Proiect pentru reabilitarea bisericii din Grădina

Februarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

După ce anul trecut, administrația locală a obținut fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru realizarea mai multor investiții în comună, în luna februarie a depus un alt proiect la Compania Națională de Investiții.
Autoritățile locale au depus, la Compania Națională de investiții un proiect pentru reabilitarea bisericii ortodoxe, cu hramul Sfânta Parascheva din localitatea Grădina.
Lăcașul de cult a fost construit în anul 1936 și deși au mai fost executate lucrări de reparații, în prezent biserica are nevoie de lucrări de reabilitare. Conform declarațiilor ediluilui Gabriela Iacobici, proiectul de reabilitare presupune lucrări de consolidare, cămășuire și subzidire.
Investițiile din comună realizate cu fonduri guvernamentale
Administrația locală din Grădina a obținut anul trecut, fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice (MDRAP), pentru realizarea proiectului aExecuție imobil a" Dispensar - în localitatea Cheia, comuna Grădina, județul Constanțaa. Investiția prevede construirea unui imobil nou, ce va fi amplasat într-o zonă neinundabilă, dar şi mobilarea şi utilarea acestuia pentru ca locuitorii satului arondat comunei Grădina să beneficieze de servicii medicale de calitate.
Primarul, Gabriela Iacobici ne-a informat că în prezent se obțin avizele necesare demarării lucrărilor de construire a instituției medicale: aNu am reușit să obținem avizul de la ENEL, pentru demararea lucrărilor. Ne confruntăm cu o problemă, trebuie să mutăm un stâlp și acum suntem nevoiți să facem un proiect pentru a rezolva această situațiea.
Primarul Gabriela Iacobici ne-a mai informat că au fost reluate lucrările din cadrul proiectului privind înființarea rețelei de în Grădina: aLucrările la stația de epurare sunt pe ultima suta de metri, după finalizare se vor introduce conductele de canalizare pe o distanță de 15 kilometria a mai precizat edilul.
Pentru acest proiect, administraţia locală Grădina a obţinut finanţare de la Guvern din bugetul Ministerului Dezvoltării Reginale și Administrației Publice prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală etapa I.


Articole din editia din data de Februarie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 - Masura M3 aSPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VESTa Sesiunea Nr.2

  Administratie locala
 • Curățenie de primăvară în comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Elevii din Dumbrăveni se pregătesc să întâmpine primăvara

  Administratie locala
 • Autoritățile locale din Peștera investesc în viitorul copiilor

  Administratie locala
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771