Administrație locală

Lucrările la terenul de sport multifuncțional din Vulturu se apropie de final

Administrația locală din Vulturu a demarat, anul trecut, un proiect de amenajare a unui teren de sport multifuncțional. Lucrările sunt pe ultima sută de metri, din toamna acestui an elevii școlii gimnaziale vor avea un nou spațiu pentru desfășurarea orelor de educație fizică.
Terenul de sport multifuncțional este amplasat în curtea școlii din localitate și are o suprafață totală de 1394 metri pătrați. 
Suprafața de joc este de 22/44 și a fost acoperită cu gazon sintetic.  Terenul  a fost împrejmuit cu gard de 5 m înălțime, cu plasă de protecție în spatele porților, s-a montat tribuna și urmează să se monteze băncile de rezervă. Suprafața sintetică a terenului a fost marcată și au fost amplasate și accesoriile sportive. Conform proiectului tehnic, terenul va beneficia de instalație de nocturnă dar și de camere de  supraveghere video. 
Prin realizarea acestei investiții se vor asigura condiții calitative pentru practicarea unor sporturi precum: handbal, minifotbal, fotbal, volei și baschet. 
„În ultimii ani, tinerii și copiii sunt atrași din ce în ce mai mult de activități statice, în detrimentul celor care implică sport și mișcare. M-am gândit că este necesar să realizăm proiectul de amenajare a terenului multifuncțional pentru a-i atrage pe copii și pe tineri către practicarea activităților sportive”, a precizat primarul, Eugen Marius Berbec.
Sportul contribuie în mod esențial la dezvoltarea fizică armonioasă, la menținerea stării de sănătate precum și la întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție. De aceea, practicarea sportului de către copii și tineri este o necesitate imperativă ce are beneficii însemnate pe termen mediu și lung.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*