Au fost reluate lucrările de extindere a Școlii Tătare din Cobadin

Februarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Cum vremea a intrat în proces de încălzire, autoritățile locale au reluat lucrările de extindere a Școlii Tătare din Cobadin. Investiția se realizează cu fonduri de la Consiliul Județean Constanța dar și de la bugetul local.
Lucrările de extindere a instituției de învățământ au fost demarate anul trecut. Până la reluarea acestora se ridicaseră pereții și se turanse plafonul, clădirea fiind astfel izolată pe timpul iernii. În această lună s-a turnat placa și se lucrează la acoperiș.
Școala Tătară dispune în prezent de trei săli de clasă și un grup sanitar. Proiectul de extindere a instituției de învățământ presupune construirea a patru săli de clasă, grupuri sanitare, o sală pentru arhivă și una pentru centrala termică.
Valoarea investiției se ridică la suma de 925.342 lei fară TVA și include atât lucrări de execuție cât și de proiectare.
Lucrările de asfaltare vor fi demarate mai devreme
Vremea bună din această lună, dar și dorința de a moderniza intrastructura rutieră, sunt motivele pentru care autoritățile locale vor demara mai devreme lucrările de asfaltare a 8,2 kilometri de drumuri în Cobadin și Viișoara. Termenul de începere a lucrărilor era 15 martie, însă autoritățile locale, împreună cu constructorul au decis să dea starul lucrărilor mai repede. Fondurile pentru realizarea proiectului de asfaltare a 2,7 kilometri de drumuri în Cobadin și 5,5 kilometri în Viișoara provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa I.
În altă ordine de idei, la sfârșitul lunii, primarul Cornel Cocoș și viceprimarul, Ion Dinescu, s-au deplasat la București la MDRAP pentru a afla care este stadiul în care se află documentația depusă, anul trecut, pentru proiectele privind înființare rețea de apă în Negrești și asfaltare drum care face legătura între DJ321 și localitatea Conacu pe o distanță de aproximativ 6 kilometri.

Articole din editia din data de Februarie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 - Masura M3 aSPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VESTa Sesiunea Nr.2

  Administratie locala
 • Curățenie de primăvară în comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Elevii din Dumbrăveni se pregătesc să întâmpine primăvara

  Administratie locala
 • Autoritățile locale din Peștera investesc în viitorul copiilor

  Administratie locala
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771