Administrație locală

Negru Vodă în plin proces de dezvoltare

7 proiecte sunt în curs de realizare în această perioadă
1. REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA TUTUROR DRUMURILOR DIN INTERIORUL LOCALITĂȚILOR  DARABANI ȘI VÂLCELELE, PRIN ASFALTARE
„Modernizare drumuri în interiorul localităților sat Darabani și sat Vâlcelele UAT Negru Vodă”, este unul dintre proiectele pentru care s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Investiția, ce presupune modernizarea drumurilor pe o lungime de 14,825 kilometri, are o valoare de 15.413.000 lei. Termenul de execuție a lucrărilor este de 1 an de zile. Beneficiarii direcți ai acestei investiții sunt cei peste 1000 de locuitori ai celor două localități.
2. CONSTRUIRE GRĂDINIȚĂ NOUĂ CU PROGRAM PRELUNGIT ÎN ORAȘ NEGRU VODĂ
Având în vedere faptul că sunt solicitări foarte multe din partea părinților pentru înființarea unei grădinițe cu program prelungit, s-a considerat necesar și oportun construirea unei astfel de clădiri cu funcțiunea de grădiniță cu program prelungit, cu o capacitate de 80 de locuri, ce va suplimenta grădinița existentă supraaglomerată.
Noua grădiniță cu program prelungit va fi construită pe un teren ce se află la intersecția străzilor Liniștei și Recoltei. Clădirea, ce va avea o amprentă la sol de 469,50 metri pătrați și o suprafață desfășurată de aproximativ 800 metri pătrați, va fi construită în regim: demisol, parter și etaj. După finalizarea investiției, 80 de preșcolari vor beneficia de noua grădiniță.
Valoarea totală a investiției este de 3.146.328,70 lei.
Clădirea grădiniței cu program prelungit a fost concepută cu un minimum de funcțiuni pentru a satisface cerințele unui program educațional modern, concentrat pe copii de vârstă preșcolară împărțiți pe trei grupe de vârstă, respectiv grupa I între 3-4 ani, grupa II între 4-5 ani și grupa III între 5-6 ani. Investiția se realizează cu fonduri guvernamentale.
3. REABILITARE, CONSOLIDARE, MODERNIZARE, EXTINDERE ȘI DOTARE LICEU NEGRU VODĂ
„Reabilitare, consolidare, modernizare, extindere și dotare liceu în orașul Negru Vodă” cu o valoare de 9.325.000 lei este un proiect ce a fost selectat spre finanțare. Clădirea în care își desfășoară activitatea unitatea de învățământ nu a fost supusă unei reabilitări capitale niciodată din anul 1950, când a fost construită. Aceasta a fost supusă doar la reparații interioare și exterioare. Proiectul presupune lucrări de extindere cu o suprafață de 3009,7 mp și cuprinde construirea a patru săli de clasă, a unui amfiteatru și a unei săli multifuncționale ce va fi un loc de socializare și de servit masa pentru cei aproximativ 900 de elevi.
4. ÎMBUNĂTĂȚIREA SERVICIILOR SOCIALE ȘI A SPAȚIILOR PUBLICE URBANE PENTRU POPULAȚIA ORAȘULUI NEGRU VODĂ – 34 APARTAMENTE
„Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”, este proiectul ce a fost aprobat și va fi realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Proiectul are două componente: Construire ansamblu de locuințe sociale și Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă. 
Ansamblul de locuințe sociale va fi amplasat pe strada Platformei și este compus din: 3 clădiri în regim P+2 cu șase unități locative cu două camere și 8 clădiri  în regim P+1 cu două unități locative cu trei camere.
Imobilele construite în regim P+2 sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, iar apartamentele de la parter sunt proiectate astfel încât să poată fi ocupate de persoane cu dizabilități locomotorii. În cadrul ansamblului se vor construi alei de acces pietonale cu dale tactile, de asemenea se va realiza reabilitarea căilor de acces precum și racordarea la trecerile de pietoni pentru a permite parcurgerea spațiului de către persoanele cu dizabilități. 
Instalația de iluminat a imobilelor pentru spațiile de circulație, grupuri sanitare, camere tehnice va fi dotată cu senzori de mișcare și crepusculari.
Fiecare imobil P+2 va fi prevăzut cu instalație cu panouri solare pentru reducerea costurilor în exploatare pentru asigurarea agentului termic. Încălzirea fiecărui imobil se va realiza utilizând o centrală termică modernă.
Componenta „Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă” presupune realizarea a 12.509 metri pătrați de trotuare, reamenajarea spațiilor verzi cu sistem automat de irigare, crearea unui sistem de iluminat public cu corpuri de iluminat cu leduri, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, stații de autobuz, amenajare parcări biciclete, cișmele), montarea unor camere de supraveghere video, dar și realizarea unei piste de biciclete în zona centrală a orașului.
Străzile cuprinse în proiect sunt: strada Platformei, strada Cerchezului, strada Stadionului, strada Gladiolelor, șoseaua Mangaliei și șoseaua Constanței.
Beneficiarii acestei investiții sunt locuitorii orașului Negru Vodă.
5. CONSTRUIRE ȘCOALĂ NOUĂ CU CLASELE 0-4, SALĂ DE SPORT ȘI TEREN SPORT MULTIFUNCȚIONAL ÎN AER LIBER, SAT DARABANI;
Noua instituție școlară va fi construită în locul celei existente, după ce aceasta din urmă va fi demolată. Proiectul prevede construirea unei clădiri cu patru săli de clasă, grupuri sanitare, depozit alimente, sală multifuncțională, birouri pentru secretariat și director, sală pentru centrala termică dar și o bibliotecă. Toate acestea se vor desfășura pe o suprafață de 479, 2 mp. Pentru ca elevii să își desfășoare orele de educație fizică în cele mai bune condiții se va construi și o sală de sport cu o suprafață de 275,4 mp dar și un teren multifuncțional în aer liber pe o suprafață de 924 mp. În proiect este solicitată finanțare și pentru dotarea instituției de învățământ dar și pentru amenajarea curții exterioare.
Valoarea proiectului se ridică la suma de 3.378.886,18 lei. Prin realizarea acestei investiții copiii din Darabani vor avea șansa să învățe într-un mediu modern și având acces la materiale didactice de calitate.
6. ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII CULTURAL RECREATIVE  
Centrul multifuncțional de tineret, bazin de înnot semiolimpic acoperit, teren de sport multifuncțional.
7. ACHIZIȚIE IMOBIL – CLĂDIRE DIN STRADA SĂNĂTĂȚII 3A (HALA ALBASTRĂ)
Va fi achiziționată de către Primăria Negru Vodă, urmând ca în această locație să-și desfășoare activitatea angajații Serviciului de Utilitate Publică, serviciu ce va fi înființat până la sfârșitul anului 2020.
8. DIGITALIZAREA PRIMĂRIEI

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*