Administrație locală

Investiții pentru anul 2020 în comuna Siliștea

Un bun gospodar își stabiliște la început de an prioritățile pentru anul în curs. Primarul Mihai Soare și-a porpus să finalizeze lucrările din cadrul proiectului de asflatare, să înființeze un after-school în localitatea Țepeș Vodă dar și să reabiliteze dispensarul din Siliștea.
Proiectul “Reabilitare şi modernizare străzi în comuna Siliştea, judeţul Constanţa” presupune asfaltarea a 10 kilometri de drumuri: 5,5 kilometri în localitatea Țepeș Vodă și 4,5 kilometri în Siliștea. Investiția se realizează cu fonduri Ministerul Dezvoltări Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua.
Valoarea lucrărilor conform contract de execuție și proiectare este de 9.050.000 de lei. Acestea au fost demarate în toamna anului trecut și au termen de execuție de 9 luni de zile.
„Lucrările de asfaltare a străzilor au început, încă de anul trecut, în localitatea Țepeș Vodă. În primă fază drumurile au fost pregătite pentru asfaltare, iar în primăvară se va turna covorul asfaltic. Dacă vremea va fi favorabilă, constructorul va începe să lucreze și la drumurile de la Siliștea”, a precizat primarul Mihai Soare.
Reabilitare dispensar Siliștea
Pentru ca locuitorii comunei să beneficieze de servicii medicale de calitate, autoritățile au decis reabilitarea dispensarului din localitate.
Lucrările se realizează cu fonduri de la bugerul local. Printre acestea se numără: refacerea instalațiilor elecrice și sanitare, recomparimentare, montare faianță și gresie, zugrăveli dar și reparații la grupurile sanitare. 
Înființare After-school
Autoritățile locale implementează în prezent proiectul „Dotare școala Țepeș Vodă, comuna Siliștea cu echipamente specifice pentru realizare program tip after-school”. 
„Anul trecut, în luna aprilie am semnat contractul de finanțare pentru realizarea proiectului. Fondurile au fost obținute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 pe măsura M6/6B – Investiții în infrastructura de bază la scară mică”, a precizat primarul Mihai Soare.
Proiectul vizează amenajarea și dotarea fostei școli din Țepeș Vodă prin transformarea acesteia în After-school. Astfel, se va achiziționa mobilier școlar (banci, caune, catedre, dulapuri), se va realiza instalație de încălzire (centrală și calorifere), se vor monta aparate de aer condiționat și sistem de supraveghere video. De asemenea centrul after-school va fi dotat cu tablă interactivă, video proiector, sistem audio, 25 de laptop-uri cu licențe și un copiator multifuncțional.
„Avem în comună aproximativ 200 de elevi, am gândit amenajarea centrului after-school pentru a veni în sprijinul acestora și al părinților. Vom crea astfel un spațiu în care elevi să își facă temele și să învețe sub îndrumarea unor cadre didactice. Suntem în faza de achiziție a echipamentelor pentru dotarea after-school-ului. În paralel ne vom ocupa de refacerea instalației sanitare, de refacerea grupurilor sanitare și de zugravelile interioare”, a mai precizat Mihai Soare, primarul comunei.
Valoarea proiectului este de 485.000 lei cu TVA. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*