Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei Gradina

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Primaria comunei Gradina, reprezentata de edilul Gabriela Iacobici a semnat contractele de finantare pentru trei proiecte ce vor fi realizate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE). Prin realizarea acestora cetatenii vor beneficia de drumuri modernizate, de retea de apa dar si de servicii medicale
Aprobat spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala 2, prin proiectul "Executie trama stradala, evacuare ape pluviale si accese curti", cu fonduri de la MDRAPFE se vor asfalta 10 kilometri de drumuri in localitatile Cheia si Gradina, se vor construi trotuare, rigole, accese pietonale (podete) spre curti pentru fiecare gospodarie.
"Executie trama stradala, evacuare ape pluviale si accese curti" este un proiect cu o valoare totala de 14.216.946,54 lei(TVA inclus), din care 2.522.282 lei cofinantare U.A.T. Gradina. In vederea realizarii acestei investitii, administratia publica locala Gradina lucreaza la documentatia necesara pentru organizarea licitatiei pentru desemnarea unei societati ce va realiza proiectul tehnic.
Un alt proiect pentru care s-a semnat contractul de finantare este: "Executie imobil -Dispensar- in localitatea Cheia, comuna Gradina, judetul Constanta" cu o valoare de 2.176. 960 lei (TVA inclus), cofinantare de la bugetul local al Primariei Gradina in valoare de 1.339.274 lei. Proiectul prevede construirea unui imobil nou, ce va fi amplasat intr-o zona neinundabila, dar si mobilarea si utilarea acestuia pentru ca locuitorii satului arondat comunei Gradina sa beneficieze de servicii medicale de calitate.
Autoritatile locale au obtinut fonduri si pentru extinderea retelei de apa din localitatea Cheia. Proiectul "Extindere si reabilitare sistem alimentare cu apa sat Cheia, comuna Gradina, judetul Constanta" are o valoare totala de 1.936.077,70 lei (TVA inclus), cofinanatarea Primariei Gradina fiind de 120.338 lei. Extinderea sistemului de alimentare cu apa se va realiza pe o distanta de 5 kilometri. Si pentru aceast proiect se va realiza licitatia pe SICAP atat pentru proiectul tehnic cat si pentru executia lucrarii.


Articole din editia din data de Iunie 2018

 • Gradinita din Dulgheru va fi reabilitata

  Administratie locala
 • Centrul pentru Tineret Tuzla, locul unde copiii din comuna Tuzla devin artisti

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare pe strada Atelierului, localitatea Satu Nou

  Administratie locala
 • Retea de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Lucrari de extindere a retelei de canalizare in comuna Fantanele

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771