Cursuri de perfecționare pentru locuitorii din Satu Nou

August 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri Europene

Peste 50 de persoane din Satu Nou, au început în luna august cursuri de perfecționare pentru meseria de lucrător în comerț și cofetar patiser. Cursurile de calificare profesională se organizează în cadrul proiectului integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă”.
Cursurile de calificare profesională se organizează în cadrul unei activități a  proiectului ce vizează  creşterea gradului de ocupare al persoanelor inactive din comunitatea marginalizată Satu Nou - 64 de programe de ucenicie și înființarea a 60 de noi locuri de muncă.
Luna aceasta au început două cursuri de perfecționare: lucrător în comerț la care s-au înscris 27 de persoane și cofetar patiser, la care participă tot 27 de persoane. Cursurile se desfășoară pe o perioadă de șase săptămâni, perioadă după care cursanții vor susține examenul de absolvire. De asemenea, absolvenții vor primi și o subvenție de cursant.
În proiect vor fi derulate programe de formare profesională pentru 190 cursanţi din grupul ţintă, pentru a creşte astfel nivelul competenţelor acestor persoane în vederea unei adaptabilităţi sporite la piaţa muncii. În luna noiembrie au fost realizate două examinări pentru cursurile desfășurate în cadrul activității.
Bursa locurilor de muncă a ajuns la a șasea sesiune
În perioada 27-29 august va avea loc cea de-a șasea sesiune a Bursei Locurilor de Muncă. Evenimentul se va desfășura între orele 10.00 – 17.00 în localitatea Satu Nou (la Școala Gimnazială nr. 2). 
Bursa locurilor de muncă se adresează beneficiarilor din grupul țintă al proiectului, membrii ai comunității Satu Nou și este organizată de Asociația Regal – Centru pentru Tineret Constanța în colaborare cu Asociația Forța Tinerilor - FORTIN. Organizatorii își propun în acest fel, să vină în sprijinul persoanelor care doresc să își găsească un loc de muncă pe raza județului Constanța.
Proiectul integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 4 “Incluziunea socială și combaterea sărăciei”.
Pentru mai multe informații despre implementarea proiectului accesați site-ul: www.fortin.ro

Album foto

 • Articole din editia din data de August 2020

 • Investiții în derulare în comuna Amzacea

  Fonduri Europene
 • Raportul de activitate al primarului Niculae Stan

  Fonduri Europene
 • Sistemul de alimentare cu energie electrică din comuna Dobromir va fi reabilitat

  Fonduri Europene
 • Fonduri guvernamentale pentru asfaltarea străzilor din zona Tabără Faclia

  Fonduri Europene
 • Proiecte pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771