Centru medical dar si spatii de relaxare pentru locuitorii comunei Saligny

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Primaria comunei Saligny, a semnat contractul de finantare si pentru proiectul "Construire si dotare centru medical in localitatea Saligny, judetul Constanta", cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala, Etapa a doua.
Pentru dezvoltarea infrastructurii de sanatate a comunei Saligny, viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Teleneanu a declarat ca, administratia locala a obtinut finantarea proiectului "Construire si dotare centru medical in localitatea Saligny, judetul Constanta". Proiectul prevede construirea unei cladiri noi ce va avea adresa pe strada Tineretului unde vor functiona cabinete medicale de medicina de familie, pediatrie, dar si cabinete specializate, precum de fizioterapie, stomatologie si cardiologie. Valoare totala aprobata pentru aceasta investitie prin PNDL de catre Ministerul Dezvoltarii Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene este de 3.090.549,00 lei . Investitia le va oferi locuitorilor din comuna Saligny acces la servicii medicale care sa ii ajute sa previna sau sa rezove problemele de sanatate.
Tot potrivit viceprimarului Nicolae Telelneanu, in localitatea Stefan cel Mare, urmeaza finalizarea proiectului privind terenul de sport ce prevede si amenajarea unui parc pentru promenada. Investitiile se realizeaza cu fonduri proprii de la bugetul local al comunei Saligny, iar de acestea vor beneficia toti locuitorii din aceasta localitate, cei tineri putand desfasura activitati sportive iar cei varstnici putandu-se relaxa in parc.
Edilul a mai mentionat ca terenul de sport, multifunctional, este amplasat in apropierea drumului national 22C, in locul fostului camin cultural ce a fost daramat in perioada regimului comunist. In prezent, edilul a mentionat ca urmeaza montarea covorului din cauciuc si apoi a portilor. Terenul va beneficia si de imprejmuire si nocturna. De asemenea, parcul, loc de relaxare pentru toti cetatenii localitatii Stefan cel Mare, va cuprinde alei, spatii verzi bine delimitate, banci, cosuri de gunoi si iluminat public. Potrivit viceprimarului comunei Saligny, se lucreaza la montarea pavelelor.
In alta ordine de idei, Nicolae Teleneanu a mai declarat: "Suntem pe finalul proiectului de modernizare a retelei de iluminat public stradal din comuna Saligny, deoarece au fost inlocuite aproape toate lampile vechi cu cele noi pe baza de leduri, iar in aceasta saptamana investitia se va finaliza".
Prin proiectul "Modernizare iluminat public stradal, comuna Saligny, judetul Constanta", realizat cu fonduri de la MDRAPFE, 600 de lampi vechi sunt inlocuite cu unele noi pe baza de led, in toate cele trei localitati ale comunei Saligny: Faclia, Stefan cel Mare si Saligny. Asftel, serviciul de iluminat public stradal va fi unul de mai buna calitate si va genera si un cost mult mai scazut.

Articole din editia din data de Iunie 2018

 • Gradinita din Dulgheru va fi reabilitata

  Administratie locala
 • Centrul pentru Tineret Tuzla, locul unde copiii din comuna Tuzla devin artisti

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare pe strada Atelierului, localitatea Satu Nou

  Administratie locala
 • Retea de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Lucrari de extindere a retelei de canalizare in comuna Fantanele

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771