Sitirile editiei din data de 12 Septembrie, 2008

Boala de putere sau cand interesele personale sunt mai presus de cele colective

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaChirita voteaza impotriva dezvoltarii orasului In ultimele doua sedintele de consiliu local ce au avut loc in data de 23 august si 5 septembrie, printre punctele de pe ordinea de zi, se aflau si 3 obiective ce vizau dezvoltarea orasului, respinse de consilierii PNL, in frunte cu fostul primar Ionel Chirita.

Partidul Democrat-Liberal propune un candidat de valoare pentru Parlamentul Romaniei: Senol Zevri

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaFiliala Constanta a Partidului Democrat-Liberal (PD-L) si-a desemnat candidatii pentru alegerile pentru Parlamentul Romaniei care vor avea loc pe 30 noiembrie. PD-L isi propune cistigarea alegerilor si formarea guvernului. Dupa cum se stie, alegerile parlamentare vor avea loc anul acesta dupa un sistem uninominal. in acest sens, pentru Camera Deputatilor, judetul Constanta a fost impartit in 10 zone, numite colegii, in care partidele vor avea, fiecare, cite un candidat, care se va lupta sa atraga voturile cetatenilor din acea zona si, eventual, sa devina reprezentantul lor in Camera Deputatilor.

Primii locuitori ai comunei Lumina sunt racordati la reteaua de gaze naturale.

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaReteaua de gaze a localitatii Lumina are o lungime de aproximativ 30 km. In bugetul si in planul de investitii al anului 2008 administratia locala a aprobat finatarea si realizarea a 15 km de retea de gaze.

Caminul cultural din Ciobanu va intra in reabilitare

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDesi comuna Ciobanu are 3520 de locuitori, nu dispune de o locatie propice desfasuarii activitatilor culturale si recreative. in aceste conditii, cetatenii din comuna solicita folosirea vechii cladiri a caminului cultural pentru organizarea nuntilor.

Inaugurarea gradinitei in Nicolae Balcescu

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaScoala de Arte si Meserii din Nicolae Balcescu va intra in reabilitare totala in martie, cand se vor construi grupuri sanitare interioare, instalatii termice, acoperisul si pardoseli. Valoare lucrarilor este de 2 miliarde lei, bani veniti de la guvernul Romaniei prin Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.

Obiective de interes public din Horia

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria Horia au in lucru mai multe obiective. Primul proiect se refera la infrastructura rutiera-pietruirea drumurilor satesti in Horia, iar valoarea sa este de 105.860 lei. Al doilea proiect prevede impietruirea drumurilor de acces catre gospodariile locuitorilor din Horia si Tichilesti, in suma de 190.

Baza sportiva, in Vulturu

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDesi numarul populatiei din Vulturu este de doar 750 de locuitori, sportul este foarte practicat in mica comunitate. Primarul din Vulturu, Eugen Berbec, a declarat ca in localitate sunt peste 50 de persoane legitimate la asociatia sportiva.

Proiecte de dezvoltare economica in Pantelimon

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Pantelimon a elaborat recent un numar important de proiecte de dezvoltare economica si sociala a localitatii pe termen scurt, mediu si lung, care au menirea sa transforme comuna intr-o localitate cu adevarat moderna.

Terenuri de sport la Istria si Nuntasi

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica din Istria a inceput amenjarea terenurilor de sport in Istria si Nuntasi, amplasate in curtile unitatilor de invatamant. Terenul din Nuntasi este aproape finalizat. El are 52 metri lungime si 21,5 metri latime, fiind dotat cu tribune si nocturna.

Prefectura are birou la Harsova

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrefectura Constanta a infiintat un Oficiu Prefectural in orasul Hirsova, care a devenit functional din aceasta saptamana. Oficiul are ca scop realizarea atributiilor ce revin Prefecturii Constanta, conform Hotaririi Guvernului nr.

Case noi pentru patru familiile nevoiase din Cumpana

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaEmotie si multa fericire s-a citit pe chipul celor patru familii nevoiase din Cumpana care au, de ieri, case noi. Beneficiarii celor patru locuinte au indeplinit criteriile de selectie din proiectul Habitat for Humanity: nevoia de locuinta, dorinta de parteneriat si un venit modest, dar sigur”, a declarat, inainte de inugurarea locuintelor, directorul executiv al Habitat four Humanity Cumpana, Iulia Mercas.

Spatiile verzi o prioritate pentru edilul Cernavodei

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda a reorganizat serviciile privind gospodarirea localitatii. Activitatea de salubrizare este asigurata de 5 formatii de lucru care acopera toate zonele si lucreaza pentru intretinerea curata a orasului.

Hramul bisericii Nasterea Maicii Domnului in Pestera

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCredinciosii din Pestera au celebrat saptamana aceasta hramul bisericii din localitate, Nasterea Maicii Domnului. La biserica veche de peste 100 de ani s-au adunat cu mici cu mare femei si batrati, alaturi de care au participat autoritatile locale in frunte cu primarul din Pestera, Valentin Vrabie.

Inters maxim pentru noua generatie in Gradina

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLa initiativa primarului din Gradina, Gabriela Iacobici, 27 de copii care provin din familii nevoiase, alaturi de trei insotitori, au petrecut o vacanta de neuitat la mare, in perioada 4-10 septembrie.

Scoala incepe in bune conditii la Garliciu

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localainlocuirea retelei de apa potabila, dotarea scolilor cu calculatoare, pietruirea si asfaltarea integrala a drumurilor, modernizarea terenului de sport si amenajarea unei sali de sport sunt obiective pe care primarul comunei Garliciu, Constantin Cimpoiasu, si-a propus sa le realizeze in acest mandat.

Festivalul Concurs "Dan Moisescu"-in Topalu

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCea de-a XIII-a editie a Festivalului-Concurs de Interpretare a Cantecului Traditional Romanesc Dan Moisescu”, eveniment organizat de Consiliul Judetean Constanta, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Primaria si Consiliul Local din Topalu, se deschide pe 8 octombrie, cu o parada a costumului popular, urmata de seara de concurs. Pe 10 octombrie va avea loc festivitatea de premiere a tinerilor interpreti.

Contorizarea gospodariilor din Seimeni continua

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica din Seimeni a pregatit unitatile de invatamant pentru inceperea anului scolar. Am alocat 12000 lei pentru achizitionarea lemnelor, iar igineizarea cladirilor s-a finalizat. Copiii din clasele I-IV din Seimeni Mici nu vor incepe scoala in localitate, deoarece cladirea nu a fost finalizata.

Scoli la standarde europene, in Crucea

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaincepand din toamna acestui an, toti copiii din comuna Crucea vor invata in scoli moderne. Primaria Crucea a demarat anul acesta proiectul de reabilitare a scolilor din localitatile Siriu si Crisan unitati de invatamint in care invata aproximativ 100 de copii. Conform afirmatiilor primarului, Gheorghe Frigioi scolile nu au mai fost reabilitate de foarte multi ani, motiv pentru care necesitau raparatii drastice.

Politie Comunitara, in Tortoman

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Tortoman intentioneaza sa infiinteze Politia Comunitara. Primarul din Tortoman, Lucian Chitic, sustine ca in localitate nu exista paza, pentru ca fostul primar nu a achitat facturile fostei societatii de paza si protectie.

Baza sportiva in Silistea

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaGuvernul Romaniei a aprobat, pe 25 august, in baza Ordonantei nr. 7 din 19 ianuarie 2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, proiectul comunei Silistea privind amenajarea unei baze sportive.

Canalizare si alimentare cu apa in Ghindaresti

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Ghindaresti face demersuri sa atraga fonduri pentru a finaliza proiectul de canalizare, statie epurare si extindere a retelei de alimentare cu apa din comuna. Potrivit afirmatiilor primarului, Vasile Simon proiectul presupune inlocuirea si extinderea retelei cu aproximativ doi kilometri de conducta, pe cinci strazi din localitate.

Preotii scapa de CNSAS

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAmendamentul prin care preotii nu mai pot fi verificati de CNSAS a fost aprobat marti cu 5 voturi in favoarea acestei decizii, 2 voturi impotriva si o abtinere. Presedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai, a declarat la sfarsitul dezbaterilor ca va insista in aprobarea amendamentului sau, prin care preotii sa poata fi verificati, la cererea cultelor din care fac parte.

Experimentul secolului

12 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaExperimentul Large Hadron Collider, prin care se incearca recrearea conditiilor Big Bang-ului, a ingrozit deja intreaga lume. Exista deja foarte multe scenarii pesimiste care sustin ca ceea ce se va intampla in tunelul de la granita dintre Elvetia si Franta va declansa o gaura neagra care va inghiti pamantul. Practic, experimentul Large Hadron Collider ar putea provoca sfarsitul lumii, sustin unii cercetatori.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771