Proiect pentru construire școală în Darabani, cu fonduri europene

Februarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Educatie

În ediția trecută a publicației noastre, am vorbit depre două proiecte de modernizare a infrastructurii școlare ce se vor realiza cu fonduri guvernamentale: reabilitare și extindere Liceu Negru Vodă și construire grădiniță Negru Vodă. Investițiile în infrastructura educațională nu se opresc aici. Autoritățile locale au mai depus anul trecut, pe Programul Operațional Regional 2014-2020, un proiect pentru construirea unei instituții de învățământ în localitatea Darabani.
Anul trecut, în luna iulie, administrația locală a depus pe POR Sud-Est 2014-2020 pe axa prioritară aÎmbunătățirea infrastructurii educaționalea proiectul aConstruire școală cu clasele 0-4 și sală de sport sat Darabani, UAT Negru Vodă, județul Constanțaa.
Administrația locală a primit răspuns, de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, instituție unde a fost depus proiectul în vederea obținerii fondurilor europene, că proiectul a fost declarat eligibil și finanțabil și a fost admis în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție.
Noua instituție școlară va fi construită în locul celei existente, după ce aceasta din urmă va fi demolată. Proiectul prevede construirea unei clădiri cu patru săli de clasă, grupuri sanitare, depozit alimente, sală multifuncțională, birouri pentru secretariat și director, sală pentru centrala termică dar și o bibliotecă. Toate aceste se vor desfășura pe o suprafață de 479, 2 mp. Pentru ca elevii să își desfășoare orele de educație fizică în cele mai bune condiții se va construi și o sală de sport cu o suprafață de 275,4 mp dar și un teren multifuncțional în aer liber pe o suprafață de 924 mp. În proiect este solicitată finanțare și pentru dotarea instituției de învățământ dar și pentru amenajarea curții exterioare.
aValoarea proiectului se ridică la suma de 3.378.886,18 lei. Prin realizarea acestei investiții vom oferi copiilor din Darabani șansa de a învăța într-un mediu modern și având acces la materiale didactice de calitatea, a precizat edilul Petre Urziceanu.

Articole din editia din data de Februarie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 - Masura M3 aSPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VESTa Sesiunea Nr.2

  Educatie
 • Curățenie de primăvară în comuna Pecineaga

  Educatie
 • Elevii din Dumbrăveni se pregătesc să întâmpine primăvara

  Educatie
 • Autoritățile locale din Peștera investesc în viitorul copiilor

  Educatie
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771