Sitirile editiei din data de 15 Noiembrie, 2006

din noiembrie la cernavoda s-a infiintat Serviciul de Pasapoarte

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaincepand cu miercuri, 8.11.2006, cernavodenii nu mai sunt nevoithorn;i sa se deplaseze la Constanthorn;a pentru a intra in posesia unui paordm;aport, cu menthorn;iunea pentru persoanele majore sau emitere paordm;apoarte simple, schimbari de nume sau preschimbari.

Festivalul "I.D.Chirescu" - un real succes la Cernavodã

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Cultura Asa cum va anuntam in numarul trecut, lansand totodata invitatia de a participa la un eveniment deosebit, recent s-a desfasurat la Cernavoda cea de a XXV- a editie a Festivalului I. D Chirescurdquo;.Pentru cei ce nu au fost prezenti la aceasta renumita manifestare ii prezentam in continuare pe cei ce au participat, sambata, 4 noiembrie, la sectiunea laica: Corul Dunareanardquo; Isaccea, dirijor prof.

Dezbatere publica pe tema deseurilor radioactive

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Orasului Cernavoda, in colaborare cu ANDRAD - Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive - organizeaza dezbaterea publica pornind de la tema: Prezentarea activitatilor pe care ANDRAD le desfasoara in zona Cernavodardquo;.

Taxa de trama stradala - necesitate pentru drumurile din Medgidia

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria Medgidia a realizat recent un studiu privind opinia cetatenilor fata de starea drumurilor in Medgidia si infiintarea taxei de trama stradala.In privinta gradului de satisfactie a cetateanului fata de calitatea drumurilor, din totalul subiectilor intervievati un procent de 83,33% s-au declarat nemultumiti si foarte nemultumiti. Concluzia este ca drumurile sunt proaste! Suntem de acord.

Sarut mana mamico, Sarut mana taticule, Am venit !

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localabull;Indemnizatia de crestere a copilului. Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, se acorda mamei sau tatalui, daca au realizat venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.

Primaria municipiului Medgidia - Campanie de atentionare a soferilor care conduc masini de mare tonaj

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaTraficul masinilor de mare tonaj din Medgidia s-a accentuat in ultima perioada, aceasta datorandu-se faptului ca au crescut numarul agentilor economici ce au ca obiect de activitate productia materialelor de constructii, si a santierelor care construiesc supermaketuri, blocuri de locuinte.

Primaria Medgidia, alaturi de oameni

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia sprijina infiintarea unei asociatii a persoanelor cu handicap din Medgidia, asociatie ce va purta numele Alaturi de oamenirdquo;. Asociatia isi propune sprijinirea persoanelor cu handicap din Medgidia, Valea Dacilor si Remus Opreanu.

POLITIA COMUNITARA MEDGIDIA VA INFORMEAZA !

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Actualitatebull;Conform H.C.L.nr.3/2006, cap.XV, Detinatorii de autoturisme care au domiciliul in Medgidia si cei care se afla in tranzit in localitate, au obligatia de a parca in zonele special amenajate, respectiv parcarile:bull;str.

Parcul industrial alternativa favorabila pentru dezvoltarea economica a Medgidiei

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaInfiintarea Parcului industrial Medgidia reprezinta alternativa favorabila pentru atragerea investitiilor si renasterea activitatii economice in zona. Parcul Industrial Medgidia se va afla in vecinatatea satului Valea dacilor pe un teren in suprafata de 500 ha. Caracteristicile geografice favorabile arata oportunitatea infiintarii unui parc industrial in zona Medgidia iar avantajele pentru municipiul nostru sunt urmatoarele: bull;cresterea numarului locurilor de munca in diverse domenii ( industrie, comert, transport, servicii ),bull;sporirea investitiilor straine directe,bull;crearea si dezvoltarea unor industrii de inalta tehnologie, bull;dezvoltarea activitatilor care sa determine angajarea personalului inalt calificat, bull;producerea de bunuri si servicii competitive pe pietele interne si internationale.

Medgidia peste hotare !

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaIn perioada 19 24 noiembrie, o delegatie a Liceului teoretic Nicolae Balcescu va participa la conferinta internationala Young European School Conference care se va desfasura in localitatea Noordwijk din Olanda.

Mai multe case in Medgidia

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaDirectia de administrare a domeniului public din cadrul Primariei Medgidia a organizat recent licitatie concesionare loturi pentru constructia de case. Au fost scoase la licitatie 21 de loturi in suprafata de 300 mp fiecare, in zona de est a municipiului unde se dezvolta un cartier nou de locuinte. La licitatie s-au inscris peste 50 de solicitanti adjudecandu-se toate loturile. Este a opta licitatie organizata anul acesta de Primaria Medgidia, in total au fost concesionate sau vandute 57 de locuri pentru constructia de case in zonele est (str.

In atentia administratorilor / presedintilor asociatiilor de proprietari/chiriasi

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

SocialReprezentantii SC Edilmed si asociatiilor de proprietari/chiriasi, stabilesc impreuna consumul general de energie termica si incheie un proces verbal, lunar, pana la data de 3 a lunii. Pe baza datelor cuprinse in procesul-verbal constatator, asociatia de proprietari/chiriasi defalca consumul general pe consumatori individuali.

Corpul de control al Primariei in actiune !

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaInspectorii din cadrul biroului Corp Control al Primariei municipiului, realizeaza permanent controale la agentii economici. Atentie ! Agenti economici verificati valabilitatea autorizatiei de functionare si a termenului de valabilitate la produsele pe care le comercializati. Agenti economici aveti obligatia ca in conformitate cu hotararea Consiliului local nr.170 sa va montati firma luminoasa luminata dupa orele 19.

Consiliul copiilor din Medgidia se pregateste pentru sarbatorile de iarna

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

ActualitateSaptamana trecuta, primarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu s-a intalnit cu membrii Consiliului copiilor din Medgidia, dupa alegerile care au avut loc in luna octombrie. Pe ordinea de zi a sedintei s-au aflat mai multe puncte pe care copii din Medgidia si le-au propus sa le discute impreuna cu reprezentantii administratiei locale.

Cine spune ca nu sunt locuri de munca in Medgidia ?

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Socialbull;In fiecare saptamana, Agentia locala de ocupare si formare a muncii are oferte de locuri de munca in diverse domenii. Saptamana aceasta se cauta :bull;confectioneri textile la SC Dresses SA, Luvia SRL; bull;lacatusi mecanici la Laughserv SRL, Tehnomecanica SRL, Katon Nuclear SA, CLS SA Constanta;bull;inginer constructor la Katon Nuclear SA;bull;sudori electrici la Katon Nuclear, Tehnomecanica SRL;bull;soferi la Busman Trans SRL ;bull;lacatusi tamplarie aluminiu / PVC la Alrombond SRLbull;instalatori sanitari la Termoinstal SRLbull;electromecanici la Liftelectrok SRLbull;contabili la Vetcom SRL, Paniroturk SRLbull;zidari, zugravi, faiantari, dulgheri la SC CLS SA Constantabull;operatori produse zaharoase la Sultan Prodeximbull;inginer chimist la Lafarge SAbull;muncitori necalificati la Laughserv SRL, Medprosper SRL, Luvia SRL, DGC.

Ceremonial militar la Medgidia

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

ActualitateSambata 11 noiembrie, la orele 11.00, la monumentul eroilor sarbi din incinta cimitirului ortodox a avut loc un ceremonial militar in onoarea eroilor primei diviziuni de voluntari sarbi cazuti in Dobrogea.

Centralele termice din Medgidia in continua modernizare

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaPrincipalele prioritati ale primarului Dumitru Moinescu in anul 2006 au fost investitiile privind extinderea retelei de gaze si reabilitarea sistemului de furnizare a caldurii si apei calde. Medgidia dispune de un sistem de alimentare centralizata cu caldura realizat in anii 1960 - 1980 si are in componenta 18 centrale termice de cartier.

Centrala eoliana la Medgidia

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaRecent, Primaria municipiului Medgidia a incheiat un contract de colaborare cu o firma straina, pentru realizarea unor masuratori anemologice in zona in care se va dezvolta Parcul industrial. Obiectul contractului il constituie studiul, constructia si gestionarea unei centrale de productie a energiei eoliene.

Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu, va participa in perioada 16 17 noiembrie la Bucuresti la Adunarea generala a Asociatiilor municipiilor din Romania.Temele ce se vor discuta in cadrul adunarii vizeaza descentralizarea serviciilor publice ca principiu european al prosperitatii in comunitatile locale, descentralizarea activitatii Ministerului finantelor publice si consideratii generale privind Codul fiscal, proiectul Legii politiei locale.

Primaria Cernavoda a inlocuit 50% din reteaua de termoficare a orasului

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, Gheorghe Hansa, a declarat ca aproape jumatate din reteaua de termoficare a orasului a fost inlocuita. Pina in prezent, autoritatile locale din Cernavoda au reusit sa schimbe reteaua termica din cartierul Columbia, zona centrala si o parte a cartierului Trust.

Investitori straini la Cernavoda

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, Gheorghe Hansa, a declarat ca mai multi oameni de afaceri din Grecia si Bulgaria si-au aratat disponibilitatea de a investi la Cernavoda. Hansa a afirmat ca strainii si-au facut cunoscute intentiile intr-o intilnire care a avut loc la sediul Primariei. Primarul Cernavodei a spus ca bulgarii au deja o investitie la Cernavoda, dar si-au manifestat intentia de a mai investi inca 1,5 milioane de euro intr-o fabrica de furniruri.

O fetita de 11 ani a fost violata si supusa la perversiuni de catre 2 indivizi

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

ActualitateO fetita din Medgidia a avut nesansa de a se naste in sinul unei familii care cu greu a putut sa ii asigure strictul necesar. Copila a trebuit sa isi faca rost singura de mincare si hainute cersind pe strazile orasului in care s-a nascut.

Agentul Adrian Vlad, din cadrul Politiei Ovidiu, a adormit la volan si a intrat cu masina pe contrasens, izbindu-se frontal de o duba

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Actualitate

…SI POLITISTII SUNT OAMENI !

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Interviuri(Interviu cu domnul comisar VASILE DOGARU, commandant al Politiei Municipiului Medgidia) Reporter.Domnule comnadant, sincere felicitari pentru numirea, prin concurs, in aceasta functie.Cu ce ganduri porniti la drum in aceasta onoranta calitate?Vasile Dogaru.

Fundatia Tuna lupta pentru instaurarea Califatului turc

15 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Anchete jurnalisticeCa discurs oficial, Tuna (Dunarea”, in limba turca) este o fundatie umanitara ce militeaza pentru democratie si toleranta. in spatele discursului oficial stau fonduri imense directionate spre falangele fundatiei din intreaga lume, pentru atingerea scopului suprem: infiintarea Califatului turc.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771