Primaria Tuzla si partenerii din cadrul proiectului "Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie" au semnat acordurile de cooperare

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

Pe 9 octombrie, la sediul Primariei Tuzla, a avut loc o conferinta de presa unde s-au reunit reprezentantii Primariei Tuzla si partenerii din cadrul proiectului ACTIVE "Cresterea competivitatii prin perfectionare, viziune si educatie", primaria Cumpana, primaria Agigea din judetul Constanta si municipiul Balchik din districtul Dobrich Bulgaria.
In cadrul intalnirii, edilii prezenti au semnat si Acordurile de Cooperare incheiate intre partenerii proiectului ACTIVE ROBG 148 si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca din Bulgaria.
La eveniment au participat primarul comunei Tuzla, Resit Taner, primarul comunei Agigea, Cristian Cirjaliu, viceprimarul din Balchik. Primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju, nu a putut fi prezenta din cauza faptului ca se afla in delegatie la Bruxelles, din partea institutiei a participat secretarul comunei, Niculae Sorin Daniel.
Obiectivul general al proiectului consta in schimbarea mentalitatii colective asupra mentierii pe piata muncii a populatiei varstnice, prin asigurarea unei vieti mai sanatoase, mai productive, participative si independente penru aceasta categorie sociala, cu impact pozitiv asupra sistemului general de protectie sociala, in beneficiul dezvoltarii macroeconomice nationale.
Mai precis, 200 de persoane se afla in grupul tinta, reprezentand persoane cu varste cuprinse intre 55 si 70 de ani care vor participa la diverse traininguri pentru perfectionare si vor primi calififcari in mai multe domenii. 50 de participanti vor fi din fiecare localitate partenera. In urma cursurilor de perfectionare vor fi 200 de absolventi de meserii vocationale: 40 de persoane agenti de securitate, 40 de persoane baby-sitter, 40 de persoane administratori de pensiune, 40 de persoane brutari/patiseri si 40 de persoane instalatori sanitari. Toti participantii vor face si un curs de utilizare al calculatorului, dar vor invata si o limba straina la algere intre engleza, franceza, spaniola, italiana sau germana.
Proiectul "Cresterea competivitatii prin perfectionare, viziune si educatie" a obtinut finantare prin Programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, Axa Prioritara 4 O Regiune Calificata si Inclusiva, obiectivul specific 4.1 Incurajarea integrarii zonei transfrontaliere in privinta ocuparii si mobilitatii fortei de munca.
Valoarea proiectului de de 446.981,32 euro din care 379.934,1 euro contributia UE, restul de 58.103,14 fiind valoarea cofinantarii nationale a Romaneii si Bulgariei si 8.944,08 euro valoarea cofinantarii proprii a partenerilor de afaceri.
Articole din editia din data de 24 Octombrie 2018

 • Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

  Fonduri Europene
 • Elevii si profesorii din Pecineaga au sarbatorit Ziua Educatiei

  Fonduri Europene
 • Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

  Fonduri Europene
 • Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

  Fonduri Europene
 • Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

  Fonduri Europene
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Fonduri Europene
 • 3 persoane din Satu Nou vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro pentru deschiderea afacerilor

  Fonduri Europene
 • 20 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de de competențe antreprenoriale

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771