Sitirile editiei din data de 26 Septembrie, 2008

Modernizarea scolilor in Pecineaga

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Pecineaga au demarat lucrarile de reabilitare a unitatilor de invatamant de pe raza localitatii. Prin intermediul Hotararii de Guvern din 6 februarie 2008, autoritatile locale au primit 1,36 miliarde lei pentru reabilitarea si modernizarea scolii cu clasele I-VIII Vanatori.

Parc pentru copii si club pentru pensionari, in Tuzla

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din Tupzla au finalizat amenajarea unui parc pentru copiii din localitate, in incinta vechii scoli. De asemenea, in imediata apropriere a vechii scoli a fost reabilitata o cladire care s-a transformat intr-un club de pensionari.

Ziua Recoltei din Valu lui Traian

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Valu lui Traian organizeaza in acest sfarsit de saptamana Ziua Recoltei, eveniment ajuns la cea de-a V-a editie. in comuna vor fi astfel prezenti producatori de legume si crescatori de animale din tot judetul.

"Portile deschise ale arheologiei", la Harsova

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLa Harsova s-a desfaturat la sfarsitul saptamanii trecute o manifestare inedita, dedicata tuturor iubitorilor de istorie, dar in special elevilor si cadrelor didactice. Intitulat Portile deschise ale arheologiei”, evenimentul a debutat la Primaria Hirsova cu dezbaterea ,,Arheologia si educatia.

Steaua Dunarii, la Cernavoda

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul orasului Cernavoda vor organiza la sfarsitul lunii octombrie Festivalul de muzica usoara pentru copii Steaua Dunarii. Al doilea fluviu al Europei ca dimensiuni, Dunarea a reprezentat de-a lungul vremii sursa de inspiratie pentru muzicieni, poeti, prozatori, scenaristi. Iata ca si administratia locala de la Cernavoda, oras strabatut de acest fluviu, s-a gandit sa organizeze un festival de muzica usoara care sa poarte numele Steaua Dunarii si la care sa participe copii si tineri din localitatile riverane Dunarii.

Un nou virus gripal face ravagii

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaRomanii sunt sfatuiti sa se vaccineze impotriva gripei. Recomandarea medicilor este cu atat mai importanta cu cat in tara noastra au patruns trei noi tulpini de virusi, una dintre ele fiind insa complet noua.

Subventia la motorina nemultumeste agricultorii

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLiga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) sustine ca, desi campania de insamantare a culturilor de toamna este in plina defasurare, nu exista o procedura clara de acordare a subventiei de un leu pe litru pentru motorina.

Zilele Murfatlarului

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSute de localnici, copii, invitati si cetateni din localitatile invecinate au celebrat la sfarsitul saptamanii trecute Zilele Murfatlarului. Primaria si Consiliul Local Murfatlar, organizatorii evenimentului, au pregatit totul din timp pe stadionul din localitate.

Sanse pentru elevii inteligenti, dar saraci

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 15 septembrie, 1.025 de elevi saraci, dar capabili de performanta, de la tara ar fi trebuit sa invete in liceele de prestigiu din marile orase asa cum spune Legea 32/2008. Acest lucru nu s-a intamplat din cauza incetinelii cu care s-a realizat metodologia de aplicare a legii.

Legi speciale pentru alesii locali

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCamera Deputatilor a adoptat tacit, doua proiecte de lege, unul referitor la statutul alesilor locali, celalalt, privind legea administratiei locale. in cazul propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii privind Statutul alesilor locali, termenul constitutional pentru dezbatere si vot final expirase de 12 zile.

Invatamantul, la pamant

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPerformantele elevilor romani se afla mult sub media internationala Basescu: Voi conlucra cu orice guvern care nu raspunde intereselor oligarhiei Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in plenul Parlamentului, ca va conlucra cu orice guvern care raspunde provocarilor Romaniei de astazi si care nu raspunde intereselor oligarhiei, facand totodata apel la o campanie electorala bazata pe programe si politici.

BEJ a anuntat numarul alegatorilor pe colegii

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaBiroul Electoral Judetean al Circumscriptiei numarul 14, Constanta, a adus la cunostinta publica numarul de alegatori repartizati pe fiecare colegiu uninominal in parte, respectand astfel Calendarul stabilit de Guvern pentru Aplicarea Legii 35/2008.

Romania, locul II in Europa in topul "mamelor adolescente"

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaRomania ocupa locul doi in Europa, dupa Marea Britanie, in ceea ce priveste numarul de nasteri inregistrat la fete cu varste intre 15 si 19 ani, 13 la suta dintre mamele inregistrate in 2005 fiind adolescente, conform unui raport al Uniunii Europene.

Sedinta extraordinara a Consiliului Local Cernavoda

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea a convocat marti 23 septembrie consiliul local in sedinta extraordinara. Motivul intrunirii il reprezinta proiectul de hotarare privind aprobarea studiului de fezabilitate Sistem integrat de Reabilitare a sitemului de alimentare si canalizare a statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie pana la 50.

Bolile de inima provoaca moartea

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLa fiecare 26 de secunde o persoana sufera un infarct miocardic, iar la fiecare minut un om moare din aceasta cauza, boala coronariana ischemica fiind principala cauza de mortalitate din lume, care face anual mai multe victime decat cancerul, potrivit unui studiu lansat la Congresul de Cardiologie.

Colectarea deseurilor menajere, cu finantare europeana

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLocalitatile constantene sunt incluse intr-o serie de proiecte pentru gestionarea si colectarea deseurilor menajere, cu finantare din fonduri europene prin Schemele de finantare PHARE CES. intr-un comunicat de presa al Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta se precizeaza ca, in conformitate cu prevederile H.G. 349/2005 privind depozitarea deseurilor, cit si cu Planul Regional de Gestionare a Deseurilor, pina pe 16 iulie 2009, depozitele de deseuri din zona rurala se vor inchide si se vor reabilita, iar terenurile respective vor fi reintroduse in circuitul natural.

Vin miliardele de la Uniunea Europeana. Cum procedam?

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPlatile prin programul SAPARD au fost reluateAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit confirmarea din partea Fondului National din cadrul Ministerului Finantelor privind reluarea platilor pentru proiectele SAPARD aflate in derulare,a declarat pentru NewsIn Cornelia Mihai, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Gala Premiilor de Excelenta in Administratie

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAgentia OSC si Portalul National de Administratie Publica www.administratie.ro, impreuna cu Primaria Municipiului Brasov, organizeaza in 2008 cea de-a patra editie a Galei Premiilor de Excelenta Administratie.ro - un eveniment care evidentiaza cele mai bune rezultate din administratia publica locala din Romania.in acest an, evenimentul, care va avea loc pe 16 octombrie 2008 la Hotel Piatra Mare din Poiana Brasov, marcheaza Schimbul de generatii - recunoasterea eforturilor celor mai buni reprezentanti ai administratiei locale din mandatul trecut si prezentarea noilor alesi pentru mandatul 2008-2012.

Saracie lucie

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSe apropie iarna si numarul datorncilor la intretinere ar putea creste in urmatoarele luni. Asta pentru ca pretul utilitatilor s-a majorat considerabil, in vreme ce rata saraciei continua sa ramana ridicata in Romania.

Criza taloanelor din sanatate

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localainitiatorii Programului National privind Evaluarea Starii de Sanatate a Populatiei in asistenta medicala primara impun masuri stricte in derularea programului. Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, s-a vazut obligat sa ia unele decizii in contextul in care o serie de case de asigurari de sanatate din tara au in dulapuri zeci de mii de plicuri ale taloanelor de sanatate care, in mod normal, ar fi trebuit sa fie deja in posesia populatiei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771