Construire centru medical în localitatea Pecineaga

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAFE), vor fi demarate în acest an lucrările de construire a unui dispensar medical în localitatea Pecineaga.

Administrația locală a obținut de la MDRAFE fonduri în valoare de 798.616,00 pentru proiectul aÎnființare dispensar uman în comuna Pecineaga, judeţul Constanțaa.
Noua clădire a dispensarului uman va fi construită în centrul comunei, lângă dispensarul vechi. Clădirea va avea un singur nivel şi va cuprinde patru cabinete medicale: trei de medicină generală şi unul de stomatologie; o farmacie şi o cameră de gardă pentru tratament pe timp de noapte, grupuri sanitare, cameră de depozitare şi o cameră pentru centrala termică. Centrul medical va deservi tuturor satelor ce aparţin comunei Pecineaga, iar personalul medical ce va profesa în comuna Pecineaga va asigura servicii medicale în permanenţă pentru locuitorii din această zonă şi din împrejurimi.
aDocumentația privind atribuirea lucrărilor de proiectare și construire a fost publicată pe SICAP, urmează depunerea ofertelor și selectarea societății care va realiza investițiaa, a declarat primarul Niculae Stan.
De asemenea autoritățile locale caută surse de finanțare pentru dotarea centrului medical.
În altă ordine de idei, primarul Niculae Stan ne-a vorbit și despre alte două investiții ce vor fi realizate în acest an în comună. Una dintre ele vizează reabilitarea prin asfaltare a drumului ce face legătura între localitățile Pecineaga și Vânători, pe o distanță de 2 kilometri. Lucrările se vor realiza cu fonduri de la Consiliul Județean Constanța (CJC).
Cea de-a doua investiție despre care ne-a vorbit edilul presupune construirea unei case mortuare în localitatea Pecineaga. Clădirea va fi ridicată în curtea bisericii și va avea cameră pentru depunerea persoanei decedate, bucătărie, magazie, grupuri sanitare și o trapeză cu o capacitate pentru 80 de persoane. Autoritățile locale lucrează la studiul de fezabilitate necesar pentru realizarea investiției. Administrația locală va solicita fonduri de la CJC pentru această lucrare.

Articole din editia din data de Ianuarie 2019

 • Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

  Administratie locala
 • Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

  Administratie locala
 • Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771