Sitirile editiei din data de 5 Septembrie, 2008

Vin miliardele de la Uniunea Europeana. Cum procedam?

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAPDRP a implementat planul pentru reluarea platilor SAPARD Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a finalizat implementarea Planului de Actiune pentru remedierea deficientelor semnalate in cadrul Programului SAPARD, in conformitate cu observatiile si recomandarile Comisiei Europene.

Igienizarea unitatilor din invatamant din Oltina

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLucrari complexe de pregatire a anului scolar au loc si in comuna Oltina si satele aferente. Consiliul Local si Primaria au efectuat igienizari si zugravigrea majoritatii scolilor. La unitatea din Satu Nou a fost schimbat acoperisul, cladirea a fost consolidata, instalatia electrica inlocuita, geamurile si usile, realizate grupuri sanitare si aductiunea de apa.

Reabilitarea drumului comunal Lipnita-Cuigiuc

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria din Lipnita are in derulare un proiect de intretinere a drumurilor de pe raza celor sapte sate care intra in componenta unitatii administrativ-teritoriale a localitatii. Modernizam si reabilitam drumul comunal DC 41 Lipnita-Cuigiuc.

O noua editie a Campionatului Judetean de Fotbal

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLa inceputul lunii septembrie a demarat o noua editie a Campionatului Judetean de Fotbal. Anul acesta s-au aliniat la start nu mai putin de 40 de echipe, impartite in trei serii. Scorul primei etape a fost realizat de Sacidava Aliman, care s-a distratrdquo; cu nou-infiintata Progresul Dobromir si s-a instalat in fruntea clasamentului Seriei Sud.

Ciocarlia s-a asociat pentru implementarea proiectelor cu finantare europeana

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Ciocarlia, intrunit in sedinta ordinara, a aprobat mai multe hotarari importante pentru comunitate. Primele doua hotarari se refera la rectificarea de buget pentru anul 2008 si inventarierea domeniului public.

Primaria Cernavoda promoveaza proiecte ce vizeaza sportul si sanatatea

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, doamna Mariana Mircea a initiat de curand un proiect prin care promoveaza desfasurarea activitatilor sportive. Proiectul consta in construirea a 3 bazine de inot in aer liber in trei zone diferite ale orasului.

Forarea putului de apa in Stefan cel Mare

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain localitatea Saligny, autoritatile deruleaza mai multe proiecte importante. Primarul din comuna Saligny, Gabriel Tatulescu, a declarat ca au fost igienizate trei scoli si tot atatea gradinite, fiind pregatite pentru inceperea anului scolar.

Colaborare transfrontaliera Deleni- Dobrichka

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria din Deleni, in colaborare cu localitatea Dobrichka, din districtul Dobrich Bulgaria, continua demersurile realizarii unui proiect transfrontalier in agricultura. Discutiile purtate de actualul primar al localitatii, Marian Dan, cu partea bulgara sunt pe calea buna. in prezent, obiectivul imediat al proiectului este infiintarea Asociatiei Transfrontaliere Romano-Bulgara a Producatorilor Agricoli”, dupa care se doreste infiintarea unui secretariat pentru obtinerea unei finantari pentru amenajarea unei piete agroalimentare in Deleni.

Dansatorii din Cuza Voda au ajuns la Afyon

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAnsamblul Folcloric Convietuiri din Cuza Voda a participat in perioada 23-31 august la Festivalul de Folclor din Afyon. La manifestare au luat parte formatii si interpreti din 20 de tari. Ansamblul a fost format din 34 de persoane plus insotitori, respectiv 12 perechi de dansatori, translatori etc.

Zilele comunei Cobadin

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Cobadin a intrat intr-un program pentru amenajarea unui teren de sport de aproximativ 2.000 de metri patrati, la standarde moderne, in incinta Grupului Scolar din Cobadin. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Cristian Telehoi, reprezentantii Primariei s-au prezentat pentru a doua ora la Cancelaria primului ministru pentru a inainta dosarul complet in vederea obtinerii finantarii pentru demararea lucrarilor de amenajare a terenului de fotbal in localitate.

Baza sportiva in Adamclisi

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Adamclisi sunt pe ultima suta de metri pentru obtinerea avizelor necesare pentru baza sportiva, stadion tip I. Reprezentatii localitatii sustin ca daca reusesc obtinerea la timp a tuturor documentelor, comuna are toate sansele sa beneficieze de o baza sportiva moderna.

Amenjarea drumurilor in Ion Corvin

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul de pietruire si amenjare a drumurilor continua in comuna Ion Corvin si satele aferente. Este vorba de 19 kilometri in Viile si Ion Corvin si 2 kilometri in Raristea. Trei kilometri sunt deja pietruiti si trebuie asfaltati.

Castelu se dezvolta pe orizontala

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Castelu, intrunit in sedinta ordinara pe 29 august, a analizat o serie de proiecte. in afara aprobarii actualizarii inventariului bunurilor ce alcatuiesc domeniul public al comunei Castelu, consilierii au analizat Regulamentul de Organizare si Functionare a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta.

Reabilitarea unitatilor de invatamant din Baneasa

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa mai multe amanari, autoritatile au inceput efectuarea lucrarilor de reabilitare la Liceului Teoretic din Baneasa. Acestea erau planificate sa inceapa in septembrie anul trecut, insa dupa ce constructorul a constatat ca fundatia nu mai era in acelasi stadiu in care se facuse expertiza constructiei in 2005, a trebuit sa se refaca proiectul, pentru ca demararea lucrarilor insemna realizarea unei cladiri care ar fi prezentat riscuri.

Hotii au furat cablurile Romtelecom din Aliman

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaO situatie neplacuta a creat un sir de problme in comuna Aliman. Pe 16 august, hoti neidentificati au furat 2,5 kilometri din reteaua de cabluri a Romtelecom. Primarul din Aliman, Gheorghe Topalu, s-a aratat extrem de suparat de incident.

Mitrea si-a dat demisia din Parlament

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDeputatul social-democrat Miron Mitrea si-a anuntat, in plenul Camerei Deputatilor, demisia din acest for, motivand ca recurge la acest gest pentru a nu i se mai spune ca se ascunde in spatele imunitatii.

Revolta taranilor

5 Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaStarea agriculturii romanesti scoate fermierii in strada. Disperati, dupa ani intregi in care au cerut sprijin concret din partea statului pentru a scoate agricultura de sub sapa de lemn, fermierii declanseaza protestele de toamna.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771