Licitație pentru concesionarea islazului comunei Cerchezu

Februarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Consilierii locali din comuna Cerchezu s-au reunit, în luna ianuarie, în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de edilul, Ștefan Chelaru.
Proiectul de hotărâre privind concesionarea islazului comunei a fost aprobat de către aleșii locali. Islazul comunei se întinde pe o suprafață de 352,89 hectare. Conform legislației în vigoare, administrația locală a demarat procedura pentru organizarea licitației publice, pentru concesionarea pășunii comunale, aflată în domeniul public al comunei Cerchezu. La licitație se pot înscrie crescătorii de animale de pe raza comunei, prețul de pornire fiind 100lei/hectar/an. Documentația de atribuire pentru concesionarea suprafețelor de pășuni comunale, ce a fost aprobată prin hotărâre de Consiliu Local, se poate achiziționa de la sediul Primăriei, achitând suma de 20 de lei. De asemenea taxa de participare la licitație este de 20 de lei.
Conform declarațiilor edilului, Ștefan Chelaru, pe raza comunei nu există o asociație a crescătorilor de animale. În anul 2018, crescătorii au declarat la APIA un număr total de 1831 animale, dintre care: 223 vaci, 23 cabaline, 184 bovine, 1147 ovine, 254 caprine.
Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 18 februarie. Până la acestă dată nu s-a despus nici o cerere de înscriere la lictație. În această situație administrația locală va fi nevoită să reia procedura în vederea concesionării islazului comunei.
Aleșii locali au apobat în ședința ordinară și taxele și impozitele locale pe anul 2019, dar și taxa de salubritate. Aceasta din urmă a fost majorată cu 1,58 lei/lună/persoană față de anul trecut. Creșterea a survenit datorită introducerii unei taxe de depozitare a deșeurilor ce nu pot fi distruse la groapa de gunoi, conform OUG 196/2005 Anexa 2.


Articole din editia din data de Februarie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 - Masura M3 aSPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VESTa Sesiunea Nr.2

  Administratie locala
 • Curățenie de primăvară în comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Elevii din Dumbrăveni se pregătesc să întâmpine primăvara

  Administratie locala
 • Autoritățile locale din Peștera investesc în viitorul copiilor

  Administratie locala
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771