Sitirile editiei din data de 29 August, 2008

Constanta va avea cel mai mare parc eolian terestru din Europa

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaGrupul ceh CEZ a preluat, marti, 26 august, de la Continental Wind Partners, doua proiecte de energie eoliana situate la nord de Constanta, care vor avea o capacitate totala de 600 MW, iar costurile pentru finalizarea investitiei se vor ridica la 1,1 miliarde euro.

O noua unitate de invatamant pentru prescolari, in Sinoe

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din Mihai Viteazu au inceput de curand lucrarile la gradinita din Sinoe. Este amplasata langa scoala, iar valoarea sa este de 7 milirade lei. Constructia va avea 2 sali pentru grupa mare si mica, un cabinet medical, grupuri sanitare interioare, vestiare pentru personal si copii etc.

Sarbatoare in comuna 23 august

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSarbatorirea zilei comunei 23 August a adunat laolalta mii de oameni. Petrecaretii s-au strans pe stadion pentru a petrece si a asista la surprizele pregatite de primarie si Consiliul Local(CL) 23 August.

Consilierii locali din Tuzla il vor demite pe viceprimar

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Tuzla s-a intrunit pe 29 august in sedinta pentru dezbaterea proiectului de hotarare referitor la schimbarea din functie a viceprimarului, Marian Saracila. Initiatorii proiectului sunt sapte consilieri locali.

Gradinita in Sacele

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Sacele au demarat lucrarile de reabilitare a gradinitei din localitate. S-a inlocuit geamurile si tamplaria, iar termenul de finalizare este 10 septembrie. De asemenea, pentru o mai buna luminozitate, s-au montat lampi noi si s-au creat ferestre. Gradinita se va dota cu mobilier nou. intr-o sala speciala vor fi montate cinci calculatoare. Valoare lucrarilor este de aproximativ 2 miliarde lei, bani care provin din bugetul local”, a declarat primarul din Sacele, Ion Oprea.

Iginizarea scolilor in Albesti si Cotu Vaii

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaUnitatile de invatamant au intrat si in atentia primarului din Albesti, Gheorghe Moldovan. Aceasta a declarat ca angajatii primariei au inceput igineizarea scolilor din Albesti si Cotu Vaii. La scoala din Albesti s-a montat parchet, s-au realizat reparatii interioare, zugraveli interioare si extierioare.

Unitatile de invatamant din Independenta intra in reabilitare

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Independenta va demara in curand lucrarile de reabilitare si extindere ale scolii generale din localitate. Potrivit afirmatiilor primarului comunei Independenta, Cristea Giscan unitatea de invatamint necesita lucrari urgente de reabilitare, avand in vedere ca scoala a fost construita in anul 1902, iar singurele lucrari de reabilitare si consolidare au fost realizate in anul 1986.

Centrale eoliene la Fantanele

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Fantanele, Gheorghe Popescu, continua seria investitiilor in infrastructura locala. El a declarat ca in prezent se lucreaza la realizarea drumurilor, respectiv 3,5 kilometri dintr-un total de 8 kilometri.

Baza sportiva la Cerchezu

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Cerchezu a intocmit documentatia necesara pentru depunerea dosarului referitor la infiintarea unei baze sportive intre satele Viroaga si Cascioarele. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Ion Constantinescu, dosarul cu toate actele necesare pentru construirea bazei sportive in mediul rural a fost depus la Cancelaria Primului Ministru si acum se asteapta un raspuns de la comisia care analizeaza dosarele.

Gradinita si teren de sport, in Topraisar

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria din Topraisar si-a propus sa construiasca o gradinita in satul Potarnichea, intrucit educatoarele si prescolarii din localitate isi desfasoara activitatea in aceeasi cladire cu elevii din clasele I-VIII, in scoala din sat.

Primaria Dumbraveni face curatenie in documente

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSeria neregulilor din fostele administratii locale continua sa iasa la iveala dupa plecarea fostilor primari din fotoliile pe care le-au ocupat timp de patru ani. in comuna Dumbraveni de exemplu, noul primar se confrunta cu lipsa mai multor documente din contabilitatea Primariei.

Scoala noua pentru elevi din Baraganu

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Baraganu, Constantin Bentea a declarat ca in localitatea s-a construit o scoala nou-nouta pentru cei 250 de elevi din localitate, din clasele I-VIII. incepand cu anul scolar 2008-2009, copiii din satul Baraganu vor invata intr-o noua unitate de invatamant dotata la standarde europene.

Infrastructura noua in cartierul tinerilor din Amzacea

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain localitatea Amzacea autoritatile locale mai au de efectuat lucrari de pietruire pe 10 kilometri de strazi din cei 44 de km existenti pe raza comunei. Seful administratiei publice, Constantin Radu, sustine ca Primaria comunei Amzacea a demarat de curand un nou proiect de pietruire pentru 2 kilometri de drum in localitatile Amzacea si Casicea. Potrivit afirmatiilor primarului, Constantin Radu, in aceasta perioada se executa lucrari de pietruire pe o distanta de aproximativ 1,5 kilometri in cartierul nou din Amzacea, urmand ca lucrarile sa se continue pe 500 metri in satul Casicea.

Reabilitarea drumurilor din Lazu

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul Comunei Agigea, Cristian Cirjaliu, a declarat ca dupa instalarea sa in functie a demarat un amplu proces de reabilitare a localitatii. Am o mostenire grea, dar pe care trebuie sa o duc pana la capat.

Investitii in scolile din Pecineaga

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaUnitatile scolare din Pecineaga si satul Vanatori au intrat in reparatii capitale si lucrari de modernizare. Primarul din Pecineaga, Niculae Stan, sustine ca scoala cu clasele I-IV din Vanatori va cuprinde lucrari de reabilitare, in scoala generala nr. 1 din Pecineaga se va efectua reabilitare, iar gradinita din Pecineaga va avea parte de reparatii capitale. in cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din spatiul rural, Consiliul Local Pecineaga a depus proiectul Realiizare baza sportiva cu teren de fotbal omologabil Tip Irdquo;.

Scoala din Mereni, pe ultima suta de metri

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Mereni fac efeorturi pentru finalizarea unitatii de invatamant din comuna. Primarul din mereni, Gheorghe Chiriac, sustine ca lucrarile au fost intrerupte pentru un timp din cauza lipsei unor materiale, ce nu fusesera furnizate la momentul stabilit.

Comana este membra a Asociatiei Dobrogea

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliulul Local Comana, intrunit miercuri in sedinta extraordinara, a aprobat hotararea de participare a consiliului in cadrul Asociatiei de dezvoltare intercomunitara Dobrogeardquo;. Consilieri locali au aprobat astfel asocierea comunei Comana cu unitatile administrativ-teritoriale ale judetului Constanta in cadrul asociatiei de dezvoltare intercomunitara, persoana juridica de drept roman. A fost aprobat actul constitutiv al Asociatiei de Dezvoltare intercomunitara si statutul asociatiei.

Scoli in ruina

29 August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCu putin timp de inainte de noul an scolar, medicii Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana (ASPJ) Constanta au depistat, in urma unor analize atente, ca un numar important de unitati de invatamant, in special din mediul rural, nu au autorizatii sanitare de functionare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771