20 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de de competențe antreprenoriale

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

La sfârșitul anului trecut, în luna decembrie, 21 de persoane din Satu Nou au participat la cursul de competențe antreprenoriale, ce s-a desfășurat în cadrul proiectului aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa.


Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa urmărește susţinerea antreprenoriatului în cadrul comunităţii, pentru constituirea a 41 de microintreprinderi şi înfiinţarea şi dezvoltarea unui centru antreprenorial la nivelul comunităţii pentru facilitarea interrelațiilor de afaceri între noii antreprenori şi întreprinzători din afara comunităţii, fiind asigurată o piaţă de desfacere adecvată pentru noile produse şi servicii dezvoltate de către noii antreprenori susţinuţi prin implementarea activităţii.
21 de persoane, selectate din cadrul grupului țintă al proiectului, au urmat cursurile de antreprenoriat. Cei 21 de cursanții vor învăța timp de două săptămâni cum să transforme o idee de afacere într-un plan concret. În programul de studiu s-au numărat capitole precum: introducere în antreprenoriat, organizarea activității, strategia de marketing, negocierea contractelor, politica de promovare, finanțarea unei afaceri, managementul personalului, evidența contabilă, strategii de dezvoltare și riscurile afacerii, logistica necesară derulării afacerii, planul de afaceri.
În urma examenului de absolvire, ce a avut loc pe data de 7 decembrie, 20 de cursanți au promovat. Aceștia au primit și indemnizație de cursanți.
Următoarea etapă este realizarea și prezentarea planului de afaceri în vederea obținerii grantului de 25.000 de euro. Planurile de afaceri vor fi evaluate de către o comisie în baza unor metodologii stabilite.
Conform proiectului, 41 de planuri de afaceri vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro fiecare pentru deschiderea afacerilor.

În ianuarie 30 persoane beneficiază de tratament la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol
Un alt obiectiv al proiectului urmărește dezvoltarea şi furnizarea de servicii sociale, medicale şi medico-sociale pentru grupul ţintă din comunitatea marginalizată Satu Nou, urmărind dezvoltarea socială şi creşterea stării de sănătate a persoanelor din grupul ţintă prin furnizarea de servicii integrate de către echipe multi-functionale, fiind pus un accent deosebit pe prevenţie dar şi pe recuperarea medicală şi promovarea sănătăţii.
Astfel, în luna ianuarie 30 persoane, adulți și copii, din grupul țință au fost internate pentru o perioadă de două săptămâni la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol și beneficiază de tratament gratutit. Primul grup format din 15 persoane a beneficiat de sevicii medicale începând cu 15 ianuarie. Cel de-al doi-lea grup urmează să plece la sanatoriul din Techerghiol în data de 29 ianuarie.
Proiectul aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa are ca obiectiv general pe termen lung creşterea calităţii vieţii şi combaterea sărăciei şi excluziunii sociale la nivelul comunităţii marginalizate cu 46% populaţie de etnie romă - Satu Nou, comuna Mircea Voda, judeţul Constanţa.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 4 aIncluziunea socială și combaterea sărăcieia, obiectivul specific 4.1 aReducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integratea.
Pentru mai multe informații despre implementarea proiectului accesați site-ul: www.fortin.ro


Articole din editia din data de Ianuarie 2019

 • Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

  Fonduri Europene
 • Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

  Fonduri Europene
 • Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

  Fonduri Europene
 • Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

  Fonduri Europene
 • Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771