Administrație locală

Creșa „Rază de Soare” din Cumpăna și-a deschis porțile

Luni 2 noiembrie 2020, autoritățile locale din Cumpăna au inaugurat prima creșă din localitate – „Rază de Soare”. Investiția s-a realizat cu fonduri guvernamentale dar și de la bugetul local, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.
„Am fi vrut să avem alături de noi la inaugurare toți partenerii și organizațiile care s-au implicat în proiect, pe toți cei care ne-au sprijinit, tinerii voluntari, însă contextul nu ne-a permis. Dar gândurile de mulțumire, prețuire și recunoștință se îndreaptă către toți, cu aceeași intensitate. Fără voi, dragii mei, oameni cu suflet și dragoste de copii, nimic nu ar fi fost posibil. Continuăm să facem din Cumpăna, acasă!” a transmis primarul, Mariana Gâju.
Creșa de la Cumpăna dispune de 100 de locuri iar valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de 4.970.706,6 lei (inclusiv TVA) din care: fonduri de la bugetul de stat (PNDL II) – 3.055.422,00 lei; fonduri de la bugetul local: 1.915.284,6 lei; valoare finanțare dotare creșă – TIKKA: 194.526 lei, valoare finanțare creșă – UNILEVER: 45.000 lei.
Administrația locală va suporta de la bugetul local 80% din costurile întreținerii micuților 
„Creșa „Rază de Soare” din Cumpăna va deveni a doua casă pentru micuții din localitate. Meritau un loc de poveste, unde să cunoască și să descopere lumea”, a mai precizat primarul Mariana Gâju.
Vestea bună este că 80% din costurile întreținerii micuților la creșă vor fi suportate din bugetul Primăriei și Consiliului Local Cumpăna, iar 20% le va reveni părinților. 
Programul creșei este 7.00 – 17.00, masa micuților va fi una diversificată în funcție de vârstă și nevoi și va fi asigurată de o firmă de catering. Prețul pentru micul dejun, prânzul și 2 gustări este de 18 lei/zi/copil.
Noua instituție de învățământ are regim de înălțime: P+1E și o suprafață construită de 731,35 metri pătrați, dar și spații verzi în suprafață de 526 metri pătrați. Aceasta dispune de 10 săli de grupă și 10 dormitoare dar și spații multifuncționale. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*