Administrație locală

Au început lucrările de amenajare a locului de joacă din Mircea Vodă Gară

Luna aceasta au fost demarate lucrările de amenajare a locului de joacă pentru copii din zona Mircea Vodă Gară. Acesta se va întinde pe o suprafață de 3000 metri pătrați.  
Terenul pe care se amenajează spațiul de joacă se află în partea de vest a intravilanului localității Mircea Vodă Gară, în vecinătatea străzii Cartierul Nou.
Pe amplasamentul ce are o suprafață de teren de 3000 de metri va fi amenajat un spațiu de joacă pentru copii cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani. Astfel, se va amenaja o platformă cu dale din cauciuc de forma Jocului Picioruș și alei asfaltate care vor fi utilizate atât pentru role cât și pentru plimbări. Pe platforma cu dale din cauciuc vor fi amplasate leagăne, balansoare și tobogane.
Pe restul suprafeței se va monta gazon și se vor planta specii de arbori, arbuști și tufișuri decorative. Se va urmării ca vegetația să creeze o ambianță plăcută în oricare sezon, alegându-se specii cu înflorire timpurie și altele cu frunziș târziu, precum și brazi, verzi tot timpul anului.
Spațiul de joacă este prevăzut cu stâlpi decorativi de iluminat ce vor fi legați la rețeaua electrică stradală, cu două fântâni de băut apa ce vor fi amplasate în apropierea intrării, cu bănci și coșuri de gunoi. De asemenea se vor monta și două cabine wc ecologic ce vor fi montate la limita străzii Cartierul Nou. 
„Lucrările de realizează de către S.C. Rural Salubritate. Până la această dată a fost trasat terenul și acum se împrejmuiește. Termenul de execuție este de trei luni de zile”, a precizat primarul George Ionașcu.
Autoritățile locale vor începe luna viitoare și amenajarea locului de joacă din  localitatea Satu Nou. Noul loc de joacă va fi amplasat pe strada Atelierului și are o suprafață de 800 metri pătrați.
„Așteptăm eliberarea avizului de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța pentru a da startul lucrărilor”, a mai precizat primarul George Ionașcu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*