Dicționar de sporturi în Europa, realizat de Școala Gimnazială nr. 2 Ciocîrlia

Februarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Educatie

Școala Gimnazială nr. 2 Ciocîrlia de Sus, derulează în perioada 2017- 2019 proiectul aHealthy life is happy lifea (Viață sănătoasă, viață fericită) proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar din cadrul Programul Erasmus+ KA2 cu școli din: Turcia în calitate de coordonator, Polonia, Italia, Bulgaria, Spania și România, parteneri.
Proiectul pune accent pe formarea și dezvoltarea în rândul elevilor, profesorilor și a comunității locale a unui stil de viață sănătos, acordarea primului ajutor și protecția mediului. De asemenea, îmbunătățirea abilităților personale interculturale și lingvistice pentru a facilita comunicarea transfrontalieră, promovarea și sensibilizarea cu privire la o învățare europeană pe tot parcursul vieții sunt obiective vizate de proiectul aHealthy life is happy lifea.
În cadrul proiectului Școala Gimnazială nr 2 Ciocîrlia de Sus a realizat produsul aDictionary of Sports in Europea (Dicționar de sporturi în Europa), o broșură de 70 de pagini, care cuprinde o descriere în limba materna și în limba engleză a câtorva sporturi populare și tradiționale practicabile în țările implicate în proiect.
Fiecare țara prezintă câte un sport tradițional și unul popular. Descrierea cuprinde un scurt istoric al jocului, reguli de bază pentru punerea în practică în școală, condițiile, materiale necesare și un scurt vocabular sportiv specific jocului prezentat.
Sunt prezentate ca sporturi tradiționale a" Fotbalul de sală, Oina, Sărituri cu schiurile, Lupte libere, Bowling catalan și Ciclismul iar ca sporturi populare: Orientare turistică, Handbal, Gimnastică ritmică, Volei, Schi montan și Atletismul. Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Ciocarlia de sus au descris pentru partenerii din proiect și au învățat să practice ca sport tradițional Oina iar ca sport popular Handbalul.
Dicționarul se adresează tuturor: elevi, părinți, personal didactic din școlile implicate în proiect având în vedere multiplele beneficii ale sportului, atât fizice cât și psihosociale.
Activitaţile lunare derulate în şcoală au vizat adoptarea unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor şi al părinţilor, bazat pe mişcare, pe consumul zilnic de fructe și legume, pe consumul de apă în detrimentul băuturilor dulci. În acest context, elevii alcătuit un mic dejun sănătos, contabilizând caloriile şi valorizând rolul pe care îl are o alimentaţie sănătoasă și au participat la două seminarii privind dependenţa agresivă de tutun și droguri şi impactul negativ al televizorului în viaţa noastră.
În perioada 31 martie - 6 aprilie, 2019, două cadre didactice și patru elevi vor participa la cea de a cincea mobilitate din proiect care se va desfășura în Polonia, având ca obiectiv realizarea unui scurt- metraj despre un stil de viaţă sănătos.
Activitățile derulate în cadrul proiectului vor conduce la creșterea interesului pentru a face sport și a fi activ și vor oferi cadrelor didactice și școlilor implicate în proiect noi cunoștințe și experiențe pentru îmbunătățirea metodelor de predare și învățare.
Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, Acţiunea-cheie 2: Parteneriate strategice între şcoli.


Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 - Masura M3 aSPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VESTa Sesiunea Nr.2

  Educatie
 • Curățenie de primăvară în comuna Pecineaga

  Educatie
 • Elevii din Dumbrăveni se pregătesc să întâmpine primăvara

  Educatie
 • Autoritățile locale din Peștera investesc în viitorul copiilor

  Educatie
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771