Sitirile editiei din data de 19 Septembrie, 2008

Copiii din Albesti si Harsova, victime ale jocului politic

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratiile publice conduse de primari democrati au ajuns sa se confrunte cu o situatie paradoxala. Autovevehiculele destinate transportului copiilor au fost solicitate inapoi de Ministerul invatamantului, iar sute de copii sunt fortati sa umple prin ploaie si prin frig din cauza certurilor politice.

Ajutor guvernamental pentru locuitorii din Comana

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Comana, Ion Adam, a declarat ca in localitate va incepe derularea unui program guvernamental. Aproximativ 115 persoane vor primi ajutoare constand in 20 kilograme de faina si 6 kilograme de zahar.

Investitii in gradinitele de la Amzacea si General Scarisoreanu

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Amzacea au inceput constructia gradinitelor din Amzacea si General Scarisoreanu. Primarul din Amzacea, Radu Constantin, a declarat ca valoarea celor doua cladiri este de aproximativ 18 miliarde lei.

Vin miliardele de la Uniunea Europeana. Cum procedam?

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaFonduri pentru silozuri si ferme de lapte prin Fermierul 2Agricultorii ar putea beneficia de fonduri suplimentare, prin programul Fermierul 2, finantat prin SAPARD, fonduri care vor fi destinate investitiilor in fermele de crestere a animalelor de lapte si investitiilor in silozurile pentru cereale.

Scoala copiilor si scoala parintilor, in Independenta

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Independenta continua lucrarile la proiectul de consolidare a scolii din localitate. Primarul din Independenta, Cristea Gascan, sustine ca unitatea de invatamant necesita lucrari urgente de reabilitare, avand in vedere ca scoala a fost construita in anul 1908, iar singurele lucrari de reabilitare si consolidare au fost realizate in anul 1986. in cele noua sali de clasa care existau in scoala Independenta, au invatat pana anul acesta aproximativ 350 de copii, care veneau la cursuri in doua schimburi datorita numarului mic de sali de clasa.

Modernizarea unitatilor de invatamant din Dumbraveni

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaElevii din Dumbraveni vor avea parte de conditii mai bune pentru desfasurarea orelor in curs in iarna care urmeaza. Primarul din Dumbraveni, Gheorghe Cenusa, a pregatit unitatile de invatamant pentru venirea iernii.

Scoala noua in satul Mireasa

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Targusor au pregatit din timp unitatile de invatamant pentru inceperea anului scolar. Elevii si parintii din Mireasa au avut o surpriza placuta cand au descoperit ca vechea scoala a fost modernizata total.

Canal de protectie impotriva inundatiilor la Nuntasi

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrecipitatiile abundente cazute in ultima saptamana pe raza judetului au facut pagube si in localitatea Nuntasi. O ploaie torentiala a dus la inundarea urgenta a unor dependente. Pentru a preveni situatiile de urgenta, autoritatile locale au decis amenjarea unui canal de protectie de jur -imprejurul satului Nuntasi.

Inaugurarea scolii din Baraganu

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul sediu al Scolii Generale cu clasele I-VIII Emil Garleanurdquo; din Baraganu a fost inaugurat pe 15 septembrie. La festivitatea de deschidere a noului an scolar au participat inspectori din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), precum si inspectorul general scolar Marian Sarbu, vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Cristinel Dragomir, primarul comunei, Constantin Bentea, primari din localitatile apropiate.

Camin cultural nou in Gradina

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Gradina au finalizat lucrarile de constructie a caminului cultural. Investitia a constat in schimbarea acoperisului, finisari interioare, grupuri sanitare, montarea unei centrale termice, parchet, dotarea bucatariei cu utilitati, mese si scaune. Reabilitarea caminului a fost demarata in aprilie si finalizata la sfarsitul lunii august. Tabara pentru copiii La initiativa primarului din Gradina, Gabriela Iacobici, 27 de copii care provin din familii nevoiase, alaturi de trei insotitori, au petrecut o vacanta de neuitat la mare, in perioada 4-10 septembrie.

Majoritatea drumurilor din Fantanele vor fi reabilitate

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSeful administratiei publice din Fantanele, Gheorghe Popescu, a declarat ca in localitate se deruleaza proiectul de bituminozare a drumurilor interioare. Se toarna tratament bituminos pe aproximativ 8 kilometri de drum.

Apa si canalizare in Cogealac si Tariverde

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Cogealac vor semna in aceasta perioada conventia pentru programul de apa si apa uzata. Valoarea programului este de 6 milioane euro, iar documentul marcheaza inceperea procedurilor de achizitie. Proiectul prevede construire a doua statii de epurare, in Cogealac si Tariverde, amenjarea canalizarii in cele doua localitati si implementarea sistemului de alimentare cu apa in Tariverde.

Proiect pentru construirea unei gradinite in Topraisar

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaO parte a sefilor administratiilor publice s-a confruntat in aceasta perioada cu probleme legate de autorizarea institutiilor de invatamant. Autoritatea de Sanatate Publica a refuzat acordarea avizelor in lipsa spatiilor proprii desfasurarii activitatilor de invatamant si a reabilitarilor.

Inundatii puternice in Sinoe

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCetatenii din Sinoe au trait momente de graoza la inceputul acestei saptamani. O ploaie puternica a inceput sa cada in jurul orei 02.00, timp de o ora, inregistrandu-se o cantitate de precipitatii de 117 litri pe metrul patrat. in urma solicitarilor autoritatii locale, la Sinoe au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogeardquo; al judetului Constanta, care i-au ajutat pe localnici sa scoata apa din case si gospodarii.

Lucrari de proasta calitate la scoala din Mereni

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLucrari de proasta calitate, suparare si amanarea inceperii scolii in conditii foarte bune. Toate acestea au avut loc la Mereni, unde unitatea de invatamant a fost reabilitata si extinsa de SC Jhon SRL Calarasi.

Se suspenda depunerea cererilor de finantare

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaMinisterul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a anuntat ca incepand cu data de 16 octombrie se suspenda procesul de depunere a cererilor de finantare in cadrul axei prioritare 2 imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport”, domeniului major de interventie 2.

Etapa a patra a Campionatului Judetean de Fotbal

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCampionatul Judetean de Fotbal a continuat cu etapa a patra, in care Unirea Topraisar a ramas singura formatie cu patru victorii in tot atitea meciuri. Marea invinsa a rundei este Vointa Siminoc, care a pierdut pe terenul unei echipe aflate printre codase in sezonul trecut.

Chirila, sef de campanie la PDL

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPedelistii constanteni au aprobat echipa care va coordona activitatea pe perioada campaniei electorale a alegerilor parlamentare. Conducerea Partidului Democrat-Liberal filiala Constanta a stabilit in sedinta Biroului Permanent Judetean, ca echipa de campanie sa fie formata din Constantin Chirila, Constantin Avatafului, Vicentiu Petrescu, presedintele democrat-liberalilor de la municipiu, Constantin Florian si Coca Tudor.

Adio fast-food in scoli!

19 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaincepand cu saptamana trecuta, elevii nu mai au voie sa bea la scoala decat apa plata sau minerala. La chioscurile alimentare din incinta unitatilor de invatamant nu vor mai gasi nici un fel de bautura racoritoare, si asta pentru ca aceste produse au fost interzise. Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor, elaborata de specialisti in nutritie, la cererea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a devenit litera de lege.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771