Sitirile editiei din data de 3 Octombrie, 2008

Valentin Vrabie, presedinte interimar al PSD Medgidia

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Judetean al PSD Constanta s-a intrunit, la sfarsitul spatamanii trecute, in sedinta extraordinara, la lucrari participand 188 de delegati, primarii si liderii social-democrati ai organizatiilor locale din judet.

Tratament dublu-bituminos pentru drumurile din Ciocirlia

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica locala din Ciociria nu a lasat deoparte infrastructura in ultimii patru ani, fiind preocupata de pietruirea tuturor drumurilor din localitate. Recent, Primaria Ciocirlia a demarat lucrarile de asfaltare cu tratament dublu-bituminos a celor 25 de kilometri de trama stradala din comuna.

Schimburi culturale intre francezii din Bourg-Blanc si comunitatea Dunareni

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din Aliman si oficialii francezi din Bourg-Blanc au o colaborare frumoasa de peste 17 ani. in anul 1990, francezi au descoperit satul Dunareni, din comuna Aliman, si s-au indragostit de frumusetea locului.

Amenjarea centrului civic din Adamclisi

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCentrul Cultural din Admaclisi va intra intr-un proces de modernizare. Autoritatile locale vor sa amenajeze spatiul verde si sa construiasca o fantana in mijlocul centrului. Primarul din Adamclisi, Emilian Burcea, sustine ca va incepe la intrarea in localitate, prin schimbarea bordurilor, amplasarea bancutelor si a plantelor verzi.

Modernizarea parcului in Pestera

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica locala din Pestera a demarat pe 23 septembrie proiectul Reabilitarea si extinderea parcului comunalrdquo;. Primarul comunei, Valentin Vrabie, a declarat ca modernizarea se va finaliza pe 15 decembrie. Cu acest prilej, vor fi create spatii de joc pentru copii, spatii de recreere pentru locuitori, precum si o fantana arteziana. Investitia ajunge la 700.000 de lei. Se vor crea alei peitonale, vor fi montate bancute, leagane si foisoare si se vor planta arbusti si flori”, a competat Vrabie.

Modernizarea iluminatului public in Deleni

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Deleni deruleaza un proiect pentru modernizarea sistemului de iluminat din cele patru sate care formeaza unitatea administrativ-teritoriala. Primarul comunei, Marian Dan, a decis sa initieze acest proiect pentru ca sistemul de iluminat din sate este degradat si nu mai asigura corespunzator iluminarea localitatilor.

Statie de epurare a apelor la Cobadin

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria din Cobadin a demarat anul acesta, un proiect in colaborare cu mai multi investitori olandezi pentru construirea unei statii de epurare a apelor uzate din toata localitatea pentru a oferi o calitate mai buna a apei de consum.

Modernizarea dispensarului din Poarta Alba

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Poarta Alba a aprobat, zilele trecute, in sedinta, rectificarea bugetului local pentru sustinerea unei serii de proiecte. Vom acorda fonduri Asociatiei Sportive Poarta Alba pentru o serie de modificari aduse bazei sportive.

Proiect de apa si canalizare in Oltina

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Oltina au elaborat un proiect integrat de apa si canalizare. Primarul din Oltina, Gheorghe Chirciu, a declarat ca vechea coloana de apa era facuta praf, doar din coliere. Ea era compusa dintr-un foraj din 1973 si un altul din 2002, o statie de repompare, o stratie de clorinare care nu este dotata cu instalatie de preparare a solutiei de clor, iar instalatiile elecreice, sanitare si de ventilare ale statiei au un grad avansat de uzura.

Proiect transfrontalier Lipnita-Kainargea

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria din Lipnita are in derulare un proiect de intretinere a drumurilor de pe raza celor sapte sate care intra in componenta unitatii administrativ-teritoriale a localitatii. intretinerea drumurilor consta in amenajarea unui strat de 15 centimetri de piatra pe mai multe portiuni care nu au beneficiat inca de asfaltare. La Canlia vor fi pietruiti sapte kilometri de drum, iar la Coslugea se fac lucrari de pietruire pentru 1,5 kilometri de drum”, a declarat viceprimarul din Lipnita, Ioan Burcea.

Parteneriat intre Asociatia Comunelor si Comunitatea Comunelor din Melle

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAsociatia Comunelor din Romania a invitat in judetul Constanta reprezentatii Comunitatii Comunelor din Cantonul Melle Franta. Oficialii au fost intampinati de presedintele ACoR Constanta, primarul comunei Cumpana, Mariana Giju, impreuna cu o parte a edililor constanteni.

Proiecte de dezvoltare locala dezabatute in Consiliul local Cernavoda

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLuni seara, consilierii locali din Cernavoda s-au intalnit pentru a dezbate peste 30 de proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi a sedintei ordinare si initiate de primarul orasului, d-na Mariana Mircea.

Racordarea satului Faurei la apa

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Baneasa, Gelu Iordache, intentioneaza sa rezolve probleme vechi ale comunitatii locale. Printre ele, se numara si lipsa apei in satul Faurei, un catun rupt de lume si de civilizatie, unde reteaua de alimentare cu apa este inca un lux, singura sursa fiind cismeaua de la intrarea in localitate.

"A Doua Sansa" pentru romii din Cuza Voda

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria Cuza Voda in parteneriat cu institutiile de invatamant vor demara programul guvernamental A doua sansa”, adresat persoanelor care au abandonat invatamantul obligatoriu (opt clase).

Au crescut pensiile

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa noua luni de la ultima majorare a punctului de pensie, varstnicii Romaniei se vor bucura in aceasta toamna de mai multi bani in buzunare. Valoarea punctului de pensie a fost majorata de la 1 octombrie cu 20%, de la 581, la 697,5 lei, pe fondul cresterii economice inregistrate de Romania in 2008.

Proiecte cu fonduri europene pentru Zona Metropolitana Constanta

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaMai multe proiecte de dezvoltare a Zonei Metropolitane (ZM) Constanta au fost prezentate la o intalnire a reprezentantilor autoritatilor locale judetene, proiecte ce vor putea fi realizate cu fonduri europene in valoare de circa 90 de milioane de euro.

Proiecte europene destinate rromilor

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaGrupuri de initiativa ale romilor din localitatile Harsova, Mircea Voda, Medgidia, Cumpana si Eforie in parteneriat cu primariile au depus, de curand, proiecte in valoare de peste un milion de euro in baza Programului Phare 2006 Accelerarea implementarii strategiei nationale de imbunatatire a situatiei romilorrdquo;.

Scoala din Castelu, castigatoarea proiectului "Jurnalistul castelan"

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain contextul transformarilor care au caracterizat societatea romaneasca in ultimul deceniu si jumatate, reforma sistemului educational ocupa un loc aparte: prin dinamica si cuprindere, ea a devansat majoritatea reformelor sectoriale, beneficiind de o importanta mobilizare de resurse umane si financiare in interior, iar pe plan extern de surse obtinute prin proiecte ale Bancii Mondiale si programe Phare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771