In atentia solicitantilor de ajutoare pentru incalzirea locuintei

1 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala

in conformitate cu O.U.G. nr.57/2006, familiile si persoanele singure ale caror venit mediu lunar/membru de familie este de pana la 500lei, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat sau gaze naturale beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei.

Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda pe baza de cerere, insotita de declaratia pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia. Declararea unui numar mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici decat cele reale, in scopul vadit de a obtine foloase materiale necuvenite, constituie infractiune de fals, uz de fals sau inselaciune, dupa caz, si se pedepseste potrivit dispozitiilor Codului penal.

Prin familie se intelege sotul, sotia, precum si alte persoane, indiferent daca intre acestea exista sau nu relatii de rudenie, care au acelasi domiciliu sau resedinta ori care locuiesc si gospodaresc impreuna, sunt inscrise in cartea de imobil si sunt luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei. Termenul de depunere a cererii si a declaratiei a fost 31 octombrie 2006.

Titularii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei sunt obligati sa comunice primarului orice modificare intervenita in componenta familiei si a veniturilor acesteia, in termen de 5 zile de la data modificarii. (Nerespectarea acestei prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 10.000 lei.)Comunicarea modificarilor se va face prin depunerea unei noi declaratii pe propria raspundere, individual. Veridicitatea datelor inscrise in declaratiile pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia poate fi verificata si de catre inspectori din cadrul Primariei sau din cadrul D. M.S.S.F.Constanta, prin efectuarea, prin sondaj, de anchete sociale.

in situatia in care familia sau persoana singura beneficiara de ajutor pentru incalzirea locuintei refuza sa furnizeze informatiile si documentele necesare pentru intocmirea anchetei sociale, dreptul la ajutorul pentru incalzirea locuintei inceteaza incepand cu luna urmatoare, iar sumele platite necuvenit cu acest titlu se recupereaza in conditiile legii. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac, dupa caz, de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Ministerului Finantelor Publice si ale autoritatii administratiei publice locale.

Album foto

 • Articole din editia din data de 1 Noiembrie 2006

 • "Scoala dintre canale" la standarde ocidentale

  Administratie locala
 • SPORTIVII DIN CERNAVODA LA LOC DE CINSTE

  Administratie locala
 • Gigacaloria la Cernavoda ramane la acelasi pret ca anul trecut: 697.000 de lei vechi

  Administratie locala
 • Seminar adresat oamenilor de afaceri, autoritatilor publice locale, asociatiilor profesionale si patronale la Cernavoda

  Administratie locala
 • COMUNITATEA AROM┬NA TRECUT SI PREZENT

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ťa ordinar─â a lunii octombrie, desf─â╚Öurat─â ├«n municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion ╚Öi baz─â sportiv─â ├«n Tuzla

  Administratie locala
 • Strada ╚ścolii ╚Öi strada Bisericii din localitatea R─âzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamn─â bogat─â ├«n lucr─âri la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarel─â pietonal─â ├«n Pe╚Ötera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771