentul CE nr. 479/2008 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole.Beneficiarii sprijinului financiar sunt producatorii din sectorul vitivinicol, persoane fizice sau organizatii ale acestora.

Depozitele romanilor sunt in siguranta

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCriza financiara mondiala a ajuns si in Romania. Pe fondul neclaritatilor si blocajelor, oamenii ales sa retraga sume importante din banci. Directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, sustine insa ca depunerile in sistemul bancar romanesc sunt sigure, pentru ca nicio banca nu are probleme de lichiditate, iar retragerile pe baza zvonurilor ar fi o greseala, mai ales ca BNR este pregatita sa sprijine bancile.

Parlamentarii dau foc bugetului de stat

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa ce pregatisera o avalansa de legi populiste care stateau sa cada direct in capul Guvernului, deputatii au revenit cu picioarele pe pamant. Ei au inceput sa respinga pe banda rulanta cadourile pentru electorat. Cu toate acestea, in Parlament sunt la rand zeci de proiecte care prevad mariri salariale, facilitati sau ajutoare de tot felul.Pomenile electorale au produs harababura generala in Parlament.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771