Administrație locală

Proiect pentru dirijarea apelor pluviale în Oltina

Primăria Oltina a obținut fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a pentru realizarea proiectului “Podețe de drum și reamenajare vale Groapă Adâncă în localitatea Oltina, județul Constanța”.
Localitatea Oltina este amplasată pe un versant iar în cazul precipitațiilor abundente se formează viituri care duc pe strada Portului. „De fiecare dată când cantitatea de apă rezultată în urma ploilor este mai mare, gospodăriile aflate pe strada Portului prezintă risc de inudație sau chiar sunt inundate. Pentru a rezolva această problemă am demarat lucrările de amenajare a văii Groapă Adâncă. Prin realizarea acestui proiect se urmărește dirijarea apelor pluviale și scăderea riscului de inundație a locuințelor din zonă”, a precizat primarul Gheorghe Chirciu.
Conform proiectului tehnic investiția presupune construirea unui număr de opt podețe și reamenajarea văi pentru preluarea apelor pluviale, pe o lungime de 109 metri liniari.
Investiția, ce a fost demarată în luna iunie, are o valoare totală de 4.545.601 lei din care 2.782.365 lei fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală și 1.763.236 lei reprezintă contribuția Primăriei Oltina.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 7 luni de zile.
 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*